Chemische industrie

De industrie kent vele verschillende bedrijfsomstandigheden. Vooral bij het transport van agressieve, zure media garanderen de robuuste eigenschappen van kunststof leidingsystemen de bedrijfszekerheid gedurende vele jaren. Bovendien, met verhoogde veiligheidseisen, kan het systeem met Dubbelwandige leidingen mensen en het milieu effectief beschermen tegen gevaarlijke media. Speciaal voor het transport van industriële afvoerlucht zijn hoogwaardige leidingsystemen ontworpen met geringere wanddiktes. Bij een grote verscheidenheid aan kunststof leidingsystemen bij industrieel gebruik, past daarom een grote verscheidenheid aan materialen , zoals PP, PE, PPs, PPs-EL, PVDF en ECTFE.


ECTFE Chemische industrieECTFE Chemische industrie

ECTFE


Unieke kenmerken

 • Uitstekende chemische bestendigheid
 • Goede diffusieweerstand
 • Ruim werktemperatuurbereik

Over ECTFE voor de chemische industrie

Het grootste voordeel van ECTFE is niet alleen de goede diffusieweerstand of het ruime werktemperatuurbereik (tot maximaal 140 °C), ECTFE is bovendien uitstekend chemisch bestand tegen de meeste organische en anorganische chemicaliën (pH waarde 0 tot 14) en oplosmiddelen (max. 120 °C). Bovendien is ECTFE uitstekend bestand tegen diverse zuren met een hoge concentratie zoals zwavelzuur (98%), zoutzuur (37%), salpeterzuur (100%), natronloog (50%) en ook chloorverbindingen zoals chloordioxide of natriumhypochloriet. ECTFE kan uitstekend worden gelast door middel van draadlassen, extrusielassen, stomplassen, moflassen en infrarood lassen (rilarm en rilloos).


PP Chemische industriePP Chemische industrie

PP


Unieke kenmerken

 • Uitzonderlijke chemische resistentie
 • Uitstekend worden gelast
 • Diverse uitvoeringen 

Over PP voor de chemische industrie

Naast de chemische resistentie van kunststoffen die een lange levensduur en veiligheid waarborgen, bieden kunstststofleidingen nog andere voordelen. Zo is door de gladde binnenwand het drukverlies in kunststofleidingen lager dan die van metalen leidingen. PP kenmerkt zich door een hoge slagvastheid en een hoog temperatuursbereik. Deze eigenschappen, gecombineerd met de uitzonderlijke chemische resistentie, maakt dat PP massaal gebruikt wordt in de chemische industrie. Naast tanks en opvangbakken o.a. ook uitermate geschikt voor doseerkasten en vulkasten. Naast de standaard PP zijn er ook andere variaties zoals:

PP-EL: Elektrisch geleidend
PPs: Zelfdovend. PP-S is geclassificeerd als moeilijk ontvlambaar klasse B1 volgens DIN 4102 deel 1.
PPs-EL: Zelfdovend en elektrisch geleidend en daarmee ideaal voor toepassingen waar elektrostatische oplading te vermijden is.


PE Chemische industriePE Chemische industrie

PE


Unieke kenmerken

 • Buiten toepasbaar
 • Vochtafstotend
 • Kan gebruikt worden bij temperaturen van –30°C tot +80°C

Over PE voor de chemische industrie

Hard polyethyleen behoort tot de groep van de polyolefinen. Het is een zeer sterk materiaal met een goede chemische bestendigheid en elektrische isolatie. Het is resistent tegen zonlicht en andere weersinvloeden (zwart), vochtafstotend en inzetbaar bij temperaturen van -30°C tot +80°C. PE-HD is bij uitstek geschikt voor het maken van kunststoftanks, (rond, vierkant en rechthoekig) en opvangbakken, HDPE is verkrijgbaar in de typen HDPE 80, HDPE 100, HDPE 100RC ( stress crack resistance) en HDPE-EL (elektrisch geleidende) Polyethyleen kan uitstekend worden gelast door middel van draadlassen, extrusielassen, stomplassen, moflassen, elektromoflassen en infrarood lassen ( rilarm)


PVDF Chemische industriePVDF Chemische industrie

PVDF


Unieke kenmerken

 • hoge gebruikstemperatuur (tot 150°C continu)
 • hoge mechanische sterkte en kruipvastheid
 • uitstekend chemisch en hydrolysebestendig
 • hoge taaiheid

Over PVDF voor de chemische industrie

PVDF is een hoogkristallijn onversterkt, ongevuld fluorpolymeer dat goede mechanische, thermische en elektrische eigenschappen combineert met een uitstekende chemische bestendigheid. Hierdoor is PVDF een veelzijdig constructiemateriaal dat zich bijzonder leent tot de productie van onderdelen voor de petrochemische, de metallurgische, de farmaceutische, de voedings-, de papier, de textiel- en de nucleaire industrie.

Voor watersystemen in de farmacie en biotechnologie ( AP en WFI) is PVDF een uitstekende vervanger voor RVS 316L.