Stübbe en Vink

Uw partners voor systeemoplossingen

Monster aanvragen

Waarom de combinatie Stübbe en Vink

Binnen de segmenten waterbehandeling, apparatenbouw en maintenance heeft Vink een toonaangevende rol op het gebied van complete hoogwaardige kunststof leidingsystemen. Technische advisering, offerteondersteuning, snelle en betrouwbare leveringen en project nazorg zijn speerpunten in de activiteiten waarmee Vink zijn relaties ondersteunt.

Dit kan alleen gerealiseerd worden indien Vink wordt ondersteunt door betrouwbare leveranciers. In de markt voor systeemoplossingen voor kunststof leidingsystemen is STÜBBE, naast toonaangevende producenten zoals GF en Agru, een van de belangrijkste Vink partners bij de activiteiten in dit segment.

Op deze pagina krijgt u alle informatie die u inzicht geeft waarom een keuze voor de STÜBBE-Vink combinatie heel logisch is.


STÜBBE, meer dan 60 jaar ervaring

STÜBBE heeft meer dan 60 jaar ervaring in het ontwikkelen en fabriceren van pompen, afsluiters en instrumentatiesystemen. Inmiddels is de STÜBBE organisatie uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 250  medewerkers verdeeld over de productielocaties in Vlotho-Duitsland en Suzhou-China. Ten behoeve van de productielijnen is er meer dan 15.000 m/2 productie oppervlakte beschikbaar.

Het bijzondere aan STÜBBE is hun jarenlange expertise in leidingsystemen, waardoor ze duurzame oplossingen kunnen ontwikkelen voor het omgaan met agressieve media in complexe toepassingen. Het gebruik van STÜBBE producten garandeert zekerheid en daardoor worden de producten wereldwijd gebruikt in toepassingen zoals chemische industrie, milieutechnologie en oppervlaktebehandeling.

Historische membraanafsluiter Stübbe


Een organisatie in ontwikkeling

De keuze van de huidige gebruikers van STÜBBE producten is bijna altijd gebaseerd op de hoogwaardige kwaliteit en het innovatieve karakter van de producten in combinatie met een markttechnisch interessant prijsniveau. De uitgekiende organisatie samen met het efficiënte productieproces stelt STÜBBE in staat deze concurrerende positie in te nemen.

Om zo’n niveau te kunnen bereiken, ben je als organisatie continu bezig met verbeterslagen om het beste uit de medewerkers en de techniek te halen. De afgelopen jaren heeft men gewerkt aan de uitvoering van een nieuwe bedrijfsstrategie die de organisatie nog krachtiger en veerkrachtiger maakt dan ze de afgelopen 60 jaar al is geweest. Deze ontwikkeling moet de relaties van STÜBBE het vertrouwen geven dat ze gezamenlijk kunnen bouwen aan een veilige toekomst in leidingsystemen. Op 29 oktober 2018 is dit eneverende veranderingsproces beklonken met een naamswijziging van ASV Stübbe GmbH & Co. KG naar STÜBBE GmbH & Co. KG.

Al deze STÜBBE voordelen in combinatie met de service gerichte en ISO gecertificeerde Vink organisatie, maakt dat veel OEM’ers hun eerste aankoop omzetten in structurele samenwerking met de STÜBBE-Vink combinatie.


Projectcase met Stübbe en Vink : Photanol – Chemiepark Delfzijl

Photanol is een dynamisch en ambitieus bedrijf dat middels de kracht van cyanobacteriën en zonlicht, CO₂ weet om te zetten in waardevolle chemische verbindingen die gebruikt kunnen worden voor bioplastics, persoonlijke verzorging, gezondheidszorg en zelfs brandstof. Onlangs heeft Photanol, in samenwerking met Stork, een ambitieus project gerealiseerd op het chemiepark te Delfzijl.

Paul Koekoek, Operations Director bij Photanol, spreekt vol enthousiasme over het verloop van dit project dat door Stork in opdracht van Photanol is uitgevoerd. De keuze voor Vink en de Stübbe producten is daar een belangrijk onderdeel in geweest. “Een juiste prijs / kwaliteit verhouding, goede technische ondersteuning en de snelheid van leveren, waren voor ons van essentieel belang om dit project tot een goed eind te kunnen brengen".

In april 2020 is de bouw van de industriële pilot plant van Photanol van start gegaan. “Dat de techniek werkt, is bewezen in het laboratorium en op pilot plant schaal”, zegt Operations Director Paul Koekoek. “Wat wij hier gaan doen, is bewijzen dat het ook op grotere schaal werkt en economisch rendabel is. We willen dus aantonen dat onze cyanobacteriën goedkoper en duurzamer kunnen produceren dan de tot nu toe normale route. De technologie werkt zeker, maar rekent het ook, is de vraag waar we antwoord op willen krijgen. “ Minstens twee zomers zal de demonstratiefabriek draaien en met behulp van de cyanobacteriën onder andere duurzaam melkzuur produceren.

De photobioreactor in de testopstelling in het laboratorium in Amsterdam heeft een buislengte van 300 meter, “hier in Delfzijl liggen 100 van deze Plasticfolie buizen naast elkaar op de grond. Als je de buizen boven elkaar zou plaatsen, kan het licht er minder goed bij en groeien de algen minder goed. Dan heb je weer lampen nodig en dan kost het meer geld om te produceren. Daarom doen we dat niet”, legt hij uit. “De volgende stap in de opschaling is om een aantal units van elk 1000 buizen te bouwen om zo tot een commerciële productie te komen. Als het zover is, gaan we uiteraard weer in gesprek met Vink om tot een juiste Stübbe productsamenstelling te komen. Want het gezamenlijk bundelen van onze krachten geeft ons uiteindelijk een sterke positie in de markt.”

Wilt u meer weten over Photanol, bekijk dan hun website.


Toonaangevend in productontwikkeling

Gedurende haar meer dan 60-jarige bestaan heeft productontwikkeling altijd hoog in het vaandel gestaan van de STÜBBE marktstrategie. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een aantal productgroepen die toonaangevend en uniek zijn qua kwaliteit en functionaliteit. Op deze webpagina laten wij u kennis maken met deze innovatieve productgroepen.


Stübbe handbediende appendages

Moderne thermoplastische appendages  met een  zeer flexibel modulair systeem in het segment van hoogwaardige industriële afsluiters.

Stübbe handbediende appendages in onze webshopStübbe doorstroommeters

ASV doorstroommeters zijn beschikbaar voor veel debiet en varieert van 3 tot 50.000 l/u. Het beproefde ontwerp wordt gebruikt in veel toepassingen van waterbehandeling in de zware chemische industrie.

Stübbe doorstroommeters in onze webshopStübbe drukhoudventielen

Drukhoudventielen worden gebruikt voor een constante operationele druk om drukpulsatie te voorkomen  en andere leidingcomponenten te beschermen tegen drukpieken.

Stübbe drukhoudventielen in onze webshopStübbe drukreduceerventielen

Drukreduceerventiel  voor constante druk van ingestelde druk.

Stübbe drukreduceerventielen in onze webshopStübbe waterstraalpompen

Waterstraalpompen, zoals type SP 820, werken volgens het venturi-principe.

De SP 820 wordt gebruikt in een groot aantal toepassingen, zoals het mengen, doseren en transporteren van vloeistoffen en gassen.

Stübbe waterstraalpompen in onze webshop

Stübbe buisklemmen

Zware buisklemmen voor leidinggeleiding met vrije beweegbaarheid van de axiale buis.

Stübbe buisklemmen in onze webshop

Waarom kiezen voor Stübbe?

  • Radiale expansiecapaciteit bij verhoogde bedrijfstemperaturen

  • Geen klem- of kerfeffect op de buis

  • Snelle en veilige wand- en plafondmontage

  • Breed contactoppervlak

  • Stabiele klauwsluiting garandeert een perfecte vergrendeling

  • Voldoet aan alle criteria van DIN 16928