Opslag - Transport

Monster aanvragen
Een product dat minder zwaar is, zorgt ervoor dat het vervoeren van dat product minder vervuilend is. Iedere kg kunststofverpakkingsmateriaal levert een besparing op van 2 liter brandstof bij het transport. Dat leidt tot reductie van de uitstoot van CO2. Ook maken kunststofcomposieten, solide als ze zijn, gewichtsvermindering mogelijk. Producten verpakt in kunststof zijn optimaal beschermd, nemen minder plaats in en zijn lichter van gewicht. Dat is niet alleen goedkoper en zuiniger, maar ook beter voor het milieu. Denk bij opslag bijvoorbeeld aan opvouwbare kunststof palletboxen, en bij transport aan voertuig delen (laadbakken, carrosserie opbouw etc).

Kunststof AutomotiveKunststof Automotive

Automotive


Geschikte kunststofsoorten

Over kunststoffen voor automotive

Veelal worden traditionele materialen als hout en staal vervangen door kunststoffen omwille van gewichtsbesparing, duurzaamheid en bestendigheid tegen weersinvloeden van buitenaf. Door de hoge stijfheid van de verschillende kunststof sandwichpanelen worden ook constructieve delen als vloeren en wanden hiermee uitgevoerd. Met name gewichtsbesparing speelt een belangrijke rol bij de steeds strenger wordende regelgevingen omtrent CO2 uitstoot, denk hierbij ook aan volledig elektrische voertuigen waar elke kg extra kilometers betekent.


Opslag en transport, bulkgoederenOpslag en transport, bulkgoederen

Bulkgoederen


Geschikte kunststofsoorten

  • PP Polypropeen sandwichplaat
  • HMPE Liner materiaal

Over kunststoffen voor bulkgoederen

Onmisbaar door hun unieke eigenschappen. PP en HMPE zijn beiden zeer slagvast, chemisch goed resistent en zijn LSE materialen (Low Surface Energy) wat ervoor zorgt dat er nagenoeg geen materialen aan hechten. Hierdoor leent het zich bij uitstek als Bulkcontainers of als bekledingsmateriaal voor bestaande Bulkhandling equipment als Kippers en Silo’s. Door de grote diversiteit aan materiaaltypen kunnen wij altijd een passende oplossing bieden.


Kunststof containersKunststof containers

Containers


Geschikte kunststofsoorten

  • PP Polypropeen sandwichplaat
  • PP Polypropeen Foam plaat

Over kunststoffen voor containers

Polypropeen platen lenen zich bij uitstek als bekleding en vakverdeling van bijvoorbeeld Gitterboxen of andersoortige verpakkingen. Het lichte gewicht draagt bij aan het laadvermogen van de boxen. Bij extreme belasting kan de stabiele plaat PP-Foam uitkomst bieden.


Kunststof FlightcasesKunststof Flightcases

Flightcases


Geschikte kunststofsoorten

  • PP Polypropyleen sandwichplaat
  • PP Polypropyleen met honingraat kern

Over kunststoffen voor flightcases

De reden bij uitstek voor het gebruik van kunststof plaatmateriaal voor het maken een flightcase is gewichtsbesparing. Als de flightcase lichter is mag er meer in, kan er meer mee en/of wordt ruimte en brandstof bespaart.


Kunststof in koelhuizenKunststof in koelhuizen

Koelhuizen


Geschikte kunststofsoorten

Over kunststoffen voor koelhuizen

Afhankelijk van de (staat van de) ondergrond zijn er meerdere opties om de wanden van koelhuizen te voorzien van een kunststof afwerking. Dit kan in dunnere vorm met Lexan Cliniwall of een Kydex blend. Deze materialen worden gekozen om hun mechanische en hygiënische eigenschappen, waarbij de achtergrond de constructieve sterkte van de wand levert. Een andere optie is om dit te doen met bijvoorbeeld holkamer platen van polypropyleen.Deze platen leveren van zichzelf aanzienlijk meer constructieve sterkte en ze kunnen bovendien naadloos aan elkaar gelast worden. Elk van de gekozen oplossingen levert bescherming tegen beschadigingen van de wanden, en dragen bij aan een hygiënische werkomgeving.

Onze oplossingen dragen tevens bij aan het bereiken van een HACCP goedgekeurd proces. De genoemde opties zorgen voor een hygiënische, makkelijk te reinigen werkomgeving. Let op dat geen enkel product een HACCP goedkeuring krijgt; dit is namelijk simpelweg niet mogelijk. HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Point. Het is een voedselveiligheidssysteem dat producenten hanteren om te voorkomen dat voedsel onveilig wordt. Hierbij wordt van elke fase in de productie in kaart gebracht wat er fout kan gaan en hoe dit kan worden voorkomen. Het is dus, nogmaals, geen certificering voor een materiaal, maar voor een proces!


Kunststof in wasstratenKunststof in wasstraten

Wasstraten


Geschikte kunststofsoorten

Over kunststoffen in wasstraten

Voor wanden in wasstraten zijn dezelfde oplossingen te hanteren als voor wandafwerking in koelhuizen (of bijvoorbeeld magazijnen).

De materialen die hiervoor kunnen worden ingezet, zijn bestand tegen de chemische bestanddelen die in schoonmaakmiddelen zitten en tegen het afspuiten met hoge druk. Bovengenoemde materialen bieden een slag- en krasvaste oplossing voor de toepassing.