Coronascherm voor kassa- en baliescheidingen

Kunststof oplossingen voor de anderhalve meter samenleving

De afgelopen maanden zijn in veel winkels transparante kunststof platen opgehangen of neergezet bij de kassa’s en op counters. Deze beschermplaten worden ook wel coronaschermen genoemd en zijn vaak gemaakt van Acrylaat (PMMA), Polycarbonaat of Polyester (PET-G). Het voordeel van deze meestal eenvoudige oplossing is dat het risico tot overdracht van het coronavirus aanzienlijk wordt beperkt. Bacteriën en virussen die tijdens een gesprek met uw klant mogelijk vrijkomen, worden voor een groot gedeelte opgevangen door het coronascherm. Zorg er dus wel voor dat u het scherm regelmatig schoonmaakt met water en een sopje. Pas op voor schoonmaken met papieren doekjes. Hierdoor kunnen er krassen ontstaan.

Een coronascherm wordt ook wel een kuchscherm, spatscherm of anti-virusscherm genoemd.

Kassa afscheidingsscherm ter preventie van het Coronavirus

Voor uw kassa zijn verschillende coronascherm types beschikbaar. Denk aan een staand scherm of aan een hangende beschermplaat. Een staand scherm op ‘voetjes’ kan middels een aangebracht doorgeefluik een opening bieden voor een pinapparaat. Zo kunnen klanten gemakkelijk en veiliger betalen.

coronascherm voor kassa en baliecoronascherm voor kassa en balie

Wij delen graag onze kennis en bieden inspiratie. Mocht u een van de genoemde producten willen kopen dan brengen wij u graag in contact met een kunststof verwerkend bedrijf dat u rechtstreeks kan leveren.


corona spatscherm voor kassa en baliecorona spatscherm voor kassa en balie

Coronascherm balie of toonbank

Ook wordt er veel gekozen voor een hangend coronascherm. Deze kan op een zodanige hoogte worden gehangen dat er tussen de balie en het scherm een kleine opening blijft. Zo is er nog voldoende ruimte om een betaling te verrichten en om de kassabon er onder door te schuiven. Een hangend scherm is eenvoudig te bevestigen met een set haken. Deze zijn in diverse hoogtes verkrijgbaar.


Wij adviseren u graag over de juiste partner voor coronabescherming voor uw kassa of balie

Met onze meer dan 65-jarige ervaring in het leveren van kunststof halffabricaten voor de B2B markt hebben wij een grote kennis opgebouwd m.b.t. het op een juiste wijze toepassen van kunststoffen. Daarnaast kunnen wij ook putten uit een groot netwerk van partners die uit kunststof of hoogwaardig karton voor u de beste oplossing kunnen realiseren. Deze expertise zetten wij graag in om u te helpen bij het maken van de keuzes in uw 1,5 meter uitdagingen.

Heeft u behoefte aan een oplossing om uw kassa en/of balie geschikt te maken voor de anderhalve meter economie? Neem dan contact met specialisten Lianne en Michelle voor een vrijblijvend kunststofadvies en/of een doorverwijsadres bij u in de buurt. Wij hebben al honderden bedrijven kunststof plaatmateriaal mogen leveren ter preventie van het coronavirus. Deze ziet u nu terug in o.a. supermarkten, kapsalons, horecazaken en sportscholen.