Liefde voor Techniek, zijn hele leven lang!

Een interview met Branko Prijs, 2 jaar klant van Vink

Monster aanvragen

Branko Prijs, 38 jaar en eigenaar van Price Engineering, is zijn hele leven al bezeten van techniek. In zijn tienerjaren was hij al bezig met het uit elkaar halen en weer opbouwen van bromfietsen. Later kwam het accent te liggen op schade auto’s die weer helemaal gerepareerd werden tot niet van nieuw te onderscheiden showroom modellen. Tegenwoordig besteedt Branko veel tijd aan het reviseren en onderhouden van metaal en kunststof bewerkingsmachines, die naast zijn collega’s, de spil zijn van zijn florerende bedrijf. 

Na eerst 16 jaar ervaring te hebben opgedaan bij andere kunststof verwerkende bedrijven is Branko in 2014 voor zichzelf begonnen. De start vond plaats met een door hemzelf gereviseerd bewerkingscentrum, gereed gemaakt voor het bewerken van kunststoffen. Inmiddels staan er in zijn bedrijfshal zes geavanceerde bewerkingsmachines. Het onderhouden en repareren van deze machines doet Branko allemaal zelf.

De kernactiviteit van zijn bedrijf ligt op het draaien en frezen van technische kunststoffen, waarbij het 5-assig frezen en het draaien met aangedreven gereedschap tot de specialiteiten van Price Engineering behoren. Van kunststoffen, zoals: POM, PE, PETP en PEEK worden looprollen, geleiders en vele andere onderdelen gemaakt die hun weg vinden in de segmenten machinebouw, voedingsmiddelenindustrie en prototyping. Daarnaast is het maken van complete af- en aanvoerlijnen voor bakkerijen een andere belangrijke activiteit.

Branko Prijs | Vink KunststoffenBranko Prijs | Vink Kunststoffen

Steun en toeverlaat in de bedrijfsvoering is Arjan Goosselink. Met zijn 32-jarige ervaring in de kunststofverwerkende industrie is Arjan een belangrijke pion binnen Price Engineering. Arjan houdt zich hoofdzakelijk bezig met de calculatie van projecten en het inkoop- en verkoopproces.

Vanaf het startjaar 2014 heeft het bedrijf van Branko een sterke groei doorgemaakt. Volgens Branko en Arjan is deze groei te danken aan de aandacht die zij geven aan hun relaties, waarbij flexibiliteit met betrekking tot het invullen van de klantwensen een belangrijk onderdeel is. Het geven van technisch advies, een goed prijs-kwaliteitverhouding, flexibele levertijden en korte communicatielijnen zijn service aspecten die bij Price engineering hoog in het vaandel staan. 

Price EngineeringPrice Engineering

Om dit allemaal in goede banen te kunnen leiden, zijn er een drietal projecten opgestart om de klantfocus ook naar de toekomst te kunnen waarborgen. Zo loopt er een onderzoek naar de mogelijkheden om uit- of aan te bouwen en is er onlangs een opleidingstraject opgestart met twee nieuwe medewerkers die opgeleid worden tot machine operator. Daarnaast loopt er een automatiseringsproject dat moet leiden tot verdere robotisering van het machinepark, het stokpaardje van Branko!

Arjan geeft aan dat men sinds 2017 al hun kunststoffen bij Vink koopt. Bij zijn vorige werkgever had Arjan al goede ervaringen opgedaan met Vink als kunststofleverancier en na zijn aanstelling bij Price Engineering heeft Arjan aan Branko geadviseerd om Vink als leverancier uit te nodigen. Tot op hebben zij daar nog geen spijt van gehad. De correcte en snelle leveringen, het nakomen van afspraken en de persoonlijke benadering van Vink sluiten goed aan bij de waarden die belangrijk zijn voor Price Engineering. Arjan en Branko hebben het gevoel dat ze belangrijk zijn bij Vink. Dit ervaren ze vanuit de hele Vink organisatie vanaf het contact met Ruben, Marie-José en Lycette van de verkoopafdeling tot aan de aflevering door Vink chauffeur Frank.

De Vink webshop wordt momenteel veel gebruikt voor het opvragen van productinformatie en de prijzen van de kunststoffen. Aan digitale communicatie naar hun eigen klanten besteden Branko en Arjan nog weinig tijd. Het merendeel van de orderacquisitie vindt plaats door mond op mond reclame. Dit is een mooi resultaat maar Branko geeft aan dat zij in de toekomst ook meer tijd aan het digitale traject gaan besteden.

Voor de komende vijf tot tien jaar ligt de focus van Price Engineering op het realiseren van gecontroleerde groei die borg moet staan voor de continuïteit van de service naar haar afnemers en van Price Engineering zelf. Branko en Arjan hopen deze ontwikkeling samen met hun partner Vink uit te kunnen voeren. Het meedenken door Vink in oplossingen voor de uitdagingen waar Price Enginering voor staat en het leveren van flexibele service helpen Price Engineering hun lange termijn doelstellingen te realiseren.