Electro

Elektronische componenten zijn alomtegenwoordig in ons dagelijks leven en zelfs vaak in permanent gebruik. De componenten moeten voldoen aan de allerhoogste eisen voor de productie van elektronische apparatuur, en de systemen en productieprocessen moeten zelf nauwkeurig worden afgestemd op de vaak gevoelige elektrische onderdelen. Het is belangrijk om hierbij de eisen zoals anti-statische of juist geleidende eigenschappen in acht te nemen. Vink kan voorzien in deze behoefte dankzij de toegang tot een pallet aan materialen van diverse producenten.


Printplaten

Epoxy platen voor Electro Epoxy platen voor Electro

Geschikte kunststofsoorten

Over Printplaten

Veelal wordt er voor printplaten gebruik gemaakt van epoxy. Dit omdat Epoxy uitstekende isolerende eigenschappen heeft en relatief sterk is. Haar sterkte heeft Epoxy te danken aan een combinatie tussen glasvezel en epoxyhars. Epoxyhars is hetgeen waar het materiaal haar naam aan heeft te danken. De verhouding glasvezel en hars en het soort hars dat gebruikt wordt, bepalen grotendeels de sterkte van een plaat. Printplaten worden in de meest veelzijdige toepassingen gebruikt. Daarmee worden verschillende eisen gesteld aan isolatiewaardes, thermische eigenschappen en de sterkte van de epoxyplaat.


Schakelkasten

Geschikte kunststofsoorten

Over kunststof voor schakelkasten

Veel delen in een schakelkast staan onder spanning en moeten voor de veiligheid worden afgeschermd. In de praktijk worden een aantal materialen veel gebruikt voor afscherming. Voor gedeeltes in een schakelkast die zichtbaar moeten blijven, wordt veelal gebruik gemaakt van transparante kunststoffen. Deze beschermkappen worden over het algemeen gemaakt van acrylaat (PMMA) of de meer slagvaste transparante kunststof polycarbonaat (PC). Een denkbare toepassing voor transparante kunststof afschermkappen zijn aansluitstrips, niet volledig gesloten meters en andere delen die zichtbaar moeten blijven. Schakelkasten kennen vaak ook delen waarbij het minder belangrijk is dat deze in het zicht blijven, maar die wel degelijk afgeschermd dienen te worden. Hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van PVC of, in gevallen waar een hoogwaardigere afscherming gewenst is van epoxy. In kasten waarvoor geen gegalvaniseerde montageplaat of klembord mee geleverd is, wordt vaak gekozen voor een kunststof bevestigingsplaat.

Schakelkast Schakelkast

Transformatoren

Transformator Transformator

Geschikte kunststofsoorten

Over kunststof voor transformatoren

Transformatoren staan vaak onder hoge spanning. Daarom is goede isolatie van groot belang. Bij droge transformatoren worden isolerende kunststoffen gebruikt. Op dit gebied levert Vink kunststoffen als hardpapier, hardweefsel en epoxy.