Energie

Of het nu gaat om conventionele energiecentrales met fossiele brandstoffen of nucleaire hulpbronnen, energieopwekking via hernieuwbare energie of systemen waarmee energie op een andere, duurzamere en groenere manier kan worden opgewekt en opgeslagen: kunststof leidingsystemen zijn niet meer weg te denken binnen deze marktsegmenten.


PP Leiding energiecentralePP Leiding energiecentrale

PP


Unieke kenmerken

  • Norm DIN 8077/8078 en de ISO norm
  • Hoge slagvastheid
  • Hoog temperatuursbereik

Over PP voor energiecentrales

PP - Polypropeen buis (PP-H en PP-R) neemt geen vocht op, is zelfs vochtafstotend en kan gebruikt worden bij temperaturen van –0°C tot +90°C. PP - Polypropeen kan uitstekend worden gelast door middel van draadlassen, extrusielassen, stomplassen, moflassen, elektromoflassen, infrarood lassen en WNF lassen. Naast PP-H en PP-R is Polypropeen leverbaar in een elektrisch geleidende uitvoering (PP-EL) alsook in een combinatie van zelfdovend (PPs) met elektrisch geleidend (PPs-EL).


HDPE energieHDPE energie

HDPE


Unieke kenmerken

  • Uitstekende elektrische isolatie
  • Vochtafstotend
  • Taai en slagvast

Over HDPE voor energiecentrales

Hard polyethyleen behoort tot de groep van de polyolefinen. Het is een zeer sterk materiaal met een goede chemische bestendigheid en elektrische isolatie. Het is resistent tegen zonlicht en andere weersinvloeden (zwart), vochtafstotend en inzetbaar bij temperaturen van -30 tot +80°C.

PE-HD is bij uitstek geschikt voor het maken van kunststoftanks (rond, vierkant en rechthoekig) en opvangbakken. HDPE is verkrijgbaar in de typen HDPE 80, HDPE 100, HDPE 100RC (stress crack resistance) en HDPE-EL (elektrisch geleidende). Polyethyleen kan uitstekend worden gelast door middel van draadlassen, extrusielassen, stomplassen, moflassen, elektromoflassen en infrarood lassen (rilarm).