Vario profielsysteem

Vario profielen

Vario profielen

Dit profielsysteem is te gebruiken in combinatie met de meerwandige Lexan Thermoclear Polycarbonaat platen in ons assortiment. Klik op onderstaande button om ons assortiment kanaalplaten te bekijken.
48 producten
Materiaal Aluminium
Oppervlakte
Productsoort Afsluithaak
Kleur Wit
Lengte (mm) 60
om de prijs en voorraad te zien
Materiaal Aluminium
Oppervlakte Brut
Productsoort Afsluithaak
Kleur
Lengte (mm) 60
om de prijs en voorraad te zien
Materiaal Aluminium
Oppervlakte
Productsoort Bovenprofiel incl rubber
Kleur
Lengte (mm) 3000
om de prijs en voorraad te zien
Laat alle 48 producten zien Toon slechts 3 producten
Vario gootprofielsysteem

Vario gootprofielsysteem

Dit gootprofielsysteem is te gebruiken in combinatie met de meerwandige Lexan Thermoclear Polycarbonaat platen in ons assortiment. Klik op onderstaande button om ons assortiment kanaalplaten te bekijken.
6 producten
Materiaal Aluminium
Oppervlakte Brut
Productsoort Dakgoot
Functie
Lengte (mm) 5000
om de prijs en voorraad te zien
Materiaal Aluminium
Oppervlakte Geanodiseerd
Productsoort Goot verbindingsstuk
Functie Tbv 335408 en 335943
Lengte (mm) 0
om de prijs en voorraad te zien
Materiaal Aluminium
Oppervlakte Brut
Productsoort Goot verbindingsstuk
Functie
Lengte (mm) 0
om de prijs en voorraad te zien
Laat alle 6 producten zien Toon slechts 3 producten
Vario schroeven

Vario schroeven

Deze schroeven zijn ontwikkeld voor ons Vario profielsysteem dat te gebruiken is in combinatie met de meerwandige Lexan Thermoclear Polycarbonaat platen in ons assortiment. Klik op onderstaande button om ons assortiment kanaalplaten te bekijken.
5 producten
Materiaal RVS
Functie Tbv afsluithaak
Ø 3,5
Lengte (mm) 9.5
Levertype 25st.+boor en bit
om de prijs en voorraad te zien
Materiaal RVS
Functie Tbv bovenprofiel
Ø 6,3
Lengte (mm) 32
Levertype 50st+boor en bit
om de prijs en voorraad te zien
Materiaal RVS
Functie Tbv muurprofiel
Ø 6,3
Lengte (mm) 45
Levertype 15st.+boor en bit
om de prijs en voorraad te zien
Laat alle 5 producten zien Toon slechts 3 producten
Vario tape

Vario tape

Door middel van deze tape zijn de kopse zijden van meerwandige platen af te plakken. De bovenzijde van de plaat wordt afgeplakt met een non-filter tape, de onderzijde van de plaat wordt afgeplakt met een filtertape. Deze tape is te gebruiken in combinatie met de meerwandige Polycarbonaat platen in ons assortiment.
7 producten
Oppervlakte Antidust
Productsoort Filtertape
Functie Tbv 10/16mm
Breedte (mm) 38
Lengte (mm) 33000
om de prijs en voorraad te zien
Oppervlakte Antidust
Productsoort Filtertape
Functie Tbv 16/20mm
Breedte (mm) 42
Lengte (mm) 33000
om de prijs en voorraad te zien
Oppervlakte Antidust
Productsoort Filtertape
Functie Tbv 16/20mm
Breedte (mm) 42
Lengte (mm) 10000
om de prijs en voorraad te zien
Laat alle 7 producten zien Toon slechts 3 producten

Meer artikelen aan het laden...

Vario profielsysteem voor Lexan Thermoclear (kanaalplaat)

Het complete Vario profielsysteem speciaal ontwikkeld voor polycarbonaat kanaalplaat

Dit complete systeem is speciaal ontwikkeld voor vlakke verandabeglazingen en terrasoverkappingen met meerwandige kunststof platen (Lexan Thermoclear platen ofwel polycarbonaat kanaalplaten). Het Vario profielsysteem is een niet zelfdragend systeem dat gemonteerd kan worden op een houten, stalen- of aluminium onderconstructie. Kenmerkend voor dit duurzame systeem is de universele toepasbaarheid en de snelle montage.

Vario profielsysteem voor polycarbonaat kanaalplaat Lexan thermoclear Vario profielsysteem voor polycarbonaat kanaalplaat Lexan thermoclear

Wat biedt het Vink Vario systeem?

  • Het vergroot uw woning op een betrekkelijk eenvoudige wijze en verhoogt de waarde van uw huis.
  • Als terras overkapping beschermd het uw tuinmeubilair en kunt u het hele jaar door van het buitenleven genieten.
  • Als auto overkapping (carport) beschermd het uw auto tegen weersinvloeden en kunt u “droog” in- en uitstappen.
  • Als droogloop boven uw deuringang heeft u bij binnenkomst bescherming tegen weersinvloeden.

