Sponsorbeleid

Onze sponsoring van regionale activiteiten en goede doelen

Vink is al 43 jaar gevestigd in Didam en is in deze Liemerse plaats uitgegroeid naar een organisatie met ruim 200 medewerkers. Het merendeel van de Vink medewerkers zijn woonachtig in Didam of directe omgeving. Daardoor hebben wij dan ook een sterke verbondenheid met Didam en omstreken. Om uiting te geven aan deze verbondenheid maken wij in ons sponsorbeleid keuzes voor sponsoring van projecten waarbij Vink medewerkers betrokken zijn en overige projecten in de directe omgeving van Didam. Daarnaast krijgen ook onderwijsprojecten, die informeren over het gebruik van kunststof, de aandacht.

Mocht je ook willen weten of we iets voor jouw organisatie kunnen betekenen, neem contact op met marion.frazer@nl.vink.com onder vermelding van 'Sponsoraanvraag'.

In 2022/2023 sponsoren wij de volgende projecten waarbij medewerkers betrokken zijn:

Bergh in het Zadel
 • Klik voor meer informatie

  Een groep van 85 wielrenners heeft in 8 dagen een tocht afgelegd van ruim 1050 km en 10000 hoogtemeters. Dit alles georganiseerd door de Stichting Bergh in het Zadel. Deze fondsenwerver organiseert activiteiten om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding. Als onderzoeksproject 2023 staan de rol “Sparen van de endeldarm met preoperatieve (chemo) radiotherapie” en “Eén genetische test voor alle kinderen met kanker.

  De tocht voerde deze 4 jaarlijkse editie langs 7 Duitse Hanzesteden. Met deze sponsortocht is er ruim €632.000,- opgehaald. Ook wij hebben hierin bijgedragen door het sponsoren van onze werknemer Francis Geurts. Ze fietste voor de 2e keer mee, en is voornemens ook in de volgende editie in 2027 weer aan de start te staan.

Alpe d’HuZes
 • Klik voor meer informatie

  Alpe d’HuZes is een sportieve actie op de Franse berg Alpe d’Huez om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Iedere dag sterven er helaas meer dan 125 mensen aan kanker. Om het kankeronderzoek te ondersteunen heeft onze medewerker Cebastyan samen met zijn vrouw Sarina mee gelopen met de Alpe d'HuZes! 

  In totaal is er €17.022,738 euro opgehaald, waarvan Cebastyan €2500,- heeft mogen doneren aan het KWF. Ook wij hebben hierin bijgedragen door het sponsoren van onze werknemer Cebastyan Hammink. 

Bocht125 Nijmeegse 4Daagse
 • Klik voor meer informatie

  De Nijmeegse Vierdaagse is de grootste wandelprestatietocht ter wereld! Meer dan 45.000 deelnemers komen elk jaar naar Nijmegen om vier dagen 30, 40 of 50 kilometer te wandelen in de Waalstad en de prachtige, bosrijke omgeving. Allemaal met hetzelde doel: het felbegeerde Vierdaagsekruisje. Verzorgingspost Bocht125 tijdens de Nijmeegse Vierdaagse hebben we financieel mogen sponsoren. Verzorgingspost Bocht125 tijdens de Nijmeegse Vierdaagse hebben we financieel mogen sponsoren.

In 2022/2023 sponsoren wij de volgende onderwijsinstellingen:

WhisperPower Solar Team
 • Klik voor meer informatie

  Het WhisperPower Solar Team is een groep van 7 studenten en young professionals. Hun missie is om de wereld (jong & oud) te laten zien wat er allemaal mogelijk is met duurzaamheid en techniek en wat voor moois er ontstaat als ze deze twee dingen combineren. Er kan zoveel meer met duurzame energie als we hier op een slimme en efficiënte manier mee omgaan. De kracht van het team zit vooral in de technische kennis. Zo proberen ze zoveel mogelijk onderdelen, elektrisch en mechanisch, zelf te ontwikkelen. Dit met het oog op gewicht, sterkte en performance.

Greenteam Twente
 • Klik voor meer informatie

  Green Team Twente is een Studententeam van 26 full-timers die samen een waterstof raceauto ontwikkelen. Met deze waterstof raceauto gaan zij deelnemen aan de Formula Student competitie. Binnen de Formula Student wereld zijn zij de pioniers, omdat ze als enigen gaan racen op waterstof! Hierdoor hopen ze te laten zien dat waterstof ook een potentiële brandstof is voor hoge snelheden en veel power t.o.v. lange afstanden en lage snelheden. Op deze manier willen zij een bijdrage leveren aan de energie transitie en duurzame innovatie.

De BetonBrouwers 
 • Klik voor meer informatie

  De BetonBrouwers zijn een Studententeam uit Enschede van de Universiteit Twente die samen betonnen kano’s ontwikkelen. Met deze boten doen ze mee met de jaarlijkse betonkanorace in een stad in Nederland en om het jaar aan de Europese BetonKanuRegatta, een race georganiseerd in een stad in Duitsland. Beton is een geschikt materiaal om mee te bouwen, maar veel minder geschikt om kano’s mee te maken. Dit zorgt ervoor dat er constant geïnnoveerd moet worden om de kano lichter, sneller, betrouwbaarder en beter manoeuvreerbaar te maken. Hierin vragen zij het uiterste van de kano en het team om deze kano te bouwen en hiermee hopen ze ook dit jaar weer prijzen te pakken!

Werktuigbouwkunde TU Delft
 • Klik voor meer informatie

  De opleiding werktuigbouwkunde van de TU Delft heeft een wedstrijd georganiseerd. De uitdaging is om een mechanische schijfwerper te ontwerpen en te fabriceren die over een horizontaal gemeten afstand schijven kan werpen in diverse containers (voor een sorteerfunctie). Het is het derde project van de eerstejaars studenten, waar ze de kennis van het afgelopen jaar moeten toepassen om het complexe ontwerpprobleem op te lossen. De wedstrijd is erg goed verlopen en ze zijn in de top 10 beland van de 112 teams die meededen!

In 2022/2023 sponsoren wij o.a. de volgende lokale initiatieven:

Sportclub Rijnland team JO9
Didam op Stelten
 • Klik voor meer informatie

  In de loop der jaren is Didam op Stelten uitgegroeid tot een divers en groot evenement met meer dan 15.000 bezoekers per jaar. Dit mede door de grootste en unieke sfeermarkt, dat een terugkerend onderdeel is. Een evenement waar cultuur, horeca, spel en sport samenkomen. We zijn al een aantal jaren trotse sponsor van dit mooie evenement.

Diemse Toren Classic 2023
 • Klik voor meer informatie

  Zondag 11 juni 2023 heeft de Diemse Toren Classic plaatsgevonden. Enkele collega's hebben meereden met een mooie toertocht van 80km door de prachtige streken van Montferland, de Achterhoek en de Veluwe. Deze streken zijn heel divers en omvatten rivierlandschap, heuvelachtig landschap, bossen en velden. Ze met een oldtimer of bijzondere auto kunnen genieten van deze prachtige streken.

SV Loil
DVC'26
De Vrolijke Drammers
Mölledraejers Nieuw-Wehl
RKPSC Pannerden
Liemers Kunstwerk
Stichting Liemerse Uitdaging
Stichting Buitenblik Zevenaar