Lichtreclame

De mooiste kunststof toepassingen in het donker

Lichtreclames storten hun boodschap uit over straten en pleinen, terwijl verlichte etalages meer bescheiden om aandacht vragen. Buitenreclame wijst ons de weg, vertelt ons waar we zijn en wat we kunnen verwachten als we daar zijn aangekomen. Door de vele verschijningsvormen en mogelijkheden is het van invloed op onze omgeving en daarmee op onze dagelijkse beleving. Om duurzame lichtreclames te maken, is vakkennis nodig. Lichtreclame vraagt om bijzondere specificaties. Materiaalkeuze, elektriciteit, LED/Neon verlichting en montage op hoogte, er komt heel wat bij kijken. 

Acrylaat LED GeschiktAcrylaat LED Geschikt

Acrylaat LED geschikt

Unieke kenmerken

 • Perfecte lichtspreiding
 • Geen lichtbronpunten zichtbaar
 • Maakt duurzamere lichtreclame mogelijk

Over Acrylaat LED geschikt voor lichtreclame

De sector lichtreclame staat net zoals de rest van de reclamewereld niet stil. Conventionele verlichtingsmethoden worden steeds vaker vervangen door LED verlichting. Deze methode van verlichten is beduidend duurzamer en gebruikt in veel mindere mate energie. Het gebruik van LED vraagt echter ook om nieuwe ontwikkelingen in de kunststofwereld. Om deze reden is LED geschikt Acrylaat ontstaan. Deze Acrylaat plaat zorgt voor een uitstekende lichtdoorlaat voor LED verlichting. Bovendien is de plaat zo ontwikkeld dat lichtbronpunten niet zichtbaar zijn en een perfecte lichtspreiding aanwezig is.


Lexan Sign LichtreclameLexan Sign Lichtreclame

Lexan Sign

Unieke kenmerken

 • Vandalismebestendig
 • 250 keer sterker dan glas
 • Koud te buigen en te zetten

Over Lexan Sign voor lichtreclame

Naast de verschillende mogelijkheden voor lichtreclame met Acrylaat platen, bieden we ook een polycarbonaat (PC) plaat voor lichtreclame aan onder de naam Lexan Sign. Deze plaat onderscheidt zich van andere platen door de zeer hoge slagvastheid in combinatie met optische zuiverheid. Lexan platen zijn 250 keer sterker dan glas van gelijke dikte. Om deze reden bieden deze opale polycarbonaat platen de oplossing voor lichtreclame op vandalisme gevoelige locaties. Een ander bijkomend voordeel van Lexan is de mogelijkheid tot afname van grotere afmetingen.


Lexan Sign LichtreclameLexan Sign Lichtreclame

LED-verlichting

Unieke kenmerken

 • Goedkope oplossing dankzij lenstechnologie
 • Lagere energie kosten
 • Eenvoudig te installeren
 • Lage onderhoudskosten dankzij langere levensduur

Over LED voor lichtreclame

In het verleden werden lichtreclames vaak uitgerust met fluorescentielampen. Tegenwoordig schakelen steeds meer retailers over op LED-verlichting. Door de snelle technologische ontwikkelingen is het gunstiger om met LED te werken. 

We hebben een uitgebreid pakket LED-systemen dat geschikt is voor lichtbakken en letters en kunnen samen met u op zoek gaan naar de beste optie voor uw doelstellingen. Bel ons om uw plannen te bespreken en u de verschillende mogelijkheden voor te stellen.


Acrylaat LichtreclameAcrylaat Lichtreclame

Acrylaat

Unieke kenmerken

 • Zeer uitgebreid voorraadprogramma
 • Hogere lichtdoorlaat dan glas
 • Onovertroffen helder

Over Acrylaat voor lichtreclame

Acrylaat is een zeer veelzijdig kunststof materiaal dat wordt gebruikt voor tal van reclametoepassingen, zowel binnen als buiten. Kenmerkend voor Acrylaat is de onovertroffen helderheid van de platen. Helderheid, perfecte lichtdoorlaat en vormbaarheid maken Acrylaat een echte lichtreclame plaat. Bovenal is Acrylaat vele malen lichter dan glas. Het Vink Acrylaat voorraadprogramma omvat meer dan 150 kleuren.


PET polyester voor lichtreclamePET polyester voor lichtreclame

Vivak PET-G

Unieke kenmerken

 • B1 (brand) geclassificeerd
 • Helder materiaal tussen Polycarbonaat en Acrylaat in
 • Zeer goed bedrukbaar

Over PET-G voor lichtreclame

Wanneer er sprake is van lichtreclame in binnenruimtes, is Vivak PET-G hét ultieme materiaal. Deze co-polyester plaat is vacuüm vormbaar en is bovendien slagvast. Samen met de zeer goede bedrukbaarheid van Vivak geeft dit designers grote ontwerpvrijheid. Voor veel binnenruimtes gelden hoge eisen op het gebied van brandveiligheid. Vivak PET-G is B1 (brand-) geclassificeerd, waarmee het qua brandgedrag beschikt over zeer goede eigenschappen.