Coronascherm personenvervoer en chauffeurs

Kunststof oplossingen voor de anderhalve meter samenleving

‘Kuchschermen' om chauffeurs te beschermen tegen coronavirus

Alle stads- en streekbussen en trams in Nederland worden de komende weken voorzien van ‘kuchschermen’ voor chauffeurs. Dat maakten stads- en streekvervoerders maandag 10-08-2020 bekend. Hierdoor kunnen reizigers weer voorin de bus bij de chauffeur instappen. 

Dit zorgt voor:

  • Een betere doorloop
  • Minder zwartrijders (nu rijdt gemiddeld 20% zwart i.p.v. 1 à 2%)
  • Meer sociale controle
  • Veiligheid voor chauffeur en passagier
  • Betere ventilatie doordat de voordeur vaker open gaat

Chauffeurs kunnen nu beter controleren of een passagier incheckt. Ook komt er meer frisse lucht binnen, wat weer goed is voor de luchtcirculatie. De schermen zullen de komende twee maanden worden geplaatst in bussen en in trams waar de bestuurder niet in een afgesloten cabine zit. Zodra een voertuig zo’n kuchscherm heeft, wordt de voordeur weer in gebruik genomen. 

Wij delen graag onze kennis en bieden inspiratie. Mocht u een van de genoemde producten willen kopen dan brengen wij u graag in contact met een kunststof verwerkend bedrijf dat u rechtstreeks kan leveren.


Coronascherm afscheiding tussen chauffeur en passagier

Met een transparant kunststof coronascherm wordt het makkelijk om een scheiding aanbrengen tussen de chauffeur en de passagiers in uw bus, taxi, tram of andere personenvervoersmiddel. Het scherm dient wel op maat te worden gemaakt om perfect aan te sluiten op het vervoersmiddel. Een transparant kunststof scherm biedt uitstekend doorzicht, zodat de passagier nog steeds naar buiten kan kijken en met de (taxi)chauffeur kan communiceren. Transparante coronaschermen zijn goed te reinigen.

Indien het coronascherm vandalismebestendig moet zijn en persoonlijke veiligheid moet bieden dan is een Polycarbonaat coronascherm aan te raden. Polycarbonaat is namelijk praktisch onbreekbaar en beschikt bovendien over brandvertragende eigenschappen.


Wij adviseren u graag over de juiste partner voor coronabescherming in uw personenvervoer

Met onze meer dan 65-jarige ervaring in het leveren van kunststof halffabricaten voor de B2B markt hebben wij een grote kennis opgebouwd m.b.t. het op een juiste wijze toepassen van kunststoffen. Daarnaast kunnen wij ook putten uit een groot netwerk van partners die uit kunststof of hoogwaardig karton voor u de beste oplossing kunnen realiseren. Deze expertise zetten wij graag in om u te helpen bij het maken van de keuzes in uw 1,5 meter uitdagingen.

Heeft u behoefte aan een oplossing om uw taxi, bus, tram of personenbus geschikt te maken voor de anderhalve meter economie? Neem dan contact met specialisten Lianne en Michelle voor een gratis kunststof advies en een doorverwijsadres voor coronaschermen bij u in de buurt. Wij hebben al aan honderden bedrijven kunststof plaatmateriaal mogen leveren. Deze ziet u nu terug in o.a. supermarkten, kapperszaken, sportscholen en taxi’s.