Nieuw in ons assortiment: GF IR leidingsystemen

Het betrouwbare PVC-U materiaal kan nu worden verbonden met een infraroodlasverbinding: IR PVC-U

Het IR PVC-U programma vormt een innovatieve doorbraak voor zowel de chemische procesindustrie als waterbehandeling. Doordat bij IR-lassen de opwarming via infraroodstraling gebeurt is er een contactloze opwarming. Dit resulteert niet alleen in een kleinere lasril, wat de kans op ophoping en vervuiling vermindert, maar garandeert ook een volledig homogene verbinding. Deze eigenschappen maken het systeem uitermate geschikt voor toepassingen waarbij hoge chemische resistentie vereist is.

Geïntegreerde kwaliteit en hoge chemische resistentie 

De chemische bestendigheid van lijm is nooit 100% aan die van PVC-U materiaal. Met IR-lassen profiteer je van een hoge chemische resistentie door een 100% homogene verbinding. Hierdoor is het mogelijk om IR PVC-U te gebruiken met bijvoorbeeld zwavelzuur van 98%. Ook worden alle parameters van het proces voor elke las automatisch opgeslagen.

Betrouwbare verbindingstechniek

Bij een lijmproces moeten specifiek alle processtappen zijn doorlopen voor een goede lijmverbinding. Met het machine-gestuurde proces van de infraroodlasmachine wordt het risico op menselijke fouten beperkt. Ook komen er bij het lijmproces oplosmiddelen vrij, waardoor een goede ventilatie van groot belang is voor een gezonde en veilige werkomgeving. Door gebruik te maken van IR lassen hoef je hier geen rekening mee te houden. Met het IR PVC-U systeem kun je een nieuw niveau van procesbetrouwbaarheid en -veiligheid creëren.