Museuminrichting

Verschillende materialen toepasbaar in musea

Musea vertellen verhalen die we niet mogen vergeten. Met hun collecties verrassen en verrijken musea bezoekers, gemeenschappen en de maatschappij als geheel. Om dit op een passende manier onder de aandacht te brengen zoeken musea telkens weer naar mogelijkheden om de content tentoon te stellen. Zowel bij het daadwerkelijke tentoonstellen als ook bij het inrichten van de musea worden kunststoffen gebruikt. Onderstaand een aantal kunststoffen die hiervoor kunnen worden ingezet.


Acrylaat


Unieke kenmerken

  • Zeer uitgebreid voorraadprogramma
  • Hogere lichtdoorlaat dan glas
  • Onovertroffen helder

Over Acrylaat voor museuminrichting

Musea hebben vaak een rustige en tegelijkertijd luxe, chique uitstraling. Wanneer de inrichting hierom vraagt, biedt Acrylaat de uitkomst. Net zoals bij tal van andere toepassingen kan Acrylaat ook hier met haar speciale allure van dienst zijn. Daarbij is Acrylaat bovendien onovertroffen helder en zeer goed vormbaar, waarmee de meest uiteenlopende inrichtingen gerealiseerd kunnen worden. Waarbij Acrylaat kan dienen als beglazing, vitrine, ondergrond, achtergrond etc. Vink heeft een zeer uitgebreid assortiment in Acrylaat met verschillende uitvoeringen en kleuren.


Acylaat Spiegelplaat MuseuminrichtingAcylaat Spiegelplaat Museuminrichting

Acrylaat Spiegelplaat


Unieke kenmerken

  • Veilig
  • Slagvast en licht van gewicht
  • Gemakkelijk te verwerken

Over Acrylaat Spiegelplaat voor museuminrichting

Acrylaat Spiegelplaat wordt met enige regelmaat toegepast bij het inrichten van musea. Daar waar glazen spiegels te zwaar zijn, of daar waar de ontwerpvrijheid beperkt wordt door de bewerkingsmogelijkheden van glas, biedt de Acrylaat Spiegelplaat uitkomst. Het materiaal laat zich gemakkelijk verwerken met de conventionele houtverwerkingsmachines. Daarnaast is het licht van gewicht en beduidend slagvaster dan glas. Tevens kan de acrylaat spiegelplaat tot een bepaalde radius koud gebogen worden. Vink biedt de mogelijkheid om naast de zilveren variant, diverse kleuren en zelfs spion spiegels te leveren.