Coronascherm retail

Kunststof oplossingen voor de anderhalve meter samenleving

Er zijn ontzettend veel retailzaken in Nederland. In elke winkel is het een uitdaging om de anderhalve meter afstand te waarborgen.

Coronaschermen kunnen hierbij helpen. Vrijwel elke retailzaak beschikt over een counter met een kassa. Hier kan een hangend of staand coronascherm ervoor zorgen dat de 1,5 meter gewaarborgd wordt. Heeft u een schoenenwinkel en wilt u uw klanten helpen bij de aankoop van nieuwe schoenen? Een coronascherm met openingen voor uw handen kan dan uitkomst bieden. 

Een coronascherm wordt ook wel een kuchscherm, spatscherm of anti-virusscherm genoemd en worden vaak gemaakt van Acrylaat,  Polycarbonaat of Polyester (PET-G)

coronascherm voor bureau coronascherm voor bureau

Wij delen graag onze kennis en bieden inspiratie. Mocht u een van de genoemde producten willen kopen dan brengen wij u graag in contact met een kunststof verwerkend bedrijf dat u rechtstreeks kan leveren.

De retail is een enorme sector in ons land met diverse branches en type winkels. We geven u graag een overzicht. Zo kunt u zien of uw retail zaak ertussen staat:

Ambulante sector Constumentenelectronica Educatie & vrije tijd Foodspeciaalzaken Huis & tuin Kleding, schoen & sport Levensmiddelenzaken Persoonlijke verzorging Warenhuizen Woninginrichting
Ambulante handel (markten) Computershops Boekhandel AGF-speciaalzaken Bloemenwinkels Textielzaken Biologische levensmiddelen Drogisterijen Warenhuizen  Gemengde woningzaken
  Electronicawinkels  CD-winkels  Brood- en banketzaken  Bouwmarkten  Baby- en kindermode Buitenlandse levensmiddelen Juweliers    Keuken- en badkamerspeciaalzaak
  Fotozaken  Kantoor-, boek- en vakhandel Kaas- en delicatessenwinkels  Dierenspeciaalzaken  Bodyfashion  Supermarkten  Optiekzaken    Kurk- en parketzaken 
  Telecomwinkels  Muziekhandel  Poeliers  Bouwmaterialenhandel Dames- en herenmode Tankstations  Parfumerieën    Meubelzaken 
    Speelgoedzaken Slagerijen Huishoudelijke artikelen Lederwaren        Slaapspeciaalzaken 
    Tabak- en gemakzaken Slijterijen Ijzerwaren en gereedschappen Modeartikelen        Verlichtingszaken 
    Fietswinkels Snoepwinkels enchocolaterieën Tuincentra Schoenenzaken        Woningtextielzaken 
      Viswinkels Verf- en behangzaken Sport- en kampeer zaken         

 


Staand coronascherm voor kassa retail

Voor uw kassa zijn verschillende coronascherm types beschikbaar. Denk aan een staand scherm of aan een hangende beschermplaat. Een staand scherm op ‘voetjes’ kan middels een aangebracht doorgeefluik een opening bieden voor een pinapparaat. Zo kunnen klanten gemakkelijk en veiliger betalen in uw retailzaak. 

coronascherm voor bureau coronascherm voor bureau

Hangend coronascherm voor toonbank

Ook wordt er in de retail veel gekozen voor een hangend coronascherm. Deze kan op een zodanige hoogte worden gehangen dat er tussen de balie en het scherm een kleine opening blijft. Zo is er nog voldoende ruimte om een betaling te verrichten en om de kassabon er onder door te schuiven. Een hangend scherm is eenvoudig te bevestigen met een set haken. Deze zijn in diverse hoogtes verkrijgbaar.


Vast, niet-verrijdbaar coronascherm voor de retail

Indien u uw coronaschermen niet wilt verplaatsen, kies dan voor een niet-verrijdbaar scherm. Dit scherm kunt u in uw winkel op vaste plekken neerzetten. Hierdoor is het voor klanten duidelijk waar men wel of niet mag komen. Dit is een stabiele oplossing.

staand coronascherm voor kantoor staand coronascherm voor kantoor

verrijdbaar coronascherm voor kantoor verrijdbaar coronascherm voor kantoor

Verrijdbaar coronascherm voor de retail

Een coronascherm op wielen kan ook een uitkomst bieden. Zo bent u flexibel bij de situering van het scherm. Plaats het bij de paskamer, de kassa of op een andere plek in uw winkel om zo de 1,5 meter te waarborgen.

Verrijdbaar coronascherm met verschuifbaar scherm voor de retail

Voor passituaties in schoenenzaken is het handig om aan de onderzijde ruimte vrij te hebben en aan de bovenzijde een beschermende kunststof plaat. Hiervoor is een verrijdbaar scherm met een open ruimte aan de onderzijde bedacht. 

In andere situaties is het misschien praktischer om een verschuifbare kunststof plaat beschikbaar te hebben. Denk bijvoorbeeld aan pasmomenten waarbij schoenen of kledingstukken aan elkaar doorgegeven moeten worden. Een verrijdbaar frame met een verschuifbaar coronascherm kan dan uitkomst bieden. Plaats het bij de paskamer, de kassa of op een andere plek in uw winkel om zo de 1,5 meter te waarborgen. Omdat het scherm verrijdbaar is, bent u extra flexibel.

verrijdbaar coronascherm voor de retail verrijdbaar coronascherm voor de retail

Wij adviseren u graag over de juiste partner voor coronabescherming in uw retail zaak

Met onze meer dan 65-jarige ervaring in het leveren van kunststof halffabricaten voor de B2B markt hebben wij een grote kennis opgebouwd m.b.t. het op een juiste wijze toepassen van kunststoffen. Daarnaast kunnen wij ook putten uit een groot netwerk van partners die uit kunststof of hoogwaardig karton voor u de beste oplossing kunnen realiseren. Deze expertise zetten wij graag in om u te helpen bij het maken van de keuzes in uw 1,5 meter uitdagingen.

Heeft u behoefte aan een oplossing om uw kantoor geschikt te maken voor de anderhalve meter economie? Neem dan contact met specialisten Lianne en Michelle voor een vrijblijvend kunststofadvies en/of een doorverwijsadres voor coronaschermen bij u in de buurt. Wij hebben al aan honderden bedrijven kunststof plaatmateriaal mogen leveren ter preventie van het coronavirus. Deze ziet u nu terug in o.a. retail, kapperszaken en kantoren.