PVC

Word je eigen grondstofleverancier en verminder je CO2-uitstoot

PVC plaat staat voor Polyvinylchloride plaat. Zowel binnen het industriële- als het reclamesegment wordt pvc plaat veel toegepast. PVC (Polyvinylchloride) platen behoren tot de ‘algemene’ kunststoffen en hebben een uitstekende prijs/prestatieverhouding. PVC (Polyvinylchloride) in plaatvorm is in veel verschillende variëteiten te verkrijgen.
PVC plaat XT

PVC plaat XT

Geëxtrudeerd PVC (Polyvinylchloride), de standaard Hard PVC kwaliteit, is een stijve, vormvaste kunststof met een hoge chemische bestendigheid en een goede bewerkingsnauwkeurigheid. Vandaar dat PVC platen in vrijwel elke tak van industrie en voor de meest uiteenlopende toepassingen worden ingezet.
121 producten
Lengte (mm) 2000
Breedte (mm) 1000
Dikte (mm) 1
Kleur Transparant
Masking Dubbelzijdig folie
om de prijs en voorraad te zien
Laat alle 121 producten zien Toon slechts 3 producten
PVC plaat geperst

PVC plaat geperst

Geperst PVC plaatmateriaal is, door het ontbreken van extrusiespanningen, nauwkeuriger na te bewerken dan geëxtrudeerd PVC. Daarentegen zijn geperste PVC platen niet geschikt voor vacuümvormtoepassingen. Het temperatuurbereik van geperst PVC loopt van 0 tot +60°C. Toepassingsgebieden van geperste PVC platen zijn o.a. de machinebouw, de chemische apparatenbouw en de elektrobranche.
Laat alle 5 producten zien Toon slechts 3 producten
PVC plaat XT Hoogslagvast

PVC plaat XT Hoogslagvast

De hoogslagvaste geëxtrudeerde PVC platen zijn leverbaar in de kleuren wit en lichtgrijs en in verschillende dikten. Hoogslagvaste PVC platen zijn bovendien UV-bestendig en bestand tegen lagere temperaturen.
Laat alle 16 producten zien Toon slechts 3 producten
PVC plaat Anti Statisch

PVC plaat Anti Statisch

Deze transparante PVC plaat is beschikbaar in een antistatische uitvoering. Antistatische PVC platen worden onder andere gebruikt in de semiconductor-industrie.

Meer artikelen aan het laden...

PVC plaat

PVC is een algemene en veel toegepaste kunststof die in plaatvorm in veel sectoren wordt ingezet en staat voor polyvinylchloride.

Zo worden geschuimde PVC platen veel toegepast in het reclamesegment als reclameborden, displays, verpakkingen en interieurdesign. Dit is te wijten aan het feit dat de platen enerzijds veel lichter en flexibeler zijn dan hard PVC, maar anderzijds omdat het materiaal goed en eenvoudig te bedrukken is. Daarnaast zijn geschuimde PVC platen relatief onderhoudsvrij aangezien ze bij een binnentoepassing 1 á 2 keer gereinigd dienen te worden. Wij hebben geschuimd PVC in de vorm van Vikupor. Kijk voor meer informatie op de Vikupor pagina.

Massieve PVC-U platen beschikken over goede chemische eigenschappen en hebben, net als de geschuimde PVC platen, een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Ze zijn een dicht, homogeen materiaal dat uit een stuk bestaat. Het is sterk en duurzaam en dat zijn belangrijke redenen dat massieve PVC-U platen veel worden verwerkt door apparatenbouwers en bedrijven uit de elektrobranche. Hier is sterkte en weerstand tegen impact namelijk belangrijk. Wij hebben dit materiaal beschikbaar in platen, staven en voor leidingsystemen. Kijk voor meer informatie op onze PVC-U pagina Onze PVC platen zijn uit voorraad leverbaar in vele maten, dikten en kleuren.

Het is belangrijk om op te merken dat geschuimd PVC over het algemeen minder sterk zijn dan massief PVC en daarom niet geschikt is voor toepassingen waar hoge belastingen of extreme omgevingsomstandigheden aanwezig zijn.

Diktetolerantie PVC plaat

Houd bij de bestelling van PVC plaat rekening met de tolerantie op dikte en afmeting. Neem voor de exacte tolerantie op een artikel contact op.

Kenmerkende eigenschappen van PVC plaat

 • Uitstekend te bewerken
 • Breed inzetbaar
 • Verkrijgbaar in vele afmetingen, dikten en kleuren

Toepassingen van PVC plaat

 • Displays (geschuimd)
 • Reclameborden (geschuimd)
 • Schakelkasten (massief)
 • Apparatenbouw (massief)

Bewerkingsmogelijkheden van PVC plaat  

 • Goed te lijmen en te lassen
 • Uitstekend te zagen en te frezen
 • Goed te verspanen
 • Wam te buigen