Het Vario beglazingsprogramma

Het Vario systeem wordt geleverd met meerwandige kunststof platen in een 16 mm dikte. De voordelen hiervan zijn:

  • Sterk (niet breukgevoelig zoals glas)
  • Goede, isolerende werking
  • Fraaie lichtspreiding
  • Eenvoudige montage/bewerking
  • Uitstekende weerbestendigheid
  • Eenvoudig te onderhouden
vario profielsysteem type A vario profielsysteem type A
vario profielsysteem type B vario profielsysteem type B

Stappenplan installatie / montage vario profielsysteem

1. De onderconstructie

Deze dient voldoende stabiel te worden uitgevoerd in aluminium, hout of staal, zodanig dat ze sneeuw- en windbelasting kan opvangen zon-der risico voor de platen en profielen. Zorg voor een afschot van minimaal 5 graden (is ± 90 mm diepte p/m). Schilder de bovenzijde van de balken wit om warmteaccumulatie te voorkomen.

2. De goot

Indien het afdak wordt voorzien van een aluminium goot dan kunnen, na het op maat zagen van de goot, de kopse zijden worden voorzien van Multiseal kit. De goot eindplaatjes kunnen met de schroefjes 3,5 x 9,5 mm worden afgeschroefd. Kit de binnenzijde van de goot af. Bepaal de positie van de HWA uitloop en boor of zaag een gat van ø 80 mm. Kit hierna de HWA in de goot en draai de wartel stevig aan. Boor gaten ø 4,5 mm in de goot schroefrand. Gaten h.o.h. ± 500 mm. Monteer de goot tegen de onderconstructie middels schroeven 4,0 x 4,5 mm en het meegeleverd Torx bitje. Laat hierbij de goot ± 10 mm over de gehele lengte aflopen richting de HWA uitloop.

3. Onderprofielen

De aluminium onderprofielen (verbindingsprofiel en randprofiel) op leng-te zagen. Bij toepassen van aluminium goot de onderprofielen 55 mm over de opstand in de goot laten over steken. Boor in de middenkamer van de profielen gaten ø 4,5 mm, h.o.h. ± 500 mm. Bevestig de afsluithaken aan de onderprofielen met de schroefjes
3,5 x 9,5 mm. Boor hiervoor de gaatjes in de afsluitplaatjes voor met ø 4,5 mm en in de onderprofielen met ø 2,9 mm. Positie 37 of 50 mm hoog, afhankelijk van aluminium klikprofiel. Schroef de onderprofielen met de schroeven 4,0 x 4,5 mm en het mee-geleverde Torx bitje, op de onderconstructie (indien aluminium of staal, voorboren met ø 3 mm.

vario-profielsysteem-montage-lexan-thermoclear-polycarbonaat-kanaalplaat vario-profielsysteem-montage-lexan-thermoclear-polycarbonaat-kanaalplaat

4. Afdichtingsrubber

Knip het Vario rubber paddenstoelprofiel op lengte tussen de onderpro-fielen. Lengte van het rubber is de h.o.h. maat -60 mm. Verwijder de plakstrip beschermfolie en plak het rubber, met de lange zijde naar beneden, op de onderconstructie. Bij een houten onderconstructie adviseren we om het rubber extra vast te nieten.

5. Meerwandige kunststof plaat

Indien de beglazingsplaten in het werk op maat worden gezaagd, die-nen de kanalen te worden schoongeblazen. Plak de onderzijde van de meerwandige kunststof plaat af met “open” filtertape en de boven-zijde met gesloten filtertape. Plaats aan beide zijden van de plaat een aluminium condensprofiel over de tape. Monteer de kunststof plaat met de “open” filtertape naar beneden. De plaatlengte is minimaal 10 mm. korter als de lengte van het onder-profiel. De plaatbreedte is de h.o.h. maat van de onderprofielen 25 mm.

6.  De bovenprofielen

Type A: De aluminium bovenprofielen met rubber op lengte zagen (lengte als onderprofiel) en voorzien van gaten ø 6,5 mm h.o.h. ± 400 mm. Bij montage van de schroeven 6,3x32 mm dient het onderprofiel te worden voorgeboord met boor ø 5,7 mm. De schroeven kunnen met bit S10 worden vast gezet.

Type B: De PVC kliklijsten op lengte zagen. Monteren vanaf de onderzijde waarbij minimaal 5mm vrijgehouden moet worden vanaf de afsluithaak, dit i.v.m. uitzetting van het PVC profiel.

7.  Het muurprofiel

Als de bovenprofielen zijn geplaatst kan het muurprofiel worden bevestigd.
Bij type A dient het rubber, ter plaatse van het bovenprofiel, 60 mm worden weggesneden. Bij type B dient het rubber niet te worden ingesneden! Boor met ø 5,7 mm door het muurprofiel, bovenprofiel en bovenkamer van het onderprofiel. Boor hierna het gat in het muur- en bovenprofiel met ø 6,5 mm groter. Schroef nu de 6,3x4,5 mm schroeven met bit S10 in de onderprofielen. Wij adviseren om langs de muur aan de bovenzijde van het muurpro-fiel een siliconen afdichting (Multiseal transparant) aan te brengen.

8.  Aluminium klik afdekprofiel

Indien gewenst kunt bij “Type A” nu de aluminium klik afdekprofielen op maat zagen en op de bovenprofielen monteren.

vario-profielsysteem-montage-stappenplan-lexan-thermoclear-polycarbonaat-kanaalplaat vario-profielsysteem-montage-stappenplan-lexan-thermoclear-polycarbonaat-kanaalplaat