Innovatie

Nieuwe generatie kunststoffen

Als maatschappelijk verantwoorde leverancier van kunststof halffabricaten, hebben wij een assortiment van innovatieve en duurzame oplossingen. 

Bekijk onze innovatieve kunststoffen:

Vinkboard:

Vinkboard platen bestaan volledig uit gerecycled consumentenafval. Vinkboard is zowel technisch, als constructief een goede vervanger van hout en betonplex. Het materiaal is licht van gewicht, duurzaam en vochtbestendig. Daarnaast is de verwerking van het materiaal soortgelijk.

De Vinkboard SF variant is bont zwart en heeft gerecyclede PS toplagen met uitstekende hechteigenschappen. Deze variant is zeer geschikt voor esthetische toepassingen waarin hout nog beplakt of geprint wordt. Denk hierbij aan reclame uitingen, bouwplaats afscherming, interieur en inrichting.

Katz Display Board:

Katz Display Board is een op houtpulp gebaseerd kernmateriaal dat aan beide zijden is gelamineerd met papier. Katz Display Board is maar liefst 30% lichter dan ‘normaal’ karton. Het plaatmateriaal biedt de reclame-industrie, mede dankzij de ruime keuze in diktes en formaten, een perfecte basis voor zeer uiteenlopende reclame- en communicatieproducten van topkwaliteit.

Denk daarbij vooral aan kleinere en handzame displays zoals productdisplays op balies. Bovendien zijn met dit product zowel de voordelen van prijs, gebruiksgemak en milieuaspecten in één product samengebracht.

Greencast:

Acrylaat Greencast is een unieke, zeer duurzame, 100% gerecyclede acrylaat plaat met dezelfde optische, mechanische, thermische en fysische eigenschappen als de standaard gegoten plaatkwaliteit.

Greencast acrylaat wordt volledig geproduceerd uit gerecycled PMMA, afkomstig uit de EU, en kan steeds weer hergebruikt worden. Deze volledig gesloten kringloop biedt unieke mogelijkheden voor duurzaam ontwerpen. Vanzelfsprekend kan Vink ook uw PMMA restmateriaal ophalen voor hergebruik.  

Beelite:

Beelite is een stevige kartonnen honingraat plaat (FSC approved) waarvan het plaatoppervlak aan beide zijden is afgewerkt met drukklaar wit papier. Beelite 3D Display Board is robuust maar tegelijkertijd heel licht en daarmee multifunctioneel.

Zo kan Beelite zelfs worden ingezet voor grote constructieve (zelf)dragende reclametoepassingen. Voor display toepassingen is Beelite 3D een praktische keuze. Dankzij het lage gewicht blijven vervoerskosten minimaal. Vink levert Beelite naast het witte oppervlak, ook met een bruin oppervlak voor 2D toepassingen.