Trespa®

Hoogwaardige High Pressure Laminate platen

Monster aanvragen

Wat is Trespa®?

Trespa is een merknaam verbonden aan hogedruklaminaat (HPL) panelen en wordt vaak gebruikt in de bouw en architectuur. Deze panelen zijn samengesteld uit geperste lagen papier of stof doordrenkt met fenolhars. Dankzij Electron Beam Curing (EBC) wordt een uitzonderlijk oppervlak gecreëerd, wat resulteert in hoge kwaliteit op het gebied van duurzaamheid en weerbestendigheid.

Trespa panelen zijn dankzij deze eigenschappen en de esthetiek zeer populair. Ze bieden verder kleurvariatie en lage onderhoudsbehoefte. Kortom, Trespa panelen zijn herkenbaar en populair in architectuur dankzij praktisch nut en uiterlijk.

Trespa® GevelbekledingTrespa® Gevelbekleding

Hoogwaardige High Pressure Laminate platen

Hoogwaardige High Pressure Laminate (HPL) platen zijn composietmaterialen bestaande uit meerdere lagen cellulosevezels geïmpregneerd met hars en samengeperst onder hoge temperatuur en druk. Dit productieproces creëert robuuste en duurzame platen met uitstekende eigenschappen zoals weerbestendigheid, UV-bestendigheid en slagvastheid. HPL platen zijn veelzijdig inzetbaar voor gevelbekleding, interieurdesign en meubels. Ze zijn beschikbaar in diverse kleuren, patronen en texturen, en bieden een balans tussen esthetiek en functionaliteit. Dit maakt HPL tot een favoriete keuze in architectuur en design, zowel voor residentiële als commerciële toepassingen.

Unieke kenmerken Trespa®

 • Toplaag vervaardigd middels een eigen en unieke technologie (Electron Beam Curing (EBC))
 • Duurzaam en weerbestendig
 • Eenvoudig te bewerken en monteren
 • Betere kleurechtheid (4-5 op Grijsschaal ISO 105 A02)
 • Ruime keuze in plaatformaat en decors

Technische eigenschappen Trespa®

In vergelijking met overige kunststoffen, valt Trespa® op door zijn stijfheid en slijtvastheid. Doordat de toplagen van Trespa® platen in zeer veel kleuren en motieven is af te werken, is er vrijwel voor iedere toepassing waarbij het uiterlijk van belang is, een oplossing te verkrijgen. Verder zijn Trespa® Izeon® en Meteon® standaard uitermate weerbestendig. Deze eigenschappen samen maken Trespa® tot een zeer breed inzetbare plaat.

Het oppervlak van de Trespa® plaat wordt volgens een unieke EBC-technologie (Electron Beam Curing) aangebracht. Hierdoor is het oppervlak van een Trespa® plaat voor een deel geïntegreerd in de kern van de plaat. Trespa® platen zijn in tegenstelling tot overige High Pressure Laminate platen gebaseerd op houtvezels. Deze vezels i.c.m. thermohardende harsen worden samengeperst met als resultaat een zeer maatvaste plaat. Het dichte oppervlak heeft als voordeel dat vuil niet vastzet waardoor het makkelijk reinigbaar is.

Bewerkingsmogelijkheden Trespa®

 • Zagen
 • Boren
 • Frezen
 • Verlijmen
 • Schroeven
 • Popnagelen
 • Schilderen

Trespa®  in de webshop 

Folie Trespa® folie
Leidingsystemen Trespa® leidingsystemen
Staven Trespa® staven

Verschillende soorten Trespa®  

Izeon®  

Trespa® Izeon® is een bekende en veelgebruikte productlijn van gevelbekledingspanelen. Izeon®-panelen zijn ontworpen voor buitentoepassingen en hebben eigenschappen die ze geschikt maken voor gevelbekleding, luifels, dakranden en andere architecturale toepassingen. Ze zijn bestand tegen UV-straling, vocht en weersinvloeden, waardoor ze duurzaam zijn en kleurbehoud garanderen. Trespa® Izeon®-panelen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, texturen en afwerkingen.

Meteon®  

Trespa® Meteon® is een productlijn die specifiek is ontwikkeld voor digitaal bedrukken. Deze panelen zijn ontworpen om gedetailleerde en hoogwaardige afbeeldingen direct op het oppervlak te printen, waardoor ze ideaal zijn voor gevels, reclameborden en andere visuele toepassingen. Meteon®-panelen bieden ontwerpvrijheid en personalisatie, terwijl ze ook de duurzaamheid en weerbestendigheid behouden die kenmerkend zijn voor Trespa®-producten. Meteon®-platen zijn beschikbaar in veel kleuren.


Verschillende kleuren Trespa®  

Bij ons vind je een uitgebreide keuze aan Trespa® kleuren om je project naar een hoger niveau te tillen. We hebben een scala aan kleurmogelijkheden beschikbaar, waaronder:

In onze webshop ontdek je nog veel meer kleurenopties om aan je specifieke wensen te voldoen. Ons ruime assortiment stelt je in staat om de perfecte kleur te vinden die past bij jouw ontwerp en stijl. Met een breed scala aan kleuropties biedt Trespa® Meteon® de ruimste keuze aan kleurmogelijkheden, waardoor er veel mogelijkheden ontstaan om creatieve en op maat gemaakte projecten te realiseren.

Of je nu op zoek bent naar een frisse en heldere tint zoals wit, een warme crèmekleurige uitstraling, of een gedurfde en moderne grijstint, met Trespa® is er veel mogelijk. Kies uit de diverse kleurenopties en geef je project de gewenste uitstraling.


Trespa® zagen

Met het juiste gereedschap is het zagen van Trespa® zeker mogelijk. Dit materiaal bestaat uit een mix van papier, houtvezels en thermohardende hars. Voor optimale resultaten kies je een scherp zaagblad met fijne tanden, zoals bij een decoupeerzaag of cirkelzaag. Hoewel er geen speciaal zaagblad voor Trespa® is, presteert een metaalzaagblad goed. Het gebruik van een handzaag voor het zagen van Trespa® wordt echter afgeraden.

Wij bieden via de webshop een handige zaag op maat module, waarmee je op maat gezaagde kunststofproducten kunt bestellen. Deze functie maakt het eenvoudig om de gewenste afmetingen te verkrijgen, wat tijd en moeite bespaart. Personaliseer je bestelling gemakkelijk via deze gebruiksvriendelijke online tool.


Samenwerking met Trespa®  

Trespa® en Vink Kunststoffen hebben een hechte samenwerking. Dit kwam in 2021 samen in een tijdens een mooi event met onze klanten. Daarnaast stond de bekende promotiehub (#FollowtheHub) van Trespa® voor het kantoorpand van Vink. Deze Hub was ook aanwezig tijdens de Amstel Gold Race en was te zien in het televisieprogramma Oranje Zomer. De Hub is afgewerkt met Trespa® planken. Bekijk de aftermovie.


Trespa® in beeld


Bekijk Trespa® in de webshop


Trespa® projecten

Bekijk voorbeelden van Trespa® projecten die we samen met onze klanten gerealiseerd hebben.

Winkelcentrum met Trespa aan de gevelsWinkelcentrum met Trespa aan de gevels

Renovatie winkelcentrum

Bekijk project
Dak gebouwd met TrespaDak gebouwd met Trespa

Gevelbekleding nieuwbouw

Bekijk project