Vul- en transportleidingen Zwavelzuuropslag

Gebruikt: Agru ECTFE

Toepassing

Chemie opslag en transport

Marktsegment

Leidingsystemen

Product

Jaar

2023

Type toepassing

Vul en transportleidingen Zwavelzuuropslag (H2SO4) 

Klant / uitvoerder

Meer informatie

Hamer Installatietechniek uit Apeldoorn is een familiebedrijf dat sinds 1938 bestaat. De kernactiviteit is techniek: technische installaties en de hieraan verwante technische dienstverlening. Ze ontwerpen, installeren en onderhouden. Hamer Installatitechniek onderscheid zich met een uitgebreid pallet activiteiten waarmee ze opdrachtgevers van A tot Z kunnen ontzorgen. 

Dit project betreft het vervangen van de oude PVDF leidingen door ECTFE als vul en transportleidingen bij een Zwavelzuuropslag. Het ECTFE leidingwerk heeft namelijk bij de aanwezige omstandigheden een hogere levensduurverwachting dan het eerder gebruikte PVDF, vandaar dat men op basis van een goede onderbouwing niet heeft gekozen voor een 1 op 1 uitwisseling maar voor een duurzamere oplossing. Er is gekozen voor Agru leidingen en fittingen tot d160 mm en de bijbehorende Infrarood Lastechniek vanwege de kwaliteit-prijs verhouding. Een groot deel van het leidingwerk is als prefab vervaardigd met de SP110 en SP250 lasmachine gezien de geringe werkruimte ter plekke. Ook zijn er bij dit project PVDF Vlinderkleppen van +GF+ ingezet. 

Hamer Installatietechniek heeft dit project mogen uitvoeren vanwege de support in het voortraject en totale aangeboden ontzorging. Samen met de BRL7800 certificering maakte dit de meest aantrekkelijke aanbieder, aldus de opdrachtgever.

 

Meer informatie over Agru ECTFE voor jouw toepassing? Onze specialist Ronnie helpt je graag verder!

Foto's op locatie

Foto's prefab onderdelen