Composiet plaat (Aluminium/PE)

Aluminium Composiet platen worden ook wel ACP platen genoemd en zijn samengesteld uit 2 lagen aluminium met een PE kern. Hierdoor ontstaat er een plaat met een relatief laag gewicht en een hoge dimensionale stabiliteit. ACP sandwich platen worden gevoerd onder verschillende merknamen, waaronder Vibond en Etalbond.
Vibond

Vibond

Vibond is een sterke composiet plaat, bestaande uit 2 lagen aluminium van 0,3 mm met daartussen een harde PE (Polyetheen) kern. Vergeleken met massief aluminum van gelijke dikte is Vibond lichter en daarmee makkelijker in de handling en verwerking. Vibond is uitstekend bedrukbaar, corrosie- en weerbestendig (m.u.v. Vibond Spiegel) en kan zowel binnen als buiten worden toegepast. De Vibond composietplaat wordt o.a. gebruikt voor reclameborden, lichtreclamebakken, posterdragers en standbouw.
58 producten
Lengte (mm) 3050
Breedte (mm) 1500
Dikte (mm) 2
Kleur Dig wit
Oppervlakte 40% glans
om de prijs en voorraad te zien
Lengte (mm) 3050
Breedte (mm) 1500
Dikte (mm) 2
Kleur Dig wit
Oppervlakte 40% glans
om de prijs en voorraad te zien
Lengte (mm) 2500
Breedte (mm) 1250
Dikte (mm) 2
Kleur Dig wit
Oppervlakte 40% glans
om de prijs en voorraad te zien
Laat alle 58 producten zien Toon slechts 3 producten
Vibond lite Plus

Vibond lite Plus

Vibond Lite is een composiet plaat met een PE kern en 2 toplagen van 0,20 mm gelakt aluminium. Deze plaat is licht van gewicht en heeft een hoge dimensionale stabiliteit. Vibond Lite Plus beschikt over een speciale polyester coating voor een uitstekende inkthechting. Dit en de geringe dikte toleranties zorgen ervoor dat op praktisch alle printers een optimaal print resultaat te verkrijgen is. Vibond Lite plus is het ideale materiaal voor o.a. reclameborden, standbouw, bouwborden, bewegwijzering, lichtreclame en winkelinrichting.
11 producten
Lengte (mm) 3050
Breedte (mm) 1500
Dikte (mm) 2
Kleur Dig wit
Oppervlakte 35% glans
om de prijs en voorraad te zien
Lengte (mm) 2550
Breedte (mm) 1250
Dikte (mm) 2
Kleur Dig wit
Oppervlakte 35% glans
om de prijs en voorraad te zien
Lengte (mm) 3050
Breedte (mm) 1500
Dikte (mm) 3
Kleur Dig wit
Oppervlakte 35% glans
om de prijs en voorraad te zien
Laat alle 11 producten zien Toon slechts 3 producten
Etalbond® FR

Etalbond® FR

Etalbond® FR 4mm is een Aluminium Composiet Paneel (ACP) gevelplaat bestaande uit een brandwerende mineraal-gevulde kern met aluminium toplagen van 0,5mm dik. Hiermee voldoet de plaat aan de internationale standaard wat betreft brandwerendheid. De toplaag is voorzien van een hoogwaardige PVDF coating, waarmee de plaat bestemd is tegen weersinvloeden, ook na bewerkingen zoals het vormen/buigen van de platen. Etalbond® FR is volledig recyclebaar en van Europese komaf, waardoor de kwaliteit en beschikbaarheid uitstekend zijn. Etalbond® FR is verkrijgbaar is alle beschikbare RAL- en Pantone (PMS)-kleuren

Meer artikelen aan het laden...

Wat zijn composiet platen?

De officiële beschrijving van een composiet is “een materiaal dat opgebouwd is uit verschillende componenten”. Als we het hebben over een composiet plaat dan gaat het in dit geval over plaatmateriaal gemaakt van een combinatie tussen Aluminium en Polyethyleen. De kern van de platen is gemaakt van polyethyleen (meestal zwart), met aan beide bovenkanten een aluminium toplaag.

Wat zijn de voordelen van composiet platen?

Door de combinatie van aluminium en polyethyleen zijn de platen licht van gewicht maar toch erg stabiel en stevig. Het materiaal is door de aluminium toplaag erg glad en uitstekend te bedrukken (Vibond). Daarnaast zijn composiet platen te verkrijgen in vrijwel alle RAL en PMS kleuren en verschillende uitvoeringen / glansgraden. Ook uitvoeringen met verschillende brandklassen zijn mogelijk (Etalbond). Alle voordelen op een rij:

 • Sterk, stijf en licht
 • Vlak oppervlak
 • Uitstekend te bedrukken
 • Duurzame glans- en kleurechtheid
 • Weerbestendig
 • Beschikbaar in alle RAL- en PMS-kleuren
 • Eenvoudig te bewerken / vormen
Wat zijn de voordelen van composiet platen? Wat zijn de voordelen van composiet platen?
Wat zijn de toepassingen van composiet platen? Wat zijn de toepassingen van composiet platen?

Wat zijn de toepassingen van composiet platen?

Dankzij bovenstaande eigenschappen worden composiet platen ingezet voor een breed scala aan toepassingen. Het materiaal is bovendien weersbestendig en geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. We zien het materiaal daarom veel toegepast worden in de reclame- en bouwsector. Een greep uit de toepassingen van composietplaten:

 • Reclameborden
 • Gevelbekleding
 • Wandbekleding
 • Digitaal printwerk
 • Posterdragers
 • Slagvaste borden
 • Standbouw
 • Dakomranding

Merknamen Vibond, Dibond en Alupanel

Vibond is net als Dibond een merknaam voor composiet platen. Deze materialen zijn feitelijk exact hetzelfde alleen is Dibond qua merknaam bekender in de markt dan Vibond. Momenteel biedt Vink enke het hoogwaardige merk Vibond aan. Ook Alupanel is een merknaam van dit materiaal, maar ook deze merknaam leveren wij niet. Heeft u vragen over de merknamen Vibond, Dibond of Alupanel? Dan horen wij dit uiteraard graag.