Kunststof lassen

Producten
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina

1-10 van 884 artikelen

Van hoog naar laag sorteren
  1. om de prijs en voorraad te zien
  2. om de prijs en voorraad te zien
  3. om de prijs en voorraad te zien
  4. om de prijs en voorraad te zien
  5. om de prijs en voorraad te zien
  6. om de prijs en voorraad te zien
  7. om de prijs en voorraad te zien
  8. om de prijs en voorraad te zien
  9. om de prijs en voorraad te zien
  10. om de prijs en voorraad te zien
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina

1-10 van 884 artikelen

Van hoog naar laag sorteren

Reparatieservice lassen

Wist je dat je ook de mogelijkheid hebt om van onze reparatieservice gebruik te maken? Dankzij onze goede contacten met fabrikanten, regelen wij het gehele proces van ophalen tot aflevering. Onze fabrikanten gebruiken richtlijnen NEN3140 of DGUV V3 voor reparaties en onderhoud. De kwaliteit van de reparaties worden op deze manier gewaarborgd. Er zullen nauwkeurige inspecties, metingen en controles worden uitgevoerd, aan de hand van deze norm.

Wat is kunststof lassen?

Kunststof lassen, is samen met lijmverbindingen en mechanische bevestigingsmiddelen, een van de drie belangrijkste methoden die worden gebruikt om kunststoffen samen te voegen. Net als bij het lassen van metaal, gebruikt kunststof een van de verschillende technieken om twee kunststoffen permanent op moleculair niveau te binden. 

Er zijn veel verschillende soorten kunststof lassen beschikbaar. Enkele van de meest gebruikte zijn, heetgas/draadlassen, Extrusielassen, moflassen/Polyfusielassen, electrolassen, spiegel/stomplassen en IR lassen.

Door warmte in te brengen worden de kunststoffen op moleculair niveau samengevoegd, zodra beide kunststoffen zijn afgekoeld, zijn ze samengevoegd tot een enkel onderdeel zonder dat er lijm of mechanische bevestigingsmiddelen nodig zijn.

Veel gebruikte lasbare kunststoffen zijn: Polyvinylchloride (PVC), High Density PolyEthyleen (PE), Polypropyleen (PP), Polyvinylideenfluoride (PVDF), Ethyleen ChloorTriFluor Ethyleen (ECTFE).

De voordelen van kunststof lassen

Er zijn een aantal methoden om kunststoffen te verbinden. Deze methoden kunnen echter niet altijd langdurige en permanente verbindingen creëren. Gelukkig is het mogelijk om een ​​van de verschillende beschikbare kunststoflasmethoden te gebruiken - die ook duidelijke voordelen kunnen bieden ten opzichte van andere hechttechnieken - om verschillende kunststofcomponenten te verbinden.

1. Kortere wachttijd

Bij Kunststoflassen is de verbinding na het afkoeltijd direct volledig belastbaar, in tegenstelling tot lijmen waarbij de uithardtijd meerdere uren duurt.

2. Homogene verbinding

Bij kunststoflassen worden geen “vreemde materialen” toegevoegd waardoor altijd een homogene verbinding ontstaat. Met name wanneer er voor kunststoffen wordt gekozen om corrosie en/of chemische inwerking te voorkomen zorgt kunststoflassen ervoor dat deze eigenschappen behouden blijven

3. Bevorderd recyclingproces 

Lassen kan ook het recyclingproces van plastic objecten stroomlijnen, omdat het mogelijk is om een ​​object monomateriaal te houden. Bij andere verbindingsmethoden kan de toevoeging van een oplosmiddel of mechanisch bevestigingsmiddel van een andere stof vereisen dat de materialen worden gescheiden voordat ze kunnen worden gerecycled. Dit proces is vaak moeilijk of onmogelijk voor recyclingbedrijven - wat ertoe heeft geleid dat sommige fabrikanten plastic lassen in plaats van metaal in hun objecten hebben gebruikt.

Wanneer kunststof lassen?

In sommige gevallen is kunststoflassen de best beschikbare methode om twee kunststoffen aan elkaar te verbinden. Lassen kan ook een alternatief zijn voor mechanische bevestigingsmiddelen bij het verbinden van kunststoffen die moeilijk te binden zijn met oplosmiddelen, zoals bepaalde thermoplasten, fluorpolymeren en polyoxymethyleenharsen .

Gelaste objecten kunnen ook lichter zijn dan objecten die met andere methoden zijn verbonden. Bevestigingsmiddelen (vooral die gemaakt van dichte materialen, zoals metaal) kunnen een aanzienlijk gewicht toevoegen aan een afgewerkt product. Omdat kunststof lassen geen massa aan de objecten toevoegt, zullen componenten die met deze methode zijn verbonden lichter zijn dan die met bevestigingsmiddelen.

Kunststof (plastic) lassen sinds 1966

Het lassen van kunststof gebeurd al heel lang en Vink was hier als een van de eerste bij. We zijn niet voor niets dé kunststof pioniers van Nederland. Al meer dan 65 jaar zijn wij actief in het lassen van kunststof. Zo is dat ook te zien aan enkele oude documentatie uit 1966, waar onze oprichter M.A. Vink al lasapparatuur verkocht voor het lassen van kunststof. Tegenwoordig is het lassen een stuk geavanceerder dan toen, maar onze kennis over kunststof (plastic) lassen is nog steeds aanwezig. Wat is jouw las-vraagstuk? Neem contact op.