MVO

Onze verantwoordelijkheid naar milieu en maatschappij

Als toonaangevende leverancier van kunststof halffabrikaten weten we dat we ook voorbeeldfunctie vervullen, zowel lokaal als globaal. Ons MVO beleid komt tot uiting op verschillende gebieden. Zo bieden we bijvoorbeeld een recycleservice aan waarin we restmateriaal ophalen. Dit materiaal wordt vervolgens weer opnieuw verwerkt tot producten.

Ook lokaal dragen we ons steentje bij door het continu bieden van stageplekken en door veel lokale initiatieven te sponsoren. U kunt verder lezen over onze initiatieven op onderstaande pagina’s.

Milieubeleid

Bekijk welke diensten we leveren en welke maatregelen we nemen om als organisatie zo milieuvriendelijk mogelijk te functioneren. Dat verschilt van energiezuinige leveringen tot digitalisering van onze dienstverlening.

Recycleservice

Een deel van de door ons geleverde kunststof halffabricaten komt na verwerking bij onze afnemers als restmateriaal in de reguliere afvalverwerking terecht. Dat is jammer want deze resten kunnen, mits goed gesorteerd, uitstekend gerecycled worden. Wij hebben daarom initiatieven ontwikkeld om onze afnemers de mogelijkheid te bieden hun kunststof restmaterialen te laten recyclen.

Onderwijs

Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw is het gebruik van kunststof enorm toegenomen maar in vergelijk met conventionele materialen zoals hout, steen en metaal is kunststof nog een echte Benjamin. Dit vinden we ook vaak terug in lesprogramma's van het onderwijs. Bekijk onze initiatieven en samenwerkingen om de kennis op het gebied van kunststof te delen en vergroten.

Sponsorbeleid

Omdat we een sterke regionale verbondenheid hebben, stemmen we hier ook ons sponsorbeleid op af. Mocht u willen weten of we iets voor u kunnen betekenen of wilt u onze sponsorprojecten zien? Bekijk de pagina "Sponsorbeleid".

MVO