Ketensamenwerkingen

Samenwerking in de gehele keten staat centraal

Druk op milieu, maatschappelijke bewustwording, toenemende vraag vanuit de markt, overheidsdruk en een gezonde toekomstvisie zorgen er onder andere voor dat de urgentie van verduurzaming binnen de kunststofindustrie met de dag toeneemt. Bij Vink zijn wij ons daar erg van bewust. Naast onze eigen duurzame activiteiten snappen we dat we verder moeten kijken dan dit. Hierin is het belangrijk om met zijn allen in de keten samen te werken aan het gezamenlijke doel: duurzamer worden.

In dit proces staat samenwerking in de gehele keten centraal. We werken nauw samen met zowel leveranciers als klanten om dagelijks vooruitgang te boeken en nieuwe inzichten te verkrijgen. Maar wat houdt ketensamenwerking nu eigenlijk in? Met ketensamenwerking streven we gezamenlijk naar verbetering, waarbij elke schakel in de keten waarde toevoegt aan het grotere geheel. Het is een gecoördineerd proces van onderzoek en actie, waarbij gezamenlijke inspanningen concreet resulteren in vooruitgang. Samen staan we sterk en bereiken we nieuwe inzichten en successen.

Ontdek onze projecten waar we trots op zijn, waar we gezamenlijk met partners op zoek gaan naar innovatieve oplossingen.

 


Bekijk onze ketensamenwerkingen

CVC Fast Forward 2023

Deelnemende bedrijven: ASML, HQ Pack, Vink en Mitsubishi Chemical Group

We hebben deelgenomen aan het 'Fast Forward'-programma 2023 van het Circular Value Center. Het Circulair Value Center (CVC) biedt een platform voor bedrijven die gezamenlijk (als keten) aan hun circulariteitsdoelstellingen willen werken onder toezicht van de Provincie Noord-Brabant. Hieronder vallen ook twee consultancy bedrijven op het gebied van circulariteit, namelijk: Impact X en Yellowchess.

Deze samenwerking zijn we aangegaan met ASML, HQ Pack en Mitsubishi Chemical Group. Met deze ketensamenwerking hebben we de handen ineen geslagen voor een duurzamere toekomst binnen de maakindustrie. Samen met de gehele waardeketen hebben gekeken naar het toepassen van circulaire kunststoffen in cleanroom verpakkingsmaterialen.