Coronabescherming horeca

Kunststof oplossingen voor de anderhalve meter samenleving

In restaurants en andere horecagelegenheden is het relatief eenvoudig om door middel van kunststof panelen afscheidingen tussen gasten te creëren. Door het transparante uiterlijk van het kunststof plaatmateriaal blijft toch het contactgevoel behouden. Daarbij zijn zowel Acrylaat, Polyester (PET-G) als Polycarbonaat platen goed te bedrukken, zodat er eventueel een sfeerverhogende decoratie of reclameboodschap op de scheidingspanelen kan worden aangebracht. Let op: indien brandveiligheid een vereiste is, raden we Polycarbonaat of  Polyester (PET-G) aan. Deze kunststoffen hebben brandklasse B1 en zijn brandvertragend.

Een coronascherm wordt ook wel een kuchscherm, spatscherm of anti-virusscherm genoemd.

Voorzorgsmaatregelen coronavirus

Volg voor het toepassen van schermen de richtlijnen van het RIVM op. Hieronder volgt een overzicht van de uitvoeringsmogelijkheden. 

Wij delen graag onze kennis en bieden inspiratie. Mocht u een van de genoemde producten willen kopen dan brengen wij u graag in contact met een kunststof verwerkend bedrijf dat u rechtstreeks kan leveren.


Corona spatscherm voor de horeca Corona spatscherm voor de horeca

Hangschermen voor bij de kassa of balie

Een gemakkelijke manier om het besmettingsrisico voor uw personeel en klanten te beperken is het ophangen van een hangscherm. Bijvoorbeeld daar waar drankjes worden besteld, waar wordt afgerekend of etenswaren worden afgehaald. Dit coronascherm is gemakkelijk op te hangen, omdat er al twee gaatjes zijn voorgeboord. Door aan de onderzijde wat ruimte vrij te houden, kunt u het product aan uw klant geven of een pinapparaat plaatsen.


Staand tafelscherm in T-vorm

U kunt het risico voor uw gasten beperken door een transparant kunststof scherm op de tafels te plaatsen. Één van de mogelijkheden is een scherm in een T-vorm. Heeft u behoefte aan een andere uitvoering dan kan deze ook voor u op maat gemaakt worden.


Staand tafelscherm in kruisvorm

U kunt het risico voor uw gasten beperken door een transparant kunststof scherm op de tafels te plaatsen. Één van de mogelijkheden is een scherm in een kruisvorm. Heeft u behoefte aan een andere uitvoering dan kan deze ook voor u op maat gemaakt worden.


Verrijdbaar coronascherm voor de horeca

Een coronascherm op wielen kan ook een uitkomst bieden. Zo bent u flexibel bij de situering van het scherm. Plaats het tussen de tafels in het restaurant, zo lopen uw gasten minder risico. Indien gewenst kunt u er uw logo of een andere uiting op laten plakken of drukken.


Wij adviseren u graag over de juiste partner voor coronabescherming voor de horeca

Met onze meer dan 65-jarige ervaring in het leveren van kunststof halffabricaten voor de B2B markt hebben wij een grote kennis opgebouwd m.b.t. het op een juiste wijze toepassen van kunststoffen. Daarnaast kunnen wij ook putten uit een groot netwerk van partners die uit kunststof of hoogwaardig karton voor u de beste oplossing kunnen realiseren. Deze expertise zetten wij graag in om u te helpen bij het maken van de keuzes in uw 1,5 meter uitdagingen.

Heeft u behoefte aan een oplossing om uw horecagelegenheid geschikt te maken voor de anderhalve meter economie? Neem dan contact met specialisten Lianne en Michelle voor een vrijblijvend kunststofadvies en/of een doorverwijsadres voor Coronaschermen bij u in de buurt. Wij hebben al aan honderden bedrijven kunststof plaatmateriaal mogen leveren ter preventie van het coronavirus. Deze ziet u nu terug in o.a. supermarkten, kapperszaken, sportscholen en in de horeca (restaurants, café’s, cafetaria’s, hotels).