Special projects & products

De marktgroep Verpakking & Labels is ook het aanspreekpunt voor speciale projecten in, of specifieke producten van kunststof. De kennis van kunststoffen maar ook van de diverse verwerkingsmogelijkheden is de basis om je van een goed advies te voorzien. Mede door het uitgebreide netwerk van toeleveranciers zijn we in staat om een antwoord op jouw “kunststofproject” vraag te geven en materialen te adviseren die aansluiten op jouw wensen en eisen. Zie hieronder een aantal voorbeelden van speciale kunststof projecten.


Botman Hydroponics

Botman Hydroponics Botman Hydroponics

Unieke kenmerken

  • Teelt op water
  • Verminderde ziektedruk
  • ABS/PMMA plaatmateriaal

Over Botman Hydroponics

Botman Hydroponics BV heeft samen met o.a. Vink Kunststoffen een uniek teeltsysteem op water ontwikkeld. Bij het concept van Botman Hydroponics drijven de planten in kunststof bakken in een bassin gevuld met water en voedingsoplossing.

Dit duurzame systeem heeft vele voordelen: zo is de ziekte druk minder en kan de hoeveelheid meststoffen worden gereguleerd. Bij toepassing in een kas kunnen bijvoorbeeld voor sla 8 tot 12 teeltronden per jaar worden gerealiseerd. De drijfbakken zijn mede door ons ontwikkeld op basis van een co-extrusie (ABS/PMMA) kunststof plaatmateriaal.