Bänninger

Een breed programma aan kunststof producten

Vanaf de oprichting in 1969 heeft Bänninger Kunststoff-Produkte GmbH voortdurend geïnvesteerd in nieuwe producten en markten en een breed programma kunststof producten voor diverse toepassingen opgebouwd. Dit heeft Bänninger tot een belangrijke ‘high-end’ en globale producent gemaakt die de markt voor leidingsystemen de kwalitatief hoogst mogelijke oplossingen biedt. ‘Made in Germany’ is onze traditie en ‘Because Water is Life’ onze motivatie.

Het hoofdkantoor en het centrale magazijn bevinden zich in Reiskirchen in het midden van Duitsland. De productie van PP-R/PP-RCT, PE 100 en PVC-U fittingen wordt daar uitgevoerd met behulp van de modernste spuitgietmachines. De laatste uitbreiding in deze productie-faciliteit is de installatie van een 3.000-ton spuitgietmachine die momenteel wordt ingezet om T-stukken 90°, knieën 90° en 45°, eindkappen, verminderingsstukken en flensadapters in lange uitvoeringen en met diameters tot 500 mm te produceren.

De tweede productie unit bevindt zich in Stassfurt in het oosten van Duitsland. Dochteronderneming Bänninger Rohrleitungssysteme GmbH produceert in deze vestiging fittingen en buizen van PP-R/PP-RCT. De laatste ‘up-grade’ hier is de installatie van een nieuwe extrusielijn waarmee PP-R/PP-RCT drukbuizen en vezelversterkte buizen kunnen worden gefabriceerd tot diameters van 500 mm.

Bänninger LogoBänninger Logo