Thermovormen

Informatie en advies door jarenlange ervaring

Vacuümvormen en thermovormen zijn technieken waarbij een kunststof plaat of folie wordt verwarmd en daarna in plastische toestand door middel van een mal wordt gevormd tot een eindproduct. Het verschil tussen vacuümvormen en thermovormen is dat bij vacuümvormen de kunststof door middel van een vacuüm over de mal wordt gezogen. Voor zowel thermovorm- als vacuümvorm toepassingen heeft Vink Kunststoffen een breed scala aan materialen beschikbaar. Vraag ons advies welke types hiervoor geschikt zijn. Deze producten zijn snel uit voorraad leverbaar. Uiteraard kunnen we, indien gewenst, voor u op maat zagen.

Af fabriek op aanmaak zijn er verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om een UV beschermende toplaag of een “soft touch” oppervlak aan te brengen. Ook zijn bijvoorbeeld diverse structuren mogelijk die zorgen dat uw product , naast een fraaie uitstraling,  ook minder krasgevoelig is. Daarnaast zijn op aanvraag bepaalde kwaliteiten PVC, PP en PE leverbaar die speciaal voor thermovorm- en vacuümvorm toepassingen ontwikkeld zijn. Ook materialen met een certificering voor bijvoorbeeld interieur toepassingen in de automotive industrie behoren tot de mogelijkheden.


Medisch thermovormenMedisch thermovormen

Medisch


Geschikte kunststofsoorten

Over medisch thermovormen

In de medische wereld zijn gevacuümvormde eindproducten niet meer weg te denken. (Steriliseerbare) verpakkingen en medische trays zijn producten die we in het dagelijkse leven tegenkomen. Uiteraard heeft Vink hiervoor de geschikte kunststof folie- en plaatmaterialen zoals bijvoorbeeld Makrofol polycarbonaat folie en PET-G platen en folie.


Agrarisch thermovormenAgrarisch thermovormen

Land- en tuinbouw


Geschikte kunststof soorten

Over thermovormen voor de land- en tuinbouw

Ook in de land- en tuinbouw vinden we een groot aantal eindproducten van kunststof die door middel van de vacuümvorm techniek zijn geproduceerd. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld bloempotten, substraathouders en trays. Daarnaast worden door Vink kunststof plaatmaterialen geleverd voor de vervaardiging van eb en vloedbakken. Een nieuwe ontwikkeling is een gevormde drijverbak ten behoeve van een hydroponics teelt systeem.


POS en winkelinrichting thermovormenPOS en winkelinrichting thermovormen

Winkelinrichting en Point of Sale


Geschikte kunststofsoorten

Over thermovormen voor winkelinrichting en Point of Sale

In deze sector worden voornamelijk polystyreen en ABS gebruikt voor de vervaardiging van displays en prijssystemen. De uitstekende bedrukbaarheid van deze materialen in combinatie met de vacuümvorm techniek maken de productie van aantrekkelijke displays mogelijk.


Thermovormen bouw industrieThermovormen bouw industrie

Industrie / Bouw


Geschikte kunststofsoorten

Over thermovormen voor industrie en bouw

Kunststoffen als PVC, PET, ABS, PE en PP vinden hun weg als gevormd eindproduct naar de industriële en bouw markt. In de industriële markt zie je o.a. producten als beschermkappen, machine onderdelen en behuizingen. Tentpanelen, dakdoorvoeren en onderdelen voor luchtbehandelings apparatuur zijn enkele voorbeelden van vacuümvorm toepassingen in de bouw. Ook voor de automotive sector heeft Vink speciale kunststoffen beschikbaar.