PP

Banner gerecycled ReVink Versie 2 2023

PP plaat is een afkorting van Polypropyleen plaat. Polypropyleen (PP) platen kenmerken zich door hun hoge slagvastheid en chemische bestendigheid. Daarbij zijn Polypropyleen platen slagvast en uitstekend te bewerken. Polypropyleen (PP) kunststof platen worden veel toegepast in de apparatenbouw en chemische industrie. Wilt u besparen op uw afvalkosten, ontzorgd worden in uw PP afvalvraagstuk en een bijdrage leveren aan MVO? Lees verder.
PP-H XT

PP-H XT

De geextrudeerde Polypropyleen plaat heeft een hoge slagvastheid en een hoog temperatuurbereik, is goed te lassen en mechanisch te bewerken. Bovendien is Polypropyleen licht van gewicht en heeft het een hoge chemische bestendigheid. Voeg daar de uitstekende mechanische eigenschappen aan toe en Polypropyleen is een van de meest veelzijdige kunststoffen. Deze kunststofsoort is uiterst geschikt voor technische toepassingen en constructies maar ook voor de realisatie van reclametoepassingen en verpakkingen van verschillend formaat.
114 producten
Merk Simona
Lengte (mm) 2000
Breedte (mm) 1000
Dikte (mm) 1
Kleur Grijs
om de prijs en voorraad te zien
Merk Simona
Lengte (mm) 2000
Breedte (mm) 1000
Dikte (mm) 1
Kleur Naturel
om de prijs en voorraad te zien
Merk Röchling
Lengte (mm) 2000
Breedte (mm) 1000
Dikte (mm) 1
Kleur Grijs
om de prijs en voorraad te zien
Laat alle 114 producten zien Toon slechts 3 producten
PP-H Geperst

PP-H Geperst

De geperste Polypropyleen plaat is nagenoeg vrij van extrusiespanningen en is daarom nauwkeuriger na te bewerken dan Polypropyleen XT. Bovendien heeft geperst Polypropyleen lagere diktetoleranties. In vergelijking met Polyethyleen heeft Polypropyleen een hoger temperatuurbereik (tot +100°C met kortstondige pieken tot +140°C). Bovendien is Polypropyleen taaier dan Polyethyleen. Omdat Polypropyleen goed te lassen en mechanisch te bewerken is, wordt het veel toegepast in de apparatenbouw en in de chemische sector (opslagtanks, galvanobaden).
Laat alle 25 producten zien Toon slechts 3 producten
PPs XT zelfdovend

PPs XT zelfdovend

Deze geëxtrudeerde Polypropyleen uitvoering is zelfdovend.
17 producten
Merk Simona
Lengte (mm) 3000
Breedte (mm) 1500
Dikte (mm) 10
Kleur Grijs
om de prijs en voorraad te zien
Laat alle 17 producten zien Toon slechts 3 producten

Meer artikelen aan het laden...

Polypropyleen plaat (PP)

Polypropyleen plaat is een kunststof die veel wordt toegepast in de machine- en carrosseriebouw, de chemische industrie, de apparatenbouw en de reclamesector. Deze veelzijdige kunststof plaat heeft een hoge slagvastheid en chemische bestendigheid. Daarnaast is Polypropyleen plaat licht van gewicht en is het uitstekend mechanisch te bewerken. Polypropyleen plaat wordt ook wel PP plaat genoemd.

Diktetolerantie Polypropyleen plaat

Houd bij de bestelling van PP plaat rekening met de tolerantie op dikte en afmeting. Neem voor de exacte tolerantie op een artikel contact op.

Kenmerkende eigenschappen van Polypropyleen plaat

 • Reuk- en smaakvrij
 • Uitstekend scharnierbaar
 • Goed te recyclen
 • Nagenoeg geen vochtopname

 

Toepassingen van Polypropyleen plaat

 • Carrosseriebouw
 • Chemische industrie
 • Apparatenbouw
 • Reclame industrie

Bewerkingsmogelijkheden van Polypropyleen plaat

 • Warm te buigen
 • Goed lasbaar
 • Verspanend te bewerken
 • Te snijden door middel van water- en laserstraal technieken