Milieubeleid

Onze initiatieven om zo milieuvriendelijk mogelijk te functioneren

Als bedrijf voelen wij ons verplicht om op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier te functioneren. Dit is gestoeld op twee overwegingen. Enerzijds zijn wij er ons van bewust dat onze werking als bedrijf een impact heeft op onze omgeving. Energiebronnen en grondstoffen zijn niet onuitputtelijk en er dient zuinig mee omgesprongen worden. Anderzijds draagt dit beleid bij tot een goede bedrijfshuishouding. Door onze uitrusting en machines energievriendelijk, efficiënt en met een minimum aan afval en grondstofverlies te laten functioneren, besparen we kosten, waardoor onze concurrentiekracht versterkt.

Energiezuinige leveringen

We leveren dagelijks onze kunststoffen met een eigen dienst die bestaat uit 15 vrachtwagens. Op de volgende wijze hebben we geïnvesteerd om de leveringen zo energiezuinig mogelijk plaats te laten vinden.

  • Onze vrachtwagens hebben energiezuinige Euro 5 Mercedes motoren
  • Onze chauffeurs hebben een cursus veilig en zuinig rijden gevolgd
  • Alle vrachtwagenroutes worden gepland volgens een uitgekiend digitaal planningssysteem, waardoor er zo weinig mogelijk kilometers gereden worden

CO2-neutrale postbezorging

Uiteraard wordt er bij Vink steeds meer informatie op de milieuvriendelijke digitale wijze verstuurd. Echter al onze dagelijkse post en mailings wordt via PostNL verstuurd waarmee een CO2-neutrale postbezorging gegarandeerd is.

Milieubeleid