Verpakkingen

Onze beste folies voor uw verpakking

Monster aanvragen

Bijna geen enkele markt is zo veelzijdig als de verpakkingsmarkt. Hier komen functionaliteit, informatievoorziening en uitstraling samen. Voor de vervaardiging van aantrekkelijke maar ook doelmatige verpakkingen heeft Vink Kunststoffen een breed scala aan producten in het leveringspakket. Of het nu gaat om medische verpakkingen, mooie productpresentaties of bescherming van uw product, u bent gegarandeerd van hoogwaardige kunststoffen die zowel op aanmaak af fabriek als uit voorraad geleverd kunnen worden.


Dubbelwandig PP folieDubbelwandig PP folie

Vikuprop dubbelwandige PP kanaalplaat


Unieke kenmerken

 • Licht van gewicht
 • Geen vochtopname
 • Uitstekend scharnierbaar

Over dubbelwandig PP folie voor verpakkingen

Vikuprop is een Polypropeen (PP) kanaalplaat en onderscheidt zich door zijn taaiheid en dubbelwandige plaatstructuur. Hierdoor is Vikuprop goed te scharnieren en geeft het body aan de verpakking. Qua bewerkingen laat Vikuprop zich uitstekend vouwen, snijden en stansen. Daarnaast neemt Vikuprop geen vocht op. Hiermee is een PP kanaalplaat een volwaardige vervanger voor traditioneel golfkarton.


Polycarbonaat verpakkingPolycarbonaat verpakking

Makrofol polycarbonaat folie


Unieke kenmerken

 • Hoge hittebestendigheid
 • Warm en koud verwerkbaar
 • Uitstekende elektrische isolatie-eigenschappen

Over Polycarbonaat folie voor verpakkingen

Makrofol is de toonaangevende merknaam van Polycarbonaat folie die door Vink wordt gevoerd. Kenmerkend voor Makrofol is het kraswerende oppervlak, de hoge transparantie, uitstekende bedrukbaarheid, slagvastheid en de bestendigheid tegen hoge temperaturen. Dankzij deze hoge temperatuurbestendigheid kan uw verpakking eenvoudig worden gesteriliseerd door middel van hitte. Dit alles maakt Makrofol uitermate geschikt voor het vervaardigen van hoogwaardige, transparante en temperatuurbestendige verpakkingen.


Polyester foliePolyester folie

Polyester folie PET-G, PET-GAG, A-PET en BIO-PET


Unieke kenmerken

 • Hoge waterdamp en gasbarrière
 • Reuk en smaakvrij
 • Mooi transparant

Over Polyester folie voor verpakkingen

Polyester folie wordt geproduceerd van hoogwaardige grondstoffen met excellente producteigenschappen en is prima te verwerken middels vacuümvormen, vouwen en stansen. Daarnaast kunnen Polyester folies probleemloos worden bedrukt met alle bekende druktechnieken. Het gebruik van Polyester folie is de laatste jaren dan ook sterk gegroeid en neemt nog steeds toe. Voorbeelden van typische Polyester toepassingen zijn medische verpakkingen en transparante promotionele verpakkingen met een luxe uitstraling.


Lexan Thermoclear beglazingLexan Thermoclear beglazing

Evacast polypropeen folie


Unieke kenmerken

 • Zeer uitgebreid voorraadprogramma
 • Uitstekend bedrukbaar
 • Uitstekend scharnierbaar

Over Polypropeen folie voor verpakkingen

Vink voert Polypropeen folie onder de naam Evacast. Het grote voordeel van Evacast folie is dat het extreem taai is en daardoor eindeloos gevouwen en gescharnierd kan worden zonder dat het materiaal inscheurt of breekt. Evacast is tweezijdig Corona behandeld, levensmiddelengeschikt (op aanvraag) en voldoet aan de milieucriteria van de EU. Evacast is uitermate geschikt voor zeefdruk- en offset toepassingen en kan probleemloos worden gestanst, geniet, verlijmd en gelast. Deze eigenschappen maken Evacast uitermate geschikt voor de vervaardiging van promotionele en eigentijdse verpakkingen. Evacast is vanuit voorraad leverbaar in een groot aantal kleuren en diverse oppervlaktestructuren.


Lexan Thermoclear beglazingLexan Thermoclear beglazing

Vikunyl PVC folie


Unieke kenmerken

 • Zeer uitgebreid voorraadprogramma
 • Excellente zeefdruk, offset en digitale print kwaliteiten
 • Breed voorraadprogramma

Over PVC folie voor verpakkingen

Vikunyl PVC folie is levensmiddelen geschikt (op aanvraag), neemt nagenoeg geen vocht op en laat zich gemakkelijk verwerken. Tel daarbij op dat het materiaal prima te bedrukken is en het wordt duidelijk dat Vikunyl voor enorm veel verpakkingstoepassingen kan worden ingezet. Voorbeelden hiervan zijn ronddozen en blisterverpakkingen.

Uniek is ons Vink voorraadprogramma. Vikunyl hard PVC folie omvat meer dan 130 verschillende afmetingen, kleuren en uitvoeringen. Kortom, volop mogelijkheden voor het realiseren van uw exclusieve verpakkingsideeën.