Maasdeltatunnel voor de blankenburgverbinding

Gebruikt: PE100RC d200 / SDR11 (FM Approved) en Agru PE100RC d180 / SDR17

Toepassing

Leidingsystemen Blankenburgverbinding

Marktsegment

Leidingsystemen

Product

PE100RC d200 / SDR11 (FM Approved) en Agru PE100RC d180 / SDR17 

Jaar

2023

Type toepassing

Agru FM Approved buizen en fittingen

Klant / uitvoerder

Meer informatie

Altum Technical Solutions is een specialistisch installatie technische dienstverlener. Zij staan voor een duurzame en betrouwbare technische oplossingen en uitgekiende realisatie methode. Voor de Blankenburgverbinding hebben wij FM Approved materialen mogen leveren aan Altum Technical Solutions in samenwerking met BAAK.

Baak is een consortium van Ballast Nedam, DEME Group en Macquarie. In opdracht van Rijkswaterstaat ontwerpt, realiseert en onderhoudt BAAK de Blankenburgverbinding over een periode van 20 jaar. De verbinding verbetert de doorstroming van het verkeer en maakt het verkeersnetwerk betrouwbaarder. De regio Rotterdam wordt dus beter bereikbaar en dat draagt ​​bij aan de groei van de Rotterdamse Haven en van Greenport Westland.  

De Maasdeltatunnel vormt dé verbinding tussen de noord- en zuidoever van de Blankenburgverbinding. De Blankeburgverbinding is een nieuwe snelweg (A24), die vanaf 2024 de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg verbindt. Op een diepte van zo’n 28 meter onder NAP in het Scheur rijdt het verkeer straks over de A24.

Ondanks dat het hier een natte brandblusleiding betreft is er alsnog gekozen voor PE100RC d200 / SDR11 buizen en fittingen van Agru met een FM 1613 keurmerk. De Agru FM Approved materialen worden al jaren toegepast in Nederlandse tunnelprojecten omwille van de hoge mate van zekerheid bij eventuele calamiteiten,  en zijn vanwege die ervaringen ook hier weer toegepast. 

Voor het onder druk afvoeren van het hemelwater zijn Agru PE100RC d180 / SDR17 buizen en fittingen toegepast. De buizen en fittingen zijn verbonden d.m.v. Agru Elektrolas sokken, deze voldoen ook aan de FM keurmerk. Alle lassen zijn vol automatisch gemaakt met een Hurner HST300 Pricon 2.0 GPS NTA Elektrolastrafo vanwege de uitgebreide protocoleer mogelijkheden en zijn lage gewicht. Samen met een etikettenprinter, RFID passen, en de DataWork Software licentie kan alle data eenvoudig worden vastgelegd en opgeroepen. 


Wil je meer weten over Agru FM Approved buizen en fittingen? Onze specialist Ronnie helpt je graag verder.