Machinebouw - Bewerking

De machinebouw maakt veel gebruik van mechanisch bewerkte kunststof producten. De redenen voor het toepassen van kunststoffen ten opzicht van metalen zijn talrijk. Denk hierbij aan een agressieve omgeving, slijtage gevoeligheid en gewicht. Kunststof halffabrikaten in plaat en stafvorm (zowel volstaf als holstaf) vormen de basis voor deze bewerkte producten.

Vink levert een uitgebreid assortiment technische en high-performance kunststoffen die hiervoor worden ingezet. Afhankelijk van de toepassing komen diverse soorten kunststoffen in aanmerking, waaronder: PA, POM, PETP, HMPE, PTFE, PEEK, PVDF, PP en PVC. Ook transparante kunststoffen zoals PMMA, PC en PVC worden hiervoor ingezet.

Eindproducten kunnen bijvoorbeeld zijn tandwielen, glijlagers, glijstrippen en machineafscherming. 


Kunststof transportbandenKunststof transportbanden

Transportbanden


Geschikte materialen

  • Polyamide
  • HMPE

Over Transportbanden

In transportsystemen ook wel genaamd conveyor systemen worden veel kunststoffen gebruikt. Dit omdat kunststof veelal geen vocht opneemt, slijtvast is en tot op zekere hoogte hittebestendig is. Daarnaast splintert kunststof niet, waarmee dit veel mogelijkheden biedt voor transportsystemen in de voedingsmiddelenindustrie. Veel voorkomende toepassingen zijn glijstrips, kabelschijven, tandwielen en andere loopdelen.


PVC AfdekkapPVC Afdekkap

Beschermkappen


Geschikte materialen

  • Polycarbonaat
  • Acrylaat
  • PVC

Over beschermkappen

In veel machines worden uit hygiëne- of veiligheidsmaatregelen beschermkappen toegepast. Hiervoor worden veelal glasheldere materialen als acrylaat (PMMA), polycarbonaat (PC) of PVC ingezet. Voor toepassingen waar sprake is van veel opspattende delen, zijn kunststoffen met kraswerende toplagen beschikbaar. Tevens is antistatisch materiaal in opkomst.


Vink Lightning Industrie LEDVink Lightning Industrie LED

LED-verlichting


Unieke eigenschappen

  • Op veel plaatsen toepasbaar
  • Waterdicht en chemisch resistent
  • Eenvoudig te installeren
  • Lage onderhoudskosten dankzij langere levensduur

Over LED voor industrie / machinebouw

De LED producten zijn klein en op veel plaatsen toepasbaar om uw proces goed te verlichten. Hierdoor kunnen de machine-professionals de onderdelen goed overzien. Dit zorgt voor een veilige werkomgeving. De LED producten zijn waterdicht, hebben een zeer lange levensduur en zijn resistent tegen veel chemicaliën. Daarnaast zijn verschillende producten leverbaar in 12 of 24 volt, afhankelijk van uw wensen.