Naamplaten & bewegwijzering

Bedrukbare, bewerkbare en weerbestendige materialen

Monster aanvragen

Van oudsher lijken Naamplaten & bewegwijzering  sterk op elkaar. Met beiden wordt de richting naar een doel aangegeven. De Sign sector heeft er haar naam aan te danken. Sign betekent immers niet meer dan teken of tekenen.  Reclame maken is een vak apart en dat geldt ook voor bewegwijzering. Een bewegwijzeringsbord staat nooit op zichzelf maar er ligt altijd een plan aan ten grondslag. Bewegwijzering in een gebouw of op een terrein aanbrengen vraagt om kennis van hoe mensen zich verplaatsen, oriënteren en laten informeren.

Materiaalkeuze speelt hierbij een belangrijke rol.


Acrylaat


Unieke kenmerken

 • Onovertroffen helder
 • Breed voorraadprogramma in kleuren en uitvoeringen
 • Absoluut weerbestendig

Over Acrylaat voor Naamplaten & Bewegwijzering

Ook voor naamplaten en wegbewijzering is Acrylaat een prachtige oplossing. Of het nou helder of in één van onze 150 kleuren is, de mogelijkheden zijn nagenoeg oneindig. Ook is Acrylaat op veel verschillende manieren bewerkbaar en kan het plaatmateriaal naar wens gevormd worden. De vele uitvoeringen en de absolute weerbestendigheid zorgen ervoor dat Acrylaat op veel verschillende manieren inzetbaar is. Ook voor zichtbaarheid in donkere ruimtes of in de nacht biedt Acrylaat de oplossing. Door de hoge lichtdoorlaat van het materiaal is Acrylaat te allen tijde prachtig zichtbaar. 


naamplaten en bewegwijzeringnaamplaten en bewegwijzering

Acrylaat Greencast


Unieke kenmerken

 • Besparing op grondstoffen
 • Eenvoudig te buigen, lijmen en boren
 • Helder en optisch zuiver

Over Acrylaat Greencast voor Naamplaten & Bewegwijzering

Onze zeer duurzame variant van de standaard Acrylaat plaat heeft dezelfde optische, mechanische, thermische en fysische eigenschappen. Acrylaat Greencast kan om deze reden daarom ook perfect fungeren voor deze toepassing. Bovendien past Acrylaat Greencast helemaal in een duurzame bedrijfsstrategie en biedt het unieke mogelijkheden voor duurzaam ontwerpen. De 100% gerecyclede Greencast plaat is verkrijgbaar in de kenmerkende onovertroffen heldere uitvoering. Hoewel de platen alleen transparant verkrijgbaar zijn, is er door de verschillende bewerkingsmogelijkheden veel mogelijk met deze duurzame kunststofsoort.


LED verlichting bewegwijzering Vink KunststoffenLED verlichting bewegwijzering Vink Kunststoffen

LED-verlichting


Unieke kenmerken

 • Uitstekend zichtbaar in het donker
 • Op lange termijn weinig lichtverlies
 • Lagere energiekosten
 • Eenvoudig te installeren
 • Lage onderhoudskosten dankzij langere levensduur

Over LED voor Naamplaten & Bewegwijzering

LED-verlichting wordt meer en meer toegepast in wegbewijzering in verkeer, openbaar vervoer en openbare gebouwen. Na een testperiode is gebleken dat de LED verlichting 33 procent zuiniger is dan de huidige TL-buizen. De gegarandeerde levensduur is minimaal vijf jaar bij vol continue branden en zal bij uitschakeling tijdens daglicht tot tien jaar meegaan. De aanschafkosten zijn vrijwel altijd lager dan die van de traditioneel gebruikte TL-buizen.

De toepassing van LED-verlichting in wegbewijzering heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen en wordt ook steeds vaker toegepast in parkeergarages en openbaar vervoer.


naamplaten vikupornaamplaten vikupor

Vikupor


Unieke kenmerken

 • Licht van gewicht
 • Uitstekend bedrukbaar

Over Vikupor voor Naamplaten & Bewegwijzering

Voor binnentoepassingen en buitentoepassingen op de korte- en middellange termijn (2 tot 3 jaar) is Vikupor een uitstekende keuze. Deze lichtgewicht PVC schuimplaten zijn geoptimaliseerd voor digital print, het oppervlak is namelijk glad en vlak maar daarnaast ook hoogwit. In combinatie met een optimale inkthechting en kleurechtheid kunnen prachtige bedrukkingen gerealiseerd worden. 


naamplaten hplnaamplaten hpl

Massieve Reclameplaat HPL


Unieke kenmerken

 • Anti statisch en geringe uitzetting
 • Hoge slagvastheid en lage doorbuiging
 • Grote oppervlaktehardheid

Over Massieve Reclameplaat voor Naamplaten & Bewegwijzering

Sinds jaar en dag is de HPL Massieve Reclameplaat een veelgebruikt materiaal voor de bewegwijzering binnen gebouwen. Een herkenbaar voorbeeld van het gebruik van de HPL Massieve Reclameplaat zijn de bewegwijzeringborden binnen ziekenhuizen, overheidsgebouwen en onderwijsinstellingen. De ‘High Pressure Laminate’ Massieve Reclameplaat kenmerkt zich vooral door de sterkte en robuustheid. De kern van de plaat bestaat uit fenol gedrenkt papier dat onder hoge druk wordt samengeperst. De toplagen bestaan uit melamine waardoor de platen een mooie gladde laag krijgen.


naamplaten signicolornaamplaten signicolor

Signicolor


Unieke kenmerken

 • Licht en robuust
 • Gemakkelijk te verwerken
 • Weer- en corrosiebestendig

Over Signicolor voor Naamplaten & Bewegwijzering

Wanneer de keuze valt op naamplaten en/of bewegwijzering met een aluminium uitstraling, dan is Signicolor hét materiaal bij uitstek. De platen zijn ondanks hun geringe dikte absoluut sterk en robuust. Bovendien zijn de platen licht waardoor de bevestiging zeer gemakkelijk is. Signicolor platen zijn leverbaar in wit en metallic. Dankzij het egale oppervlak zijn de platen goed te bedrukken en te beletteren. Dankzij de corrosie- en weerbestendigheid is signicolor zowel binnen als buiten inzetbaar voor naamplaten en bewegwijzeringen.