Duurzame monsterbox

Unieke creatieve oplossingen met duurzame kunststoffen

Monster aanvragen

Vink gaat voor duurzaam, zowel in de relatie met afnemers als in het materiaalaanbod, waarmee we de mogelijkheid bieden om te kiezen voor een gerecyclede optie. Kunststoffen zijn onmisbaar in de huidige samenleving. Kunststoffen zijn veelal duurzaam in hun gebruik; ze zijn efficiënt, licht van gewicht en hebben vaak een lange levensduur.

Naast een rijk gevariëerd programma traditionele kunststoffen, bieden wij ook diverse reclamedragers aan die deels uit gerecycled materiaal bestaan. Daarnaast kun je kiezen voor producten die gehéél uit gerecycled materiaal bestaan: onze circulaire kunststoffen.

Welke materialen zitten er in de monsterbox?

Er wordt een persoonlijke afspraak gemaakt om de monsterbox te overhandigen. Ontvang je eerst liever een flyer met onze duurzame materialen? Vraag deze dan hier aan.

"Het gebruik van duurzame materialen is goed voor mens en milieu"


PET-GAG folie

PET-GAG polyester folie is opgebouwd uit een kern van A-PET met aan beide zijden een PET-G toplaag. De A-PET kern bestaat voor maximaal 30% uit gerecycled materiaal en is leverbaar in 2 uitvoeringen: transparant glans/glans en glas/anti-reflex.

Vikugreen PMMA

Vikugreen acrylaat platen zijn geproduceerd uit gerecycled materiaal. Deze houden wij voor je op voorraad in een geëxtrudeerde en een gegoten kwaliteit. Nu ook leverbaar in gegoten wit en zwart.


Beelite 3D Display Board

Beelite 3D Display Board is een stevige (FSC approved) kartonnen honingraat plaat
waarvan het plaatoppervlak aan beide zijden is afgewerkt met drukklaar wit papier.


Katz Display Board

Katz Display Board is een op houtpulp gebaseerd kernmateriaal dat aan beide zijden is gelamineerd met papier, dat maar liefst 30% lichter is dan ‘normaal’ karton. 

Vikupor PVC plaat

Deze allround reclameplaat is sterk en licht van gewicht. Het materiaal is uitstekend
te bedrukken en te beletteren. Bovendien is Vikupor gemakkelijk te bewerken met
conventioneel gereedschap.


Vinkboard SF

Vinkboard platen bestaan volledig uit gerecycled consumentenafval. Vinkboard is zowel technisch, als constructief een goede vervanger van hout en betonplex. Het plaatmateriaal is licht van gewicht, duurzaam en vochtbestendig.


Evacast R100 folie

Naast ons Evacast voorraad programma bieden wij ook de mogelijkheid om te kiezen voor een recycle uitvoering: Evacast R100. De R100 variant wordt geproduceerd uit 100% industrieel PP afval en is op aanvraag leverbaar in diverse afmetingen, diktes en kleuren.

Lexan RV en Lexan UVRV

Lexan RV en UVRV platen zijn unieke circulaire polycarbonaat platen die compleet (100%) geproduceerd zijn uit post-industrial waste, dat is verwerkt via ons ReVink programma. Het materiaal heeft exact dezelfde eigenschappen als virgin materiaal.