Composieten

Kunststof composieten voor een duurzame toekomst

In steeds meer toepassingen wordt gebruik gemaakt van samengestelde (composiet) materialen met een basis van kunststoffen. Door kunststoffen te combineren met toevoegingen van bijvoorbeeld glas of carbon, kunnen de eigenschappen bijzonder positief worden beïnvloed. Als vervanging van traditionele materialen zoals glas, staal, aluminium en hout kunnen tegenwoordig diverse kunststoffen composieten worden ingezet. Dit zijn dan kunststof composieten die uit meerdere lagen van verschillende materialen bestaan (sandwichpanelen) of kunststoffen die in de grondstof al gemengd worden met een toevoeging.

Composiet kunststoffen is voor onze toekomst een geweldige uitvinding, aangezien er veel belangrijke eigenschappen van de oorspronkelijk kunststof bewaard kunnen blijven en er tevens geen concessie aan stijfheid, gewicht of duurzaamheid gedaan hoeven te worden.

Enkele van deze kunststof composieten voorbeelden zijn terug te vinden in ons licht en sterk assortiment. Hierbij hebben wij een assortiment van lichte en sterk materialen gecreëerd met de volgende voordelen:

  • Duurzaam
  • Stijf / hoge buigweerstand
  • Licht van gewicht
  • Stabiel in kwaliteit
  • Vocht bestendig

Naast de Sandwichpanelen , heeft Vink ook massieve kunststoffen met een toevoeging van carbon, glas of andere vezels. Deze composieten bestaan vaak voor ten minste 70% uit homogene kunststoffen en maximaal 30% toevoeging. De toevoegingen worden in deze bijzondere omstandigheden gedaan om het kunststof ‘’nog’’ beter te laten presteren in specifieke omgevingen.

Heeft u een omgeving/toepassing waarin uw huidige materiaal niet optimaal presteert. Neem dan direct contact op met onze afdeling Innovation & Development.

composietencomposieten