Decor- & podiumbouw

Lichte, slagvaste en makkelijk bewerkbare materialen

De decorbouw maakt decors voor o.a. beurzen en evenementen. Hiervoor moeten onderdelen en complete podia vervaardigd worden. De productie daarvan vindt zowel plaats in een werkplaats, maar zeker ook op locatie. Niet zelden wordt daarbij gebruik gemaakt van kunststoffen. Redenen hiervoor zijn ontwerpvrijheid, gewichtsbesparing en brandgedrag. Vink heeft een uitgebreid assortiment kunststoffen die daarvoor ingezet kunnen worden.


Acrylaat

Unieke kenmerken

 • Slagvast en veilig
 • Buigzaam, makkelijk te verwerken
 • In veel speciale uitvoeringen leverbaar

Over Acrylaat voor decorbouw

Bij de realisatie van een creatief hoogstaand decor, kan Acrylaat van grote toegevoegde waarde zijn. Het biedt in vergelijking met glas namelijk grote voordelen. Het plaatmateriaal is veel lichter dan glas en het is veel minder breukgevoelig. Vooral dit laatste kan een belangrijk toepassingsargument zijn wanneer de kans op breken aanwezig is. Bovendien is Acrylaat gemakkelijk te bewerken. Het kan tot een bepaalde radius koud worden gebogen en makkelijk op maat worden gezaagd. Alle voordelen in combinatie met de oneindige creatieve ‘special effect’ mogelijkheden, maken het materiaal uiterst geschikt voor deze toepassing.


Smart-X

Unieke kenmerken

 • Superlicht en toch stijf
 • Uitstekend bedrukbaar
 • 100% recyclebaar

Over Smart-X voor decorbouw

Smart-X foamboard is een superlichte polystyreen schuimplaat die uitstekende bedrukbaarheid koppelt aan grote stijfheid. Dat maakt Smart-X bijzonder geschikt voor decorstukken die opgehangen moeten worden of voor grote decorobjecten die niet mogen doorbuigen. Smart-X foamboard is te snijden, zagen, frezen, laseren en verlijmen. De geschuimde zijkanten van het plaatmateriaal kunnen worden afgewerkt met zelfklevende kantprofielen van Vink. Het Vink Smart-X voorraadprogramma omvat meerdere afmetingen en diktes.

Smart-X Decorbouw Smart-X Decorbouw

Vikufoam

Vikufoam Decorbouw Vikufoam Decorbouw

Unieke kenmerken

 • Vederlichte sandwichplaat
 • Neutraal gekleurde PS kern
 • Vlak en stevig
 • Ideaal voor zeefdruk en digital print

Over Vikufoam voor decorbouw

De Vikufoam Easyprint sandwichplaat is voor decor- en podiumbouw zeer geschikt. Vikufoam bestaat uit een geschuimde kern van polystyreen met aan beide zijden een polypropyleen toplaag. Deze PP buitenlagen maken de platen niet alleen mooi vlak maar bovendien uitermate geschikt voor zeefdruk en digitale druktechnieken. Vikufoam is super licht maar blijft ook op grote afmetingen strak. Vikufoam platen zijn door middel van V-naden scharnierbaar te maken, zodat ze kunnen worden gevouwen tot bijvoorbeeld een bak of kubus. Vikufoam platen worden standaard geleverd met beschermfolie.


Vibond

Unieke kenmerken

 • Sterk, stijf en vlak
 • Uitstekend te bedrukken
 • Ook in Metalic, Grafiet, Brushed en Spiegel

Over Vibond voor decorbouw

Sterk, stijf en licht zijn de drie kenmerken van aluminium composiet, bij Vink in het assortiment onder de naam Vibond. De plaat is samengesteld uit twee 0,3 mm dikke aluminium platen met een kern van hoogwaardig polyethyleen. Vibond kan zonder hinder worden gevormd en bewerkt. Speciaal voor flatbed digital printing is de ‘Digital White’ uitvoering ontwikkeld. Hiermee kan een extra dimensie worden toegevoegd wanneer het decor daarom vraagt. Het Vink Vibond voorraadprogramma omvat naast witte en gekleurde platen met glanzend oppervlak ook specialiteiten, zoals Metalic, Grafiet, Brushed en Spiegel.  

Vikufoam Decorbouw Vikufoam Decorbouw

Lexan Thermoclear

Thermoclear decorbouw Thermoclear decorbouw

Unieke kenmerken

 • Meerwandig
 • Licht, sterk en stijf
 • Koud te buigen

Over Lexan Thermoclear voor decorbouw

Lexan Thermoclear is een meerwandige polycarbonaat plaat en uiterst geschikt voor de realisatie van decors. Duidelijke voordelen van het materiaal zijn de stijfheid en het absolute lichte gewicht. Deze combinatie maakt Lexan Thermoclear tot hét materiaal bij uitstek wanneer het gaat om grote oppervlakken. Bijkomend voordeel hierbij is dat ook bij grote oppervlakken, het materiaal minder ondersteuning nodig heeft. Ook laat het materiaal zich gemakkelijk boren en zagen.