Veiligheidsbeglazing

Fysieke bouwkundige beveiliging is naast elektronische beveiliging niet meer uit onze samenleving weg te denken. Fysieke bescherming tegen toenemende agressie en geweld is aan de orde van de dag. Het Vink security beglazingsprogramma heeft zijn sporen in dit marktgebied inmiddels al dik verdient. Het loopt van inbraakvertragende tot kogelwerende uitvoeringen, leverbaar in kunststof platen met of zonder kozijn tot gelaagde combinaties van kunststof met glas. De productgroep Bouwkunststoffen van Vink biedt met Lexgard, Vink security Windows (VSW) en Vink Security Glass (VSG) glasheldere bouwkundige beveiliging.


Lexgard veiligheidsbeglazingLexgard veiligheidsbeglazing

Lexgard


Unieke kenmerken

  • Zeer uitgebreid voorraadprogramma
  • Hogere lichtdoorlaat dan glas
  • Onovertroffen helder

Over Lexgard voor veiligheidsbeglazing

Lexgard is een composietplaat bestaande uit Lexan polycarbonaat (PC) en Acrylaat (PMMA). Door middel van speciale interlayers zijn beide kunststof materialen onlosmakelijk, maar met behoud van doorzicht, met elkaar verbonden. Door deze opmerkelijke verbinding is een uitzonderlijk beglazingsproduct ontstaan dat uitermate geschikt is voor tal van bouwkundige veiligheids- en beveiligingstoepassingen. Met name de enorme dikte- en gewichtsvoordelen ten opzichte van traditioneel gelaagde glassoorten in dezelfde beveiligingscategorie maken Lexgard tot een vooraanstaand beglazingsproduct. 


Vink Security Glass veiligheidsbeglazingVink Security Glass veiligheidsbeglazing

Vink Security Glass


Unieke kenmerken

  • Zeer uitgebreid voorraadprogramma
  • Hogere lichtdoorlaat dan glas
  • Onovertroffen helder

Over Vink Security Glass voor veiligheidsbeglazing

De esthetische en constructieve kwaliteiten van floatglas en de onovertroffen slagvastheid en het lichte gewicht van Lexan (PC) plaat zijn in VSG verenigd. Een speciale kleurloze PU- folie verbindt beide materialen. VSG is leverbaar in twee veiligheidsbeglazingsvarianten; doorbraakvertragend en kogelwerend. Bij de doorbraakvertragende uitvoering bevindt de Lexan plaat zich tussen twee bladen floatglass. De kogelwerende uitvoering bestaat uit meerdere lagen floatglass in combinatie met één Lexan Margard plaat die bij kogelinslagen levensgevaarlijke versplintering aan de niet-aanvalszijde verhindert.