Veelgestelde vragen over ReVink

Onderstaande vind je de meest gestelde vragen met betrekking tot ons recyclingprogramma ReVink. Heb je niet gevonden waar je naar op zoek was? Neem dan contact met ons op:

 • Welke soorten kunststof accepteert ReVink voor verwerking?

  ReVink accepteert verschillende soorten kunststof voor recycling, waaronder PMMA XT helder, PMMA bont, PVC, PVC geschuimd, PP massief, PP dubbelwandig, PP trilaminaat, PP geschuimd, HMPE (PE500), HMPE (PE1000), PEEK (ongevuld), POM-C, PET-G, HDPE (PE300), HDPE (PE100), HDPE (PE100RC), HDPE (PE80), PS, PS chroom, PS (Polystyreen) Helder, PTFE, PC Lexan 9030/Exell D, PC helder zonder hardcoat, PC bont, en Polyamide. 

   

 • Wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor aangeleverde materialen bij ReVink?

  De belangrijkste voorwaarden voor aangeleverde materialen zijn zuiverheid en scheiding van verschillende kunststoffen. Om dit te faciliteren, stellen wij per kunststofsoort een aparte palletbox beschikbaar. Hierin kunnen kunststofreststromen eenvoudig worden verzameld. Gevulde kunststoffen kunnen niet worden aangeleverd.

 • Zijn er kosten verbonden aan deelname aan het ReVink programma?

  Bij ReVink dragen klanten geen kosten voor het transport en de verwerking van het materiaal. De enige kosten die in rekening worden gebracht, zijn voor de gele kratten die op locatie worden geplaatst om het restmateriaal te verzamelen. Voor het gewenste aantal kratten wordt een eenmalige bijdrage van €200 per krat gevraagd.

 • Hoe verloopt het proces van het wisselen van palletboxen bij ReVink?

  Wanneer de recyclekratten vol zijn, kan er contact worden opgenomen met ReVink door een e-mail te sturen naar revink@nl.vink.com. Door middel van foto's van de desbetreffende kratten wordt beoordeeld of deze kunnen worden opgehaald. Bij de aanmelding moet altijd het unieke palletboxnummer i.c.m. het betreffende materiaal worden doorgegeven. De contactpersoon regelt vervolgens de ophaaldienst met onze eigen vrachtwagens, met gemiddeld een maximale afhandelingstermijn van 5 werkdagen.

 • Is er de mogelijkheid om het wisselen van palletboxen van ReVink te combineren met reguliere orders?

  Het liefst combineren wij orders voor de wisseling van palletboxen met reguliere orders. Indien mogelijk graag aangeven of er binnen afzienbare tijd ook een reguliere order geplaatst gaat worden.

 • Wat is het beoogde doel voor het verwerkte materiaal?

  De gecollecteerde reststromen worden opgewerkt tot nieuwe grondstof door het materiaal te vermalen en/of te granuleren. Deze grondstof kan vervolgens worden gebruikt voor de productie van gerecyclede of circulaire kunststof halffabricaten.

 • Hoe kan Vink mij als Revink-klant voorzien van handige inzichten betreft besparingen?

  Indien gewenst kunnen we maandelijks een overzicht opsturen met de gewichten van het teruggeleverde materiaal. We zijn druk bezig om steeds meer informatie te vertrekken over het ingeleverde materiaal. In de toekomst willen wij ook de Co2 besparingen inzichtelijk maken om een beeld te schetsen van de positieve milieu impact die behaald wordt door deel te nemen aan het ReVink-programma, en daarmee aan een circulaire economie.

 • Kan ik mijn restmateriaal met toevoegingen ook inleveren voor recycling bij ReVink?

  Het inleveren van restmateriaal met toevoegingen voor recycling bij Vink kan een uitdaging zijn. ReVink is primair gericht op zuivere materialen, aangezien materialen met toevoegingen vaak moeilijk te recyclen zijn. Neem gerust contact met ons op voor specifieke informatie over het recyclen van jouw restmateriaal.