Onderwijs

Investeren in de toekomst!

Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw is het gebruik van kunststof enorm toegenomen maar in vergelijk met conventionele materialen zoals hout, steen en metaal is kunststof nog een echte Benjamin. Dit vinden we ook vaak terug in lesprogramma's van het onderwijs waar kunststof in vergelijk met conventionele materialen een bescheiden rol inneemt. Dit vinden wij jammer want uiteindelijk is dat een beperking in de kennisontwikkeling van de student. We dragen graag een 'steentje' bij aan de verbreiding van de kennis over kunststof en bieden daarom onderwijsinstellingen de volgende ondersteuning: 

  • Het beschikbaar stellen van posters met een eigenschappentabel van de vele kunststofsoorten
  • Het beschikbaar stellen van segmentcatalogi, waarin veel informatie over kunststof te vinden is
  • Het leveren van reststroken pakketten tegen een gereduceerd tarief

Kiezen voor Techniek

Waarom kiezen nog steeds zo weinig jongeren ondanks dure overheidscampagnes voor techniek ?

Ze denken dat techniek saai, moeilijk of ingewikkeld is. Dat vindt de Stichting TVC (Technisch Vrijetijdscentrum) uit Doetinchem een gemiste kans. Zij voegen de daad bij het woord en bezoeken scholen om jongeren in praktische zin met techniek kennis te laten maken. En dat techniek niet alleen veelzijdig maar ook heel erg leuk is bewezen leerlingen van OBS Hagen uit Doetinchem. Zij maakten met de door Vink gesponsorde transparante kunststof een zogenaamde ‘spiraal’ met een zoemer en een verklikkerlicht die direct duidelijk maken dat de speler de kronkeldraad heeft geraakt. Leuk om te maken en leuk om mee te spelen. 

Onderwijs

Mikrocentrum

Mikrocentrum is een onafhankelijke kennisinstelling die als doelstelling heeft, het verbeteren van technische- en bedrijfsprocessen van bedrijven die als OEM-er of als toeleverancier actief zijn in de technologische maakindustrie en/of de procesindustrie in Nederland en/of België. Mikrocentrum realiseert dit door het organiseren van bijeenkomsten waarbij de combinatie van kennisoverdracht en kennisnetwerken centraal staat.

De belangrijkste activiteiten hierbij zijn:

  • het verzorgen van opleidingen
  • het organiseren van evenementen (ongeveer 50 op jaarbasis)
  • het High Tech platform, waaraan zo’n 500 bedrijven deelnemen.

Als deelnemer van het High Tech platform heeft Vink Kunststoffen toegang tot een groot netwerk in de industrie, de overheid en bij wetenschappelijke- en onderwijsinstellingen.