PMMA

Doe mee met onze EK actie en zet jouw weborder of project om in mooie voetbalprijzen

PMMA, Acrylaat buizen zijn te verkrijgen in een gegoten of geëxtrudeerde uitvoering in helder of opaal. De buitendiameter variëren van 5 t/m 610 mm en dat gecombineerd met verschillende dikten. PMMA buis is beschikbaar in verschillende lengtematen.
Producten
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina

1-10 van 181 artikelen

Van hoog naar laag sorteren
  1. om de prijs en voorraad te zien
  2. om de prijs en voorraad te zien
  3. om de prijs en voorraad te zien
  4. om de prijs en voorraad te zien
  5. om de prijs en voorraad te zien
  6. om de prijs en voorraad te zien
  7. om de prijs en voorraad te zien
  8. om de prijs en voorraad te zien
  9. om de prijs en voorraad te zien
  10. om de prijs en voorraad te zien
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina

1-10 van 181 artikelen

Van hoog naar laag sorteren

Wat zijn PMMA buizen

Introductie tot PMMA (Polymethylmethacrylaat)

PMMA, beter bekend als acrylglas of plexiglas, is een thermoplastische kunststof die bekend staat om zijn uitstekende lichtdoorlatendheid, weerbestendigheid en breukvastheid. PMMA buizen worden veel gebruikt in toepassingen die een helder, licht en sterk alternatief voor glas vereisen.


Eigenschappen van PMMA buizen 

PMMA buizen bieden een combinatie van eigenschappen die ze bijzonder maken. Ze zijn lichtgewicht, stootvast, en hebben een uitzonderlijke optische helderheid. Deze buizen zijn ook bestand tegen UV-straling en weersinvloeden, wat ze ideaal maakt voor zowel binnen- als buitengebruik.


Verschillen tussen PMMA en PVC en Polycarbonaat 

In vergelijking met PVC zijn PMMA buizen helderder en hebben ze een hogere weerstand tegen UV-licht en weersinvloeden, hoewel ze minder flexibel zijn.

Ten opzichte van polycarbonaat biedt PMMA minder impactweerstand maar een betere oppervlaktehardheid en minder vergeling na verloop van tijd. Dit maakt PMMA een uitstekende keuze voor esthetisch belangrijke toepassingen.


Toepassingen van PMMA buizen

Industrie-specifieke toepassingen

PMMA buizen worden gebruikt in een breed scala van industrieën, waaronder de bouw voor lichtkoepels en balustrades, in de medische sector voor prothesen, en in de reclame-industrie voor lichtreclames. Hun duurzaamheid en helderheid zijn ook waardevol in de maritieme sector en in de fabricage van laboratoriumapparatuur.


Voordelen van het gebruik van PMMA in diverse sectoren 

De voordelen van PMMA buizen zijn hun veelzijdigheid en aanpassingsvermogen, die zorgen voor een breed scala aan toepassingen. Ze zijn chemisch bestendig, makkelijk te bewerken en te vormen, en hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit maakt ze een populaire keuze in verschillende industrieën waar helderheid en duurzaamheid vereist zijn.


Diktetolerantie PMMA, Acrylaat buizen

Houd bij de bestelling van PMMA buis (in de volksmond bekend als Plexiglas buis) rekening met een eventuele fabriekstolerantie op lengte, wanddikte en binnen- en buitendiameter. Neem voor de exacte tolerantie op een artikel contact op.