Reelwood

PVC gevelpanelen met Renolit toplaag

Monster aanvragen

Het Reelwood Gevelpaneel kan omschreven worden als milieuvriendelijk, duurzaam en onderhoudsarm. Dit zijn kenmerkende eigenschappen van het Reelwood gevelpanelen programma van Vink. De panelen worden vervaardigd uit PVC granulaat, waarop verschillende kleurfolies kunnen worden bekleed. Naast de gangbare Renolit- en Continentalfolies, zijn de gevelpanelen ook leverbaar met de unieke Realwood®- of met de Woodec folie. Wat maakt deze folies zo speciaal? De panelen voelen aan als een houten plank en hebben daardoor een mooie, natuurlijke uitstraling. Reelwood heeft ook de mogelijkheid gevelpanelen te leveren in 2 kleuren, 2Tone®. Kortom, het aanbod van Reelwood is erg divers en kan daarmee anticiperen op de wensen en behoeften van jouw eindklant. Bovendien kunnen wij een totaalpakket aanbieden (inclusief alle profielen en overige accessoires).


Reelwood omvat alles wat binnen de bouwtoepassing verwacht mag worden: kleurecht, vormstabiel en duurzaam en biedt een garantie van 10 jaar. Wij kunnen 10 kleuren binnen 24 uur leveren met een minimale afname van 4 lengtes door heel Nederland. Vele andere kleuren en hout decors kunnen op aanvraag geleverd worden met een levertijd van circa 4 weken. Brandklasse EN13501 D-s3-d2 en kan met normaal gereedschap worden bewerkt.

Unieke kenmerken

 • Werkende breedte: 150 mm (190 mm op aanvraag leverbaar)
 • UV-bestendig, duurzaam en onderhoudsarm
 • Kan niet rotten, geen schilderwerk 
 • 10 jaar garantie op kleurechtheid
 • 10 jaar garantie op delamineren
 • Meerdere toplagen: Renolit, Realwood®, Woodec folie en Continentalfolie
 • Rondkantprofiel (sponning) voor verticale- en horizontale toepassing

Bewerkingsmogelijkheden

 • Zagen
 • Boren
 • Frezen
 • Schroeven

Toepassingen

 • Gevelbekleding voor renovatie en nieuwbouw
 • Dakkapelwanden
 • Boeidelen
 • Chaletbouw
 • Unitbouw
 • Borstweringen
 • Gevelvullingen

Reelwood  in onze webshop

Reelwood platen Reelwood platen

Technische specificaties

Omschrijving Waarde
Paneel grondstof PVC granulaat (Virgin Quality)
Productiemethode Extrusie
Gelamineerde toplaag Folie ( Renolit / Continental / Realwood / LG )
Lengte panelen 6000 mm
Breedte panelen 177 mm
Werkende breedte 150 mm
Gewicht circa 7 Kg per lengte van 6 m1

Fysieke en mechanische eigenschappen

Omschrijving Norm Waarde
Brandklasse EN 13501-1+A1 D-s3, d2
Dichtheid EN ISO 1183 1,75 g/cm3
Lineaire uitzettingscoëfficiënt DIN 53752 0,80 K-1.10-4
Warmtegeleiding DIN 52612 0,15 W/m.K
Vochtopname EN ISO 62 0,2 %
E-modulus DIN EN ISO 527-1 4130 Mpa
Treksterkte DIN EN ISO 527-1 20.2 Mpa
Kerfslagvastheid (Charpy) DIN EN ISO 179 25,2 kJ/m2

Verwerking- en montagetips

Opslag
Zorg ervoor dat Reelwood panelen binnen worden opgeslagen. Sla de panelen horizontaal op en zorg voor vlakke ondersteuning over de gehele lengte en breedte.


Beschermfolie
Om beschadigingen bij de ‘handling’ en montage te voorkomen zijn de Reelwood panelen voorzien van een transparante beschermfolie. Wacht met het verwijderen van de folie tot direct na de montage.


Overlengte
Gevelit panelen worden met geringe overlengte geleverd. Zo kunnen eventuele folie- of randoneffenheden worden nagezaagd of, zo nodig, uiteinden zuiver haaks worden afgekort.


Houtdecor patronen
De houtpatronen in de houtdecor panelen kunnen zich met name in een groot oppervlak zichtbaar herhalen. Houdt daar vóór het monteren rekening mee door panelen uit verschillende verpakkingen wisselend te gebruiken.


Gereedschap
Reelwood kan met normaal houtbewerkingsgereedschap worden bewerkt. Gebruik een handzaag met fijne vertanding en een elektrische cirkelzaag met verharde vertanding en zaag met een hoge zaagsnelheid.


Lineaire uitzetting
Reelwood heeft een lineaire uitzetting van 0,07 mm per meter per ºC. Bereken vanuit het midden van het paneel de uitzetting naar beide uiteinden met een maximum van 3 mm per meter. Bij een totale paneellengte van 6 meter moet dus aan beide uiteinden 9 mm uitzettingsruimte worden vrijgehouden.


Ventilatie / regelwerk
Reelwood panelen zijn waterdicht zodat achter de panelen geventileerd moet worden. Laat voor een optimale ventilatie daarom de boven- en onderkant van de spouw minimaal 20 mm open. Om dezelfde effecten te bereiken moet bij verticale paneel montage dubbel regelwerk worden geplaatst. Op plaatsen waar de Reelwood profielen op het regelwerk worden geplaatst, moet het regelwerk met 3 mm worden verjongd.


Bevestigingsmiddelen
Gebruik bij het fixeren van de Reelwood panelen op het regelwerk bij voorkeur RVS bolkopschroeven van minimaal 30 mm. Bevestig de hulpprofielen met de meegeleverde RVS schroeven.


Voorkom beschadigingen
Plaats geen ladders, steigers of andere puntige voorwerpen, zonder bescherming tegen de gevelpanelen in verband met het risico van beschadigingen.


Milieu aspecten
Reelwood panelen hoeven niet geschilderd te worden; zijn duurzaam, 100 % recyclebaar en lood, barium en cadmium vrij.


Reinigen
Reelwood panelen kunnen met een zachte vochtige doek en normale schoonmaakmiddelen worden gereinigd. Gebruik geen schurende of oplossende schoonmaakmiddelen.


Reelwood projecten

Bekijk voorbeelden van Reelwood projecten die we samen met onze klanten gerealiseerd hebben.

Reelwood dakkapel Reelwood dakkapel

Reelwood dakkapel

Bekijk project
Gevel van het huis is gebouwd met Reelwood Gevel van het huis is gebouwd met Reelwood

Gevel metamorfose met Reelwood

Bekijk project
Reelwood gebruikt voor een villa Reelwood gebruikt voor een villa

Reelwood gevelbekleding woonwijk

Bekijk project