Gerecyclede kunststoffen

Ons aanbod en informatie over recycling van kunststof

Met oog voor het milieu wordt ook bij Vink gekeken naar duurzame oplossingen voor het hergebruik van restmateriaal. Gerecyclede kunststoffen zijn kunststoffen die geproduceerd worden uit oud herinzetbaar materiaal of restmateriaal. Het basismateriaal komt bijvoorbeeld terug van consumentenafval zoals flessendoppen, shampooflessen en plastic zakken. Doordat de recyclestroom dusdanig geavanceerd is, kan een continue kwaliteit gegarandeerd worden.

Enkele voordelen van dit product zijn:

  • Massief
  • Kleurecht en weerbestendig
  • Bestaande uit restmateriaal en compleet te recyclen
  • Beschikbaar in meerdere kleuren

Daarnaast hebben we met Vikugreen een gegoten acrylaat dat het resultaat is van een volledig circulair proces. Deze heldere PMMA platen worden binnen de EU geproduceerd, uit restmateriaal van het productieproces. Vikugreen platen hebben dezelfde optische- en mechanische eigenschappen als ‘virgin’ producten, waardoor het een duurzaam substituut is voor dit materiaal.

Naast de gerecyclede kunststoffen in het assortiment, hebben we een eigen recycleservice die gebaseerd is op een inzamelsysteem dat het ons mogelijk maakt de kunststof restmaterialen bij u op te halen en vervolgens te transporteren en ter recycling aan te bieden.

Gerecyclede kunststoffenGerecyclede kunststoffen