Veilig werken in de chemie

Sta sterker met Vink

De industrie kent vele verschillende bedrijfsomstandigheden. Vooral bij het transport van agressieve, zure media garanderen de robuuste eigenschappen van kunststoffen de bedrijfszekerheid gedurende vele jaren. Bovendien, met verhoogde veiligheidseisen, kan het systeem met dubbelwandige leidingen mensen en het milieu effectief beschermen tegen gevaarlijke media. Speciaal voor het transport van industriële afvoerlucht zijn hoogwaardige leidingsystemen ontworpen met geringere wanddiktes. Bij een grote verscheidenheid aan kunststof bij chemisch industrieel gebruik, past daarom een grote verscheidenheid aan materialen, zoals PP, PE, PPs, PPs-EL, PVDF en ECTFE.

Galvanobad PP Galvanobad PP

PE (Polyethyleen)

PE Polyethyleen chemische industrie PE Polyethyleen chemische industrie

Unieke kenmerken

 • Buiten toepasbaar
 • Vochtafstotend
 • Kan gebruikt worden bij temperaturen van –30°C tot +80°C

Over PE (Polyethyleen) voor de chemische industrie

Hard Polyethyleen behoort tot de groep van de polyolefinen. Het is een zeer sterk materiaal met een goede chemische bestendigheid en elektrische isolatie. Het is resistent tegen zonlicht en andere weersinvloeden (zwart), vochtafstotend en inzetbaar bij temperaturen van -30°C tot +80°C. PE-HD is bij uitstek geschikt voor het maken van kunststoftanks, (rond, vierkant en rechthoekig) en opvangbakken, HDPE is verkrijgbaar in de typen HDPE 80, HDPE 100, HDPE 100RC ( stress crack resistance) en HDPE-EL (elektrisch geleidende) Polyethyleen kan uitstekend worden gelast door middel van draadlassen, extrusielassen, stomplassen, moflassen, elektromoflassen en infrarood lassen ( rilarm)


Dubbelwandige leidingen: Poly-Flo

Unieke kenmerken

 • Kleine diameters mogelijk
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • PPR en PP100 RC

Over Poly-Flo voor de chemische industrie

Poly-Flo dubbelwandige leidingen uit PPR en PP100 RC werden ontwikkeld voor het verlagen van de risico’s bij het transport van agressieve en toxische chemicaliën. Poly-Flo is een vast leidingsysteem waarbij de buizen in één maal worden geextrudeerd en de fittingen via spuitgiet technieken werden verkregen. Het Poly-Flo systeem vormt een prijsgunstig alternatief voor de standaard dubbelwandige leidingsystemen.Het biedt ook het voordeel dat kleinere diameters kunnen worden aangeboden in vergelijking met het Agrusafe systeem. Poly-Flo wordt eveneens simultaan gelast via stomplassen of via de rilarme IR lastechniek.

Poly-Flo Poly-Flo

PP (Polypropyleen)

PP Polypropyleen chemische industrie PP Polypropyleen chemische industrie

Unieke kenmerken

 • Uitstekende chemische resistentie
 • Kan uitstekend worden gelast
 • Diverse uitvoeringen

OVer PP (Polypropyleen) voor de chemische industrie

Naast de chemische resistentie van kunststoffen die een lange levensduur en veiligheid waarborgen, bieden kunstststofleidingen nog andere voordelen. Zo is door de gladde binnenwand het drukverlies in kunststofleidingen lager dan die van metalen leidingen. Polypropyleen kenmerkt zich door een hoge slagvastheid en een hoog temperatuursbereik. Deze eigenschappen, gecombineerd met de uitzonderlijke chemische resistentie, maakt dat PP massaal gebruikt wordt in de chemische industrie. Naast tanks en opvangbakken o.a. ook uitermate geschikt voor doseerkasten en vulkasten.


Dubbelwandige leidingen: Agrusafe

Unieke kenmerken

 • Gebruik van chemisch bestendige materialen (HDPE, PP, PVDF, ECTFE)
 • Verschillende combinatiemogelijkheden mediumbuis/beschermbuis
 • Onmiddellijke en duidelijke lokalisatie van lekken mogelijk door een elektronisch detectiesysteem,
 • waardoor reparatiekosten en bijkomende schade beperkt wordt.
  Eenvoudige installatie en onderhoud

OVer Agrusafe voor de chemische industrie

Agrusafe dubbelwandige leidingen werden ontwikkeld voor het verlagen van de risico's bij het transport van agressieve en toxische chemicaliën. De toepassingen liggen met name in chemicaliëntransport en afvalwatertransport in de nucleaire-, gas-, petrochemische- en chemische sector.

ECTFE chemische industrie ECTFE chemische industrie

ECTFE

ECTFE chemische industrie ECTFE chemische industrie

Unieke kenmerken

 • Uitstekende chemische bestendigheid
 • Goede diffusieweerstand
 • Ruim werktemperatuurbereik

OVer ECTFE voor de chemische industrie

Het grootste voordeel van ECTFE is niet alleen de goede diffusieweerstand of het ruime werktemperatuurbereik (tot maximaal 140 °C), ECTFE is bovendien uitstekend chemisch bestand tegen de meeste organische en anorganische chemicaliën (pH waarde 0 tot 14) en oplosmiddelen (max. 120 °C). Bovendien is ECTFE uitstekend bestand tegen diverse zuren met een hoge concentratie zoals zwavelzuur (98%), zoutzuur (37%), salpeterzuur (100%), natronloog (50%) en ook chloorverbindingen zoals chloordioxide of natriumhypochloriet. ECTFE kan uitstekend worden gelast door middel van draadlassen, extrusielassen, stomplassen, moflassen en infrarood lassen (rilarm en rilloos).