Posterdragers

Een selectie van de beste kunststoffen

Er zijn diverse materialen beschikbaar in ons brede assortiment die uitstekend dienst kunnen doen als posterdrager. De materialen zijn licht van gewicht maar behouden wel hun stijfheid. Hierdoor is het materiaal prima geschikt om hierop posters te verlijmen of zelfs digitaal te printen of te zeefdrukken. Het aanbrengen van een ophangsysteem is ook geen enkelprobleem.


Vikupor

Vikupor posterdrager Vikupor posterdrager

Unieke kenmerken

 • Slagvast en sterk
 • Licht van gewicht
 • Uitstekend bedrukbaar

Over Vikupor voor posterdragers

Wanneer een posteruiting zo geplaatst wordt dat het licht van gewicht dient te zijn is Vikupor een uitstekende keus. Vikupor is een lichtgeschuimde PVC plaat. Door de geschuimde kern van het materiaal staat het garant voor een gewichtsbesparing van maar liefst 50% ten opzichte van massieve tegenhangers. De slagvaste sterke plaat is gemakkelijk te bewerken met ‘normaal’ gereedschap. Vikupor beperkt zich als posterdrager niet alleen tot binnenruimtes maar is ook buiten goed toepasbaar, zeker door het temperatuurbereik van -20 tot 65 graden.


Vikuprop

Unieke kenmerken

 • Licht van gewicht en nagenoeg geen vochtopname
 • Scharnierbaar zonder inscheuring
 • Corona voorbehandeld

Over Vikuprop voor posterdragers

Vikuprop combineert de taaiheid van polypropeen met een meerwandige plaatstructuur. Bovendien neemt het nagenoeg geen vocht op. Daarmee is Vikuprop de ideale kunststof vervanger van traditioneel golfkarton. Vikuprop laat zich goed stansen, snijden en vouwen en is zelfs eindeloos scharnierbaar. Het plaatmateriaal heeft bovendien goede thermische eigenschappen

Vikuprop posterdrager Vikuprop posterdrager

Vikufoam Easyprint

Vikufoam posterdrager Vikufoam posterdrager

Unieke kenmerken

 • Sterke sandwichplaat
 • Vederlicht
 • Ideaal voor digitaal, UV en zeefdruk

Over Vikufoam Easyprint voor posterdragers

Vikufoam Easyprint plaatmateriaal heeft aan beide zijden een polypropeen toplaag en een kern van geschuimd polystyreen. De PP toplagen vormen een ideale ondergrond voor digitaal gedrukte en zeefdruk posters. Vikufoam Easyprint kan bovendien scharnierbaar gemaakt worden door middel van V-naden.

Vink levert het materiaal met zowel zwarte als witte toplagen. De platen zijn aan beiden zijden voorzien van beschermfolie.


Vikulite

Unieke kenmerken

 • Licht, meerwandig
 • Eenvoudig te snijden en te vouwen
 • Volledig recyclebaar

Over Vikulite voor posterdragers

Een vrij nieuw materiaal voor deze toepassing is Vikulite, een meerwandige polypropeen (PP) plaat ontwikkeld voor visuele communicatie. Door middel van een uniek extrusieproces word de middelste laag warm vervormd tot een luchtgevulde noppenstructuur. Aan beide zijden worden massieve platen mee geëxtrudeerd. Deze samenstelling maakt de driewandige plaat zeer en vederlicht. Vikulite plaatmateriaal is eenvoudig te snijden en te vouwen. Vikulite is uiterst scheurvast en volledig te recyclen.

posterdrager vikulite posterdrager vikulite

Smart X

posterdragers posterdragers

Unieke kenmerken

 • Superlicht en toch stijf
 • Uitstekend verlijmbaar
 • 100% recyclebaar

Over Smart-X voor posterdragers

Een wederom superlichte plaat voor deze toepassing is Smart X. De geschuimde kern van de plaat heeft aan beide zijden een toplaag van massief High Impact Polystyrene (HIPS). Doordat er geen lijm wordt gebruikt bij de productie, is het mogelijk om het materiaal voor 90% te recyclen. Zowel voor grote staande postersdragers als voor andere reclamedragers is Smart X uiterst geschikt. Economische en ecologische beweegredenen geven vaak de doorslagom voor Smart X te kiezen.


Vikureen

Unieke kenmerken

 • Uitstekend te lijmen
 • Levensmiddelen geschikt (op aanvraag)
 • Groot voorraadprogramma in kleuren en afmetingen

Over Vikureen voor posterdragers

Vikureen biedt de mogelijkheid uw poster te verwerken op een polystyreen ondergrond. Vikureen is hier uitstekend geschikt voor omdat het een stevig platmateriaal is. Het materiaal is vaak vaste keuze voor ontwerpers door de drukmogelijkheden. Echter zou Vikureen ook als posterondergrond gebruikt kunnen worden. Vikureen kan namelijk tegen een stootje en neemt bovendien geen vocht op. Enerzijds is het materiaal dus minder gevoelig voor schade en is het perfect buiten kortstondig toepasbaar gedurende het hele jaar. Vink houdt een groot voorraadprogramma Vikureen waardoor vele uitvoeringen en afmetingen verkrijgbaar zijn.

Vikureen posterdrager Vikureen posterdrager