Kunststof geleidingsprofielen

Een zeer uitgebreid assortiment kunststof geleidingsprofielen

Kunststof geleidingsprofielen worden veelal toegepast in de machinebouw. Denk aan kunststof kettinggeleidingen, de geleiding van een transportband of geleiding van producten die met hoge snelheid langs de zijkanten van een transportsysteem glijden. Het standaard productportfolio van ons bestaat uit een breed aanbod van HMPE1000 geleidingsprofielen in verschillende soorten en maten. HMPE1000 staat bekend om haar uitstekende glijeigenschappen. Daarnaast is HMPE1000 erg slijtvast, slagvast en beschikt HMPE1000 over een zeer goede chemische resistentie.

Wij bieden een zeer uitgebreid profiel assortiment waardoor er voor vrijwel iedere toepassing of iedere ketting een passend geleidingsprofiel verkrijgbaar is. Door gebruik te maken van deze HMPE1000 geleidingsprofielen voorkom je slijtage aan de machine, de ketting en de getransporteerde producten. Naast het tegengaan van slijtage zorgen de HMPE1000 profielen voor een merkbare geluidsreductie ten opzichte van staal.

Tevens is het ook mogelijk om geleidingsprofielen te verkrijgen in andere kunststoffen waaronder PE-UHMW, PA, POM-C, PEEK en andere technische kunststoffen voor jouw toepassing.


Klant specifieke profielen volgens tekening / profielen op maat (kunststof naar keuze)

Naast de standaard geleidingsprofielen is het mogelijk om profielen te laten produceren volgens tekening. Wij werken al jaren samen met de grootste kunststof producenten van de wereld. De nauwe relatie met deze producenten maakt het mogelijk om profielen volgens tekening in een materiaal naar keuze op maat te produceren. Klanten zien ons als betrouwbare samenwerkingspartner waardoor steeds vaker de vraag komt om samen met ons profielen volgens tekening te produceren. Er kan gekozen worden om profielen te laten frezen uit plaat, maar ook om profielen te extruderen. Voornamelijk wanneer een profiel veel en standaard terugkomt in een machine of proces, kan extruderen zeer aantrekkelijk zijn.


Stalen C-profielen

Ter ondersteuning van kunststof geleidingsprofielen verkopen wij verzinkte stalen C-profielen. Geleidingsprofielen kunnen gemakkelijk in deze stalen C-profielen bevestigd worden. Men kan de stalen C-profielen bevestigen door ze te lassen, maar wij geven de voorkeur om ze te monteren met schroeven. Ook voor advies over de meest geschikte schroeven voor deze stalen C-profielen helpen onze medewerkers je graag verder. 


Geleidingsprofielen eenvoudig monteren op een aluminium profiel

Bij de verwerking van aluminiumprofielen, die op de dag van vandaag overal in de machinebouw worden gebruikt, was de bevestiging van ketting- en riemgeleidingen zeer arbeidsintensief en zeer complex.

Met de ALU-Clip van Wefapress bieden wij een zeer duurzaam product aan die bij de meest voorkomende profielsystemen te gebruiken is. De 16 verschillende ALU-Clip varianten, die vervaardigd zijn uit kunststof met een zeer hoge breuksterkte, kunnen tot wel 150 verschillende standaardprofielen eenvoudig bevestigd worden.

Wanneer het profiel ondanks het stappenplan onjuist is gemonteerd, kan deze zijwaarts omhoog getrokken worden. Hierdoor zal de clip los gaan. Zowel het kunststof als het aluminium profiel zullen niet beschadigen, waardoor beide profielen hergebruikt kunnen worden. Gelieve bij iedere bestelling het gewenste ketting- of riemgeleidingsprofiel op te geven als ook het type van het toegepaste aluminiumprofiel.

 • Stap 1

  Zorg dat de selectie van het aluminiumprofiel past

  Kunststof geleidingsprofiel stap 1

 • Stap 2

  De clip wordt dan in het kunststofprofiel geschoven

  Kunststof geleidingsprofiel stap 2

 • Stap 3

  De extra clips (5 stuks/m) worden over de geheel lengte gelijkmatig verdeeld. Voor zwaar belaste punten raden we aan een extra clip aan te brengen.

  Kunststof geleidingsprofielen stap 3

 • Stap 4

  Wanneer het profiel onjuist is gemonteerd, kan deze zijwaarts omhoog getrokken worden waardoor de clip los zal gaan. Zowel het kunststof als het aluminium profiel zullen niet beschadigen. Hierdoor kunnen beide profielen hergebruikt worden

  Kunststof geleidingsprofielen

 • Stap 5

  Wanneer het profiel onjuist is gemonteerd, kan deze zijwaarts omhoog getrokken worden waardoor de clip los zal gaan. Zowel het kunststof als het aluminium profiel zullen niet beschadigen. Hierdoor kunnen beide profielen hergebruikt worden

  Kunststof geleidingsprofielen

   


Bandmateriaal op rol

Naast de geleidingsprofielen, strippen en stroken is het ook mogelijk om te kiezen voor HMPE1000 bandmateriaal. Naast het standaard bandmateriaal op rol, worden ook verschillende extrusieprofielen op rol geleverd. Dit gebeurd meestal in volledige lengtes van 65 meter. Deze profielen en het bandmateriaal is verkrijgbaar in verschillende diktes en breedtes. Voor meer informatie kan altijd contact opgenomen worden met één van onze medewerkers.

Naast kettinggeleidingen ook productgeleidingsprofielen

Naast het standaard assortiment van kunststof ketting- en riemgeleidingen bieden wij verschillende producten die worden ingezet als productgeleiding. Denk hierbij aan uit plaat gezaagde kunststof strips die worden ingezet als geleiding van een transportband. Daarnaast leveren wij veel gezaagde HMPE1000 geleidingsstroken. Deze worden veelal toegepast als zijgeleidingen in lange product-handling systems. Hierbij kan gedacht worden aan geleidingsstroken in voedingslijnen, verpakkingslijnen of overige handling-systems. Ook deze geleidingstrips en geleidingstroken kunnen volgens tekening op maat geproduceerd worden.