Street Child World Cup!

Street Child World Cup!

Street child world cup

Wij sponsoren materiaal voor de fototentoonstellingen over de SCWC.

Voor de derde keer is er dit jaar een aantal maanden voorafgaand aan het WK voetbal een WK voetbal georganiseerd voor straatkinderen, het zogenaamde Street Child World Cup event (SCWC). De SCWC draagt bij aan een verbetering van de rechten van straatkinderen in het algemeen en is een levens veranderende ervaring voor de deelnemende kinderen.

De eerste keer dat dit evenement georganiseerd werd was in 2010 en in Zuid Afrika. Na deze succesvolle uitvoering van de SCWC is er in 2014 en 2018 een succesvol vervolg aan gegeven. De deelnemende teams, bestaande uit 12 jongens en 12 meisjes teams, uit 21 verschillende landen streden om de uiteindelijke wereldbeker. De kinderen worden lokaal geselecteerd door een ‘non-governmental organisation’ (NGO) en klaargestoomd om voor het eerst überhaupt buiten de landsgrenzen acte de préséance te geven.

Vink Kunststoffen is enige jaren geleden benaderd door Jamillah van der Hulst en Conrad Alleblas van JaJa Film Productions met de vraag of Vink Kunststoffen iets zou willen en kunnen betekenen bij het realiseren van fototentoonstellingen over de SCWC. In samenwerking met Vincent Immink van Virupa hebben we hier positief op gereageerd. Als Vink kunststoffen organisatie en Virupa vinden we het belangrijk om te kijken naar onze medemensen in deze wereld die minder toekomstperspectief hebben in de huidige maatschappij. Als we op deze manier met het beschikbaar stellen van plaatmaterialen en het realiseren van het printwerk een bijdrage kunnen leveren aan het verspreiden van een belangrijke en positieve boodschap dan doen we dat graag.

In het kader van de fototentoonstellingen maakten de Nederlandse professionele fotografen Robin Utrecht en Marco Hofsté (Rio de Janeiro) en de Indiase fotograaf en zelf voormalig straatkind Vinky Roy (Moskow) fotoseries van de SCWC. Uit deze honderden foto’s is een selectie gemaakt en deze geselecteerde foto’s zijn door Virupa digitaal geprint op de door Vink Kunststoffen aangeleverde, Vikupor Print en Vivak materialen.

De foto’s zijn de hele wereld overgegaan om op verschillende locaties tentoongesteld te worden. Zo zijn onder andere de foto’s van het SCWC 2014 drie maanden lang in de voormalige “Amsterdam Arena” het huidige ‘Johan Cruijff ArenA’ geëxposeerd en een kortere periode op het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.

Van de recente uitvoering van de SCWC, die in mei van dit jaar plaatsvond, zijn de foto’s tentoongesteld tijdens het officiële WK voetbal in de Action Loft te Moskou. De fototentoonstelling, aangevuld met kunstwerken van de kinderen, zelf werd geopend door oud-international van Brazilië, Gilberto Silva met 93 caps achter zijn naam.

Mocht u meer over deze projecten willen weten neem dan contact op met:

Gustave Herman 
gustave.herman@nl.vink.com

Bekijk hieronder enkele foto's van de fotoserie.

Streetchildworldcup

Gepubliceerd op: 20 Aug, 2018