Composieten

Kunststof composieten voor een duurzame toekomst

In steeds meer toepassingen wordt gebruik gemaakt van samengestelde (composiet) materialen met een basis van kunststoffen. Door kunststoffen te combineren met toevoegingen van bijvoorbeeld glas of carbon, kunnen de eigenschappen bijzonder positief worden beïnvloed.

Als vervanging van traditionele materialen zoals glas, staal, aluminium en hout kunnen tegenwoordig diverse kunststof composieten worden ingezet: kunststof composieten die uit meerdere lagen van verschillende materialen bestaan (sandwichpanelen) of kunststoffen die in de grondstof al gemengd worden met een toevoeging.

Dit resulteert daardoor ook composieten platen die duurzaam en weersbestendig zijn.

composieten composieten

Composiet kunststoffen zijn voor onze toekomst een geweldige uitvinding, aangezien er veel belangrijke eigenschappen van de oorspronkelijk kunststof bewaard kunnen blijven en er tevens geen concessies aan stijfheid, gewicht of duurzaamheid gedaan hoeven te worden.

Enkele van deze kunststof composieten voorbeelden zijn terug te vinden in ons licht en sterk assortiment. Hierbij hebben wij een aanbod van lichte, sterke materialen gegroepeerd met de volgende voordelen:

  • Duurzaam
  • Stijf / hoge buigweerstand
  • Licht van gewicht
  • Stabiel in kwaliteit
  • Vochtbestendig

Naast sandwichpanelen hebben we ook massieve kunststoffen met een toevoeging van carbon, glas of andere vezels in het assortiment. Deze composieten bestaan veelal voor ten minste 70% uit homogene kunststoffen en maximaal 30% toevoeging. Deze toevoegingen worden gedaan om de kunststof in specifieke omgevingen nóg beter te laten presteren.

Heb je een omgeving/toepassing waarin jouw huidige materiaal niet optimaal presteert? Neem dan direct contact op met onze afdeling Innovation & Development.