PC

PC plaat staat voor Polycarbonaat plaat, ook wel bekend onder de merknaam Lexan™. Polycarbonaat platen zijn erg sterk en hebben een hoge optische zuiverheid. Dat is ook de reden dat PC kunststof platen veel worden ingezet voor beglazing en overkappingen.
Tonen als Grouped list Lijst
Lexan 9030 polycarbonaat plaat

Lexan 9030 polycarbonaat plaat

Lexan 9030, de standaard Polycarbonaat (PC) plaat zonder coating, wordt aanbevolen voor binnentoepassingen. Lexan 9030 platen zijn maar liefst 250 maal sterker dan glas van gelijke dikte. Lexan 9030 is zelfdovend, heeft een hoge taaiheid en een relatief hoge mechanische belastbaarheid. Daarnaast heeft Lexan een goede chemische resistentie. Het materiaal wordt ook toegepast om medewerkers en klanten te beschermen tegen een besmetting met het corona virus.

V Artikelnr Lengte (mm) Breedte (mm) Dikte (mm) Kleur Aantal
104457 2050 1250 1 Helder
104458 2050 1250 1.5 Helder
104466 2050 1250 12 Helder
107231 3050 2050 12 Helder
104459 2050 1250 2 Helder
Laat alle 18 producten zien Laat 5 producten zien
Lexan Exell-D polycarbonaat plaat

Lexan Exell-D polycarbonaat plaat

Lexan Exell-D Polycarbonaat (PC) platen zijn tweezijdig voorzien van een UV beschermende coating. Daarmee is het plaatmateriaal uitstekend beschermd tegen oppervlakte degradatie en vergeling ten gevolge van weersinvloeden. Bovendien zijn Lexan Exell-D platen maar liefst 250 maal sterker dan glas van gelijke dikte. Garantie: 10 jaar gelimiteerde garantie tegen vergeling, verlies van lichttransmissie en breuk. Het materiaal wordt ook toegepast om medewerkers en klanten te beschermen tegen een besmetting met het corona virus.

V Artikelnr Lengte (mm) Breedte (mm) Dikte (mm) Kleur Kleurcode Aantal
127484 3050 2050 12 Helder 112
315613 3050 2050 15 Helder 112
385760 3050 2050 2 Helder 112
164929 3050 2050 3 Helder 112
165700 3050 2050 3 Opaal Wh8284x LT23,5%
Laat alle 25 producten zien Laat 5 producten zien
Lexan Exell-D ST polycarbonaat plaat

Lexan Exell-D ST polycarbonaat plaat

Lexan Exell-D ST Polycarbonaat (PC) platen zijn éénzijdig gestructureerd en aan beide zijden voorzien van een UV beschermende coating. Daarmee is het plaatmateriaal uitstekend beschermd tegen oppervlakte degradatie en vergeling ten gevolge van weersinvloeden. Bovendien zijn Lexan Exell-D ST platen maar liefst 250 maal sterker dan glas van gelijke dikte. Garantie: 10 jaar gelimiteerde garantie tegen vergeling, verlies van lichttransmissie en breuk.

V Artikelnr Lengte (mm) Breedte (mm) Dikte (mm) Kleur Oppervlakte Aantal
201518 3050 2050 3 Helder Gestructureerd
107385 3050 2050 6 Helder Gestructureerd

Meer artikelen aan het laden...

Massieve polycarbonaat (PC) plaat

Polycarbonaat Lexan massieve plaat onderscheidt zich van andere kunststof plaatmaterialen door de combinatie van optische zuiverheid en zéér hoge slagvastheid. Lexan polycarbonaat platen zijn 250 keer sterker dan glas van gelijke dikte. Met name voor toepassing in de lichtreclame sector op plaatsen waar vandalisme een probleem vormt, bieden nagenoeg onbreekbare Lexan platen een oplossing. Bijvoorbeeld als overbeglazing. Polycarbonaat Lexan wordt ook veel ingezet in het standbouw- en interieursegment waar hoge eisen aan het brandgedrag worden gesteld. In onderstaand overzicht wordt het brandgedrag van polycarbonaat Lexan massieve platen beschreven.

Polycarbonaat plaat wordt onder andere toegepast als onbreekbare overbeglazing, standbouw, winkelinterieurs en lichtreclame. 


Toepassingen Lexan platen

Polycarbonaat transparante plaat toepassingen

 • Verticale beglazing
  Binnentoepassingen
  Helm- en oproerschilden
  Veiligheidsbeglazing
  Voeding en medische toepassingen

Polycarbonaat dekkende plaat toepassingen

 • Behuizingen
  Interieurcomponenten van bussen, treinen en vrachtwagens
  Materiaalbehandeling

Kenmerkende eigenschappen polycarbonaat plaat

Polycarbonaat transparante plaat eigenschappen

 • Hoge slagvastheid
  Inherente "kristalheldere" transparantie
  Maatvastheid bij verhoogde temperaturen
  Lichtgewicht
  Vervormbaarheid
  FDA-conform
  Vlamvertragend

Polycarbonaat dekkende plaat eigenschappen

 • Hoge slagvastheid en goede stijfheid over een breed temperatuurbereik
  Uitstekende UV-bestendigheid
  Hoge kleurstabiliteit op lange termijn
  Verkrijgbaar in een reeks gestructureerde oppervlakken en kleuren
  Lichtgewicht
  Uitstekende vervormbaarheid
  Goede ontvlambaarheid

Chemische bestendigheid van LEXAN polycarbonaat plaat

Dit overzicht toont de chemische bestendigheid van LEXAN polycarbonaat plaat. De chemische compatibiliteit van thermoplasten zoals LEXAN polycarbonaat massieve plaat is afhankelijk van de contacttijd, temperatuur en spanning (externe spanning waarop de toepassing is onderworpen). Blootstelling van de polycarbonaat plaat aan chemicaliën kan leiden tot verkleuring, verzachting, zwelling, haarscheurtjes, barsten of verlies van eigenschappen van de thermoplast. De vermelde chemicaliën zijn geëvalueerd volgens een zeer strenge test methode van onze leverancier SABIC. Deze test omvat blootstelling aan de chemische stof onder gedefinieerde omstandigheden, waaronder temperatuur (20 en 80 C) en stress (0,5 en 1% rek) gedurende een periode van zeven dagen. De resultaten worden in het overzicht / PDF weergegeven met symbolen (+ of 0 of -).


Brandprestaties massieve Lexan pc plaat

Stel je voor dat er brand uitbreekt! Hoe zou een polycarbonaat plaat hier dan op reageren. In deze video wordt door onze leverancier SABIC de brandeigenschappen getest van de LEXAN™ Polycarbonaat plaat.


Hoe maak je een polycarbonaat plaat schoon?

Om ervoor te zorgen dat een LEXAN ™ polycarbonaat plaat in goede staat blijft, kan periodiek reinigen volgens de juiste procedures de levensduur verlengen. In feite zal een regelmatige reinigingsprocedure al hun gewenste functionele eigenschappen verbeteren. Er zijn een aantal factoren die de frequentie van het reinigingsproces bepalen, waaronder de geografische locatie; de omringende omgeving, zoals een industriële, mariene of alkalische omgeving; heersende winden; mogelijkheid van rondvliegende brokstukken en de heersende luchtverontreiniging.

Het reinigen van een polycarbonaat plaat is zo'n eenvoudig proces. Bekijk de video!


Onbreekbare polycarbonaat platen (massief)

Stel polycarbonaat platen op de proef met een variatie aan impact testen en je ziet de gevolgen voor de slagvastheid. In de video zie je testen met een hamer en een valkogel waarbij er vergeleken wordt met polycarbonaat LEXAN plaat, een acrylaat plaat en standaard veiligheidsglas. 

De vrijwel onbreekbare LEXAN polycarbonaatplaat met zijn uitstekende slagvastheid en hoge optische kwaliteit is een perfecte kandidaat voor een breed scala aan bouw- en constructietoepassingen, speciale beglazing en openbaar vervoer.