HPL

HPL (High Pressure Laminate) platen zijn opgebouwd uit cellulose en phenolhars. Deze kunststof platen worden door middel van verhitting en extreem hoge druk geproduceerd. Hierdoor ontstaan er harde en stijve platen die vaak zijn voorzien van een beschermende en gekleurde toplaag.
Trespa® Izeon® HPL plaat

Trespa® Izeon® HPL plaat

Trespa® Izeon® plaat is beschikbaar in verschillende RAL-kleuren. Deze HPL plaat is speciaal ontwikkeld voor de afwerking (buiten en binnen) van woningen en overige bouwwerken, is uit voorraad leverbaar en heeft standaard 10 jaar garantie. Onderaan deze pagina vindt u de bevestigingsmiddelen voor HPL platen.
Laat alle 13 producten zien Toon slechts 3 producten
Trespa® Meteon® HPL plaat

Trespa® Meteon® HPL plaat

Trespa® Meteon® plaat bestaat uit een zeer uitgebreid portfolio hoogwaardige HPL platen. Beschikbaar in zeer veel diverse plaat varianten met levendige kleuren, natuurlijke hout look of stenen decors. Stel je eigen look samen en maak een gevel of binnenafwerking tot een echte eyecatcher. Onderaan deze pagina vindt u de bevestigingsmiddelen voor HPL platen.
Laat alle 118 producten zien Toon slechts 3 producten
Kronoart HPL plaat

Kronoart HPL plaat

Kronoart platen zijn hoogwaardige architectonische HPL gevelplaten. Deze platen zijn onder andere uitermate geschikt als geventileerde gevelsystemen, gevelbekleding, zonweringen, scheidingswanden, omheiningen en balustrades. De HPL platen zijn samengesteld uit een vernislaag, decorlaag en kokerpapier, wat de basis vormt voor een HPL plaat die bestand is tegen extreme weersomstandigheden en de meest veeleisende toepassingen. Onderaan deze pagina vindt u de bevestigingsmiddelen voor HPL platen.
Laat alle 7 producten zien Toon slechts 3 producten
Vikures Plus HPL plaat

Vikures Plus HPL plaat

Vikures Plus plaat is vormvaste, slag- en stootbestendige HPL plaat, die ontwikkeld is voor duurzame, onderhoudsarme buitentoepassingen in de bouw, zoals gevelbekleding, dakkapellen en balkons. De weerbestendige Vikures Plus plaat is eveneens zeer geschikt voor outdoor reclameborden en -panelen.
8 producten
Laat alle 8 producten zien Toon slechts 3 producten
Vikulit HPL plaat

Vikulit HPL plaat

Vikulit plaat is een fraaie, duurzame en onderhoudsarme gevelplaat, bestaande uit een hoogwaardige HPL (High Pressure Laminate) basis-plaat met een toplaag van Renolit structuurfolie. Vikulit HPL gevelplaten zijn in de geveltoepassing stabiel, kleurecht en duurzaam en hebben een garantie van 10 jaar. Het Vikulit programma sluit naadloos aan op ons Gevelit programma.
10 producten
Lengte (mm) 3050
Breedte (mm) 1300
Dikte (mm) 6
Kleur Donkergroen
Kleurcode 6125 EZ
om de prijs en voorraad te zien
Lengte (mm) 3050
Breedte (mm) 1300
Dikte (mm) 6
Kleur Goud eiken
Kleurcode 2178 EZ
om de prijs en voorraad te zien
Lengte (mm) 3050
Breedte (mm) 1300
Dikte (mm) 6
Kleur Staalblauw
Kleurcode 5150 EZ
om de prijs en voorraad te zien
Laat alle 10 producten zien Toon slechts 3 producten
Reclame HPL plaat

Reclame HPL plaat

Massieve Reclame plaat is een slag- en stootvaste HPL (High Pressure Laminate) plaat met een geringe doorbuiging en geringe uitzetting in combinatie met een mooi glad en krasbestendig melamine oppervlak. Massieve Reclame plaat kan zowel buiten als binnen worden toegepast. Toepassingsvoorbeelden zijn: reclameborden, bewegwijzering en standbouw.
6 producten
Lengte (mm) 3050
Breedte (mm) 1300
Dikte (mm) 10
Kleur Wit
Kleurcode 1066
om de prijs en voorraad te zien
Laat alle 6 producten zien Toon slechts 3 producten
Resoplan HPL plaat

Resoplan HPL plaat

Resoplan HPL plaat (High Pressure Laminate) is een onderhoudsarme gevelbekledingsmateriaal voor duurzame buitentoepassingen. Resoplan plaat is kleurecht, UV- en weerbestendig en bovendien slagvast en krasbestendig. Omdat de doorbuiging en uitzetting gering zijn, kan Resoplan plaat met een grote h.o.h. afstand worden gemonteerd. Veel voorkomende toepassingen van Resoplan zijn: gevelbekleding, plafonds, dakomrandingen, boeiboorden en balkons.
54 producten
Lengte (mm) 3050
Breedte (mm) 1320
Dikte (mm) 10
Kleur Pearl white
Kleurcode P00105-60
om de prijs en voorraad te zien
Lengte (mm) 3050
Breedte (mm) 1320
Dikte (mm) 10
Kleur Ivory coast
Kleurcode P00114-60
om de prijs en voorraad te zien
Lengte (mm) 2180
Breedte (mm) 1020
Dikte (mm) 10
Kleur Eternal iron
Kleurcode P03236
om de prijs en voorraad te zien
Laat alle 54 producten zien Toon slechts 3 producten
HPL gevelplaatschroeven

HPL gevelplaatschroeven

De schroeven uit deze categorie zijn speciaal ontwikkeld voor HPL platen zoals de Trespa® Izeon®, de Trespa® Meteon®, de Kronoart, de Vikures Plus en de Resoplan platen.
24 producten
Productsoort Gevelplaatschroef
Materiaal Inox A4
Type Tbv Trespa®
Kleur Antraciet
Kleurcode RAL7016
om de prijs en voorraad te zien
Productsoort Gevelplaatschroef
Materiaal Inox A4
Type Tbv Trespa®
Kleur Grijs
Kleurcode RAL7039
om de prijs en voorraad te zien
Productsoort Gevelplaatschroef
Materiaal Inox A4
Type Tbv Trespa®
Kleur Groen
Kleurcode RAL6009
om de prijs en voorraad te zien
Laat alle 24 producten zien Toon slechts 3 producten
HPL bevestigingsmiddelen

HPL bevestigingsmiddelen

De bevestigingsmiddelen uit deze categorie zijn speciaal ontwikkeld voor HPL platen zoals de Trespa® Izeon®, de Trespa® Meteon®, de Kronoart, de Vikures Plus en de Resoplan platen.
Laat alle 8 producten zien Toon slechts 3 producten

Meer artikelen aan het laden...

HPL plaat: TRESPA® IZEON® 

De vertrouwde kwaliteit van Trespa® garandeert een professioneel eindresultaat en stelt huiseigenaren in staat om zorgeloos van hun woning te genieten. Trespa® Izeon® is speciaal ontwikkeld voor afwerking van woningen en overige bouwwerken, zowel in nieuwbouw als renovatie. Trespa® Izeon® is uit voorraad leverbaar. Door gebruik te maken van RAL-kleuren is Trespa Izeon uitstekend te combineren met andere bouwdelen in overeenkomstige RAL-kleuren.

Samenvattend:

 • Verkrijgbaar in diverse RAL-kleuren
  • Alle RAL-kleuren van de Trespa Izeon-lijn zijn gebaseerd op gecertificeerde RALkleurenmonsters. Hierdoor is een goede combinatie met andere bouwdelen en de beschikbare verf in dezelfde RAL-kleur gewaarborgd.
 • Optimaal plaatformaat
  • Trespa Izeon is verkrijgbaar in twee plaatformaten: 2130 x 1420 mm (enkelzijdig). 3050 x 1530 mm (zowel enkel- als dubbelzijdig). Beide plaatformaten zijn beschikbaar in een dikte van 6 mm.
 • Makkelijk te verwerken
  • Trespa Izeon-HPL platen zijn eenvoudig te zagen en zonder nabewerking direct te monteren. Dit kan bijvoorbeeld met het nieuwe Trespa®-zaagblad van DeWalt®.
 • Solide en robuust
  • Hoge kras- en stootvastheid garanderen een zorgeloze montage en eindresultaat.
 • Snel leverbaar
  • Trespa Izeon HPL plaat is direct uit voorraad leverbaar.
 • Vertrouwde Trespa kwaliteit
  • Lange levensduur, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. 10 Jaar productgarantie. Weersbestendig en kleurstabiel.

Technische informatie:

Hogedruk decoratieve compact laminaten (HPL plaat) volgens EN 438-6:2005 met een dikte van 6 mm voor buiten toepassingen. De platen bestaan uit lagen van op hout gebaseerde vezels (papier en/of hout) geïmpregneerd met thermohardende harsen en oppervlaktelaag (oppervlaktelagen) aan één zijde met decoratieve kleuren.

Een transparante toplaag is toegevoegd aan de oppervlakte laag welke is uitgehard door Trespa’s unieke bedrijfseigen technologie “Electron Beam Curing (EBC)”, om de weers- en lichtbeschermende eigenschappen te verbeteren. Deze componenten zijn aan elkaar gebonden door gelijktijdig gebruik van warmte (≥ 150° C / ≥ 302° F) en hoge specifieke druk (> 7 MPa) om een homogeen niet poreus materiaal met verhoogde dichtheid en geïntegreerd oppervlak te verkrijgen.

In diverse RAL-kleuren leverbaar


Het bewerken van HPL platen TRESPA METEON

Trespa- HPL platen mogen alleen worden bewerkt door een vakman op het gebied van bewerking of installatie en met gebruikmaking van de juiste apparatuur. Door de homogene opbouw van het materiaal is het mogelijk om zowel de zijkanten als het oppervlak te bewerken. De bewerking van Trespa HPL platen is vergelijkbaar met de bewerking van hoogwaardig hardhout. Trespa-HPL platen kunnen met houtbewerkinggereedschappen bewerkt worden. Door de hardheid van Trespa, worden aan de gereedschappen hogere eisen gesteld in vergelijking tot gereedschappen die benodigd zijn voor de bewerking van uit zachthout samengestelde materialen. Het gebruik van hardmetalen gereedschappen wordt aanbevolen. Bij grotere series wordt geadviseerd gebruik te maken van gereedschappen met diamant versterkte snijvlakken. Dit gereedschap geeft een optimale afwerking en heeft een lange levensduur.

Transport en hantering

In het algemeen dient u de Trespa HPL platen op te tillen en te voorkomen dat ermee geschoven wordt; dit geldt ook tijdens transport en montage.
Er gelden aanvullende richtlijnen voor Trespa HPL platen die voorzien zijn van een beschermfolie:

 • Verwijder de beschermfolie niet tijdens het bewerken.
 • Bewerk de platen bij voorkeur met computergestuurde apparatuur.
 • Schrijf niet direct op de beschermfolie, maar gebruik markering-/coderingstickers.
 • Als de folie tijdens het bewerken verbrandt of smelt, verwijder dan alleen de aangetaste delen van de folie.