Kunststof beglazing

Op vandalisme gevoelige plaatsen en daar waar glasbreuk vervelende gevolgen kan hebben, vinden we de inzetgebieden voor het Vink beglazingsprogramma. Denk daarbij aan kunststof beglazing met nagenoeg onbreekbare glasheldere Lexan platen in schoolgebouwen, abri’s en balkonbeglazing, maar ook aan preventieve bescherming van deuren in psychiatrische inrichtingen en doorzichtige maar ijzersterke sectorscheidingen in voetbalstadions. Het beschermen van lijf en goed en het voorkomen van steeds terugkerende glasbreukkosten zijn daarbij de belangrijkste toepassingscriteria.


Acrylaat


Unieke kenmerken

 • Zeer uitgebreid voorraadprogramma
 • Hogere lichtdoorlaat dan glas
 • Onovertroffen helder

Over Acrylaat voor kunststof beglazing

Zo helder als glas maar dan wel ongeveer 25x sterker en vele malen lichter. Deze eigenschappen maken Acrylaat platen uitermate geschikt voor tal van speciale toepassingen in de beglazingssector. Acrylaat platen bieden een veiligheidsoplossing op plaatsen waar glasscherven absoluut ongewenst zijn, bieden alle vormvrijheid als balustrades langs trappen en zijn in tal van verschillende uitvoeringen terug te vinden voor balkonbeglazingen en balkonafscheidingen.


Lexan beglazingLexan beglazing

Lexan


Unieke kenmerken

 • Nagenoeg onbreekbaar
 • Licht van gewicht
 • Unieke UV-bestendigheid
 • Koud te buigen (min. radius 100x plaatdikte)
 • Koud te kanten (zetten)

Over Lexan voor kunststof beglazing

Polycarbonaat (PC) onderscheidt zich van andere kunststoffen door haar optische zuiverheid in combinatie met een zéér hoge slagvastheid. Lexan polycarbonaat platen zijn maar liefst 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Deze unieke combinatie van hardheid, slagvastheid, weerbestendigheid en transparantie maken PC bijzonder geschikt voor bouwkundige beglazings- en beveiligingstoepassingen. Lexan polycarbonaat platen worden door Vink in een aantal verschillende uitvoeringen geleverd: van standaard tot super kraswerend, van gestructureerde tot vlamwerende en van doorbraakvertragende tot kogelwerende uitvoeringen.


Lexan Thermoclear beglazingLexan Thermoclear beglazing

Lexan Thermoclear


Unieke kenmerken

 • Nagenoeg onbreekbaar
 • 2 zijden UV-bestendig
 • Thermisch isolerend, energiebesparend (tot 1.5 W/m2K)
 • Koud te buigen

Over Lexan Thermoclear voor kunststof beglazing

We houden onder de merknaam Lexan Thermoclear (LTC) een groot programma meerwandige polycarbonaat platen op voorraad. Grondstof en vorm maken LTC tot een economisch aantrekkelijk beglazingsmateriaal met een hoge isolatiewaarde en grote sterkte. Naast dubbelwandige platen maken ook drie-, vier-, vijf- en zeswandige uitvoeringen deel uit van Vink’s voorraadpakket. LTC kan in principe in elke gewenste lengte worden geproduceerd. Omdat de nagenoeg onbreekbare LTC platen licht en stijf zijn, kunnen grote oppervlakken met minder ondersteuning worden uitgevoerd. Het materiaal laat zich gemakkelijk vormen en zagen en is daardoor naast serre- en veranda dakbeglazing ook uitermate geschikt voor niet standaard dakbeglazingen. Van kassen tot daklichten op bedrijfsgebouwen.