Winkelinrichting

Een selectie van de mooiste toepasbare kunststoffen

De juiste winkelinrichting draagt bij aan het langer in de winkelomgeving houden van de klant. Een passende inrichting met de juiste beleving zorgen ervoor dat de klant zich op zijn gemak voelt. Het creëren van de juiste ambiance geschiedt door het toepassen van de juiste mix van materialen.  
De hedendaagse kunststoffen passen prima in deze mix. Wij hebben naast de standaard kunststoffen een breed assortiment van zeer bijzondere varianten die hier perfect aan bijdragen.


Acrylaat Dual Satin

Dual Satin Acrylaat Winkelinrichting Dual Satin Acrylaat Winkelinrichting

Unieke kenmerken

 • Zachte diffuse lichtopbrengst
 • Geen 'vette' vingers
 • Multifunctioneel inzetbaar

Over Dual Satin voor winkelinrichting

Dual Satin is een speciale uitvoering van de normale Acrylaat plaat die de vertrouwde kenmerken en opties combineert met een uitstraling van matglas. Dual Satin heeft deze uitstraling doordat het materiaal aan beide zijden heel geraffineerd gematteerd is. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het materiaal vrij is van ongewenste lichtschitteringen en –weerkaatsingen. Ook is Dual Satin praktisch ongevoelig voor vetvlekken door vingers, wat zeker in deze toepassing een groot voordeel biedt. Vink heeft een groot voorraadprogramma Dual Satin met verschillende satijnkleuren. Bovendien kan op aanvraag geproduceerd worden naar uw wensen. 


LED-verlichting

Unieke kenmerken

 • Brede inzetbaarheid om producten te verlichten
 • Producten en winkel aantrekkelijk presenteren
 • Lage energiekosten
 • Eenvoudig te installeren
 • Lage onderhoudskosten dankzij langere levensduur

Over LED voor winkelinrichting

Verlichte reclame-uitingen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in moderne winkelinrichtingen. Of het nu gaat om een trendy kledingzaak of horecagelegenheid, ieder pand heeft een eigen sfeer nodig. Voor de detailhandel is het belangrijk om te voldoen aan de eisen en behoeften van de klant. De inrichting, zoals de sfeer en de indeling, kan daarbij helpen.

Een verlichting nodigt de klant uit om de winkel binnen te gaan en uiteindelijk tot aankoop van producten over te gaan.  Bij het kiezen van de juiste winkelverlichting is niet alleen het creëren van de juiste ambiance van belang, er moet ook aandacht zijn voor een verantwoord energieverbruik. 

LED verlichting winkelinrichting Vink Kunststoffen LED verlichting winkelinrichting Vink Kunststoffen

Acrylic Couture

LED verlichting winkelinrichting Vink Kunststoffen LED verlichting winkelinrichting Vink Kunststoffen

Unieke kenmerken

 • Luxe uitstraling
 • Gegoten acrylaat met inlays van metaal of natuurlijke inlays
 • Schitterend i.c.m. LED verlichting

Over Acrylic Couture voor winkelinrichting

Wanneer een winkelinrichting een exclusievere, chiquere of luxere uitstraling moet hebben, dan is Acrylic Couture een ware aanrader! Het materiaal is een waar kunstwerk van gegoten Acrylaat met tussenlagen van textiel, metaaldeeltjes of natuurlijke inlays. Ondanks dat het materiaal nog niet heel lang bestaat, heeft het toch  al verschillende toonaangevende interieurprijzen gewonnen. Acrylic couture kan een op zichzelf staand design object zijn, maar kan ook stijlvol worden geïntegreerd in het interieur van een winkel.


Vibond

Unieke kenmerken

 • Vlak oppervlak
 • Beide zijden met beschermfolie
 • Licht, sterk en stijf

Over Vibond voor winkelinrichting

Een veel gebruikt materiaal binnen de inrichting van winkels is Vibond. De lichtheid van het materiaal in combinatie met de makkelijke bewerkbaarheid maken Vibond tot een zeer gewaardeerd materiaal. Tevens is het materiaal in een hoek van 90 graden te vormen waarmee veel verschillende vormen mogelijk worden gemaakt. Dit aluminium composiet heeft een kern die bestaat uit polyethyleen. Samen met twee aluminium toplagen zorgt deze combinatie voor een goede slagvastheid, stijfheid en ultieme sterkte.

Vibond Winkelinrichting Vibond Winkelinrichting

Dibond

Dibond Winkelinrichting Dibond Winkelinrichting

Unieke kenmerken

 • Licht van gewicht
 • Uitstekend bedrukbaar
 • Hoge buigsterkte

Over Dibond voor winkelinrichting

Dibond is een stabiele aluminium composietplaat met een polyethyleen kern en twee aluminium dekplaten van 0,3 mm. De combinatie van kunststof (PE) en aluminium maakt, door het lage gewicht, een veel gemakkelijkere verwerking en plaathandling mogelijk dan met massieve aluminium plaat van gelijke dikte. Bovendien kan Dibind zonder hinder worden gevormd en is het mogelijk om het materiaal te bedrukken. Zowel  door middel van digital print als ook  zeefdruk.

Derhalve is Dibond uitermate geschikt voor o.a. beplating van winkelstellingen en winkelkoven.


Acrylaat

Unieke kenmerken

 • Veel translucente kleuren en opaal tinten uit voorraad
 • LED geschikte uitvoeringen uit voorraad
 • Gemakkelijk te bewerken

Over Acrylaat voor winkelinrichting

Acrylaat is een zeer veelzijdig materiaal dat ook in de winkelinrichting volledig op haar plaats is. Kenmerkend voor Acrylaat is de onovertroffen helderheid van de platen. Vink heeft een voorraadprogramma van meer dan 150 kleuren en een enorm scala van speciale uitvoeringen. Behalve Acrylaat platen bevat het leveringsprogramma blokken, staven en buizen in veel verschillende diameters, afmetingen en uitvoeringen. Kortom, voor elk winkelinterieur de gewenste Acrylaat bouwsteen.


Vivak PET-G

Polyester (PETG) voor de winkelinrichting Polyester (PETG) voor de winkelinrichting

Unieke kenmerken

 • Goede brandwerende eigenschappen (vraag certificaat aan)
 • Helder materiaal tussen Polycarbonaat en Acrylaat in
 • Zeer goed bedrukbaar

Over Vivak PET-G voor winkelinrichting

Deze co-polyester plaat is vacuüm vormbaar en is bovendien slagvast. Samen met de zeer goede bedrukbaarheid van Vivak PET-G zorgt dit voor grote ontwerpvrijheid voor designers en interieurbouwers. Veel toepassingen in binnenruimtes gaan gepaard met hoge eisen op het gebied van brandveiligheid. Vivak PET-G heeft goede brandwerende eigenschappen (vraag certificaat aan) die hierop in kunnen spelen